Exista cateva trucuri culinare care cu siguranta o sa vi se para magice. Sunt atat de simple si rezolva atat de multe probleme cu care va confruntati in bucatarie, incat o sa va schimbe complet viata.
Le aveti mai jos pe toate, iar daca stiti si voi astfel de trucuri, le asteptam in comentarii:
1. Cum sa transformi o banana verde intr-una coapta: o pui langa un avocado si aceasta se va coace mult mai repede. De asemenea, daca vreti ca bananele sa tina cat mai mult, depozitati-le separat, caci impreuna se altereaza mult mai repede.
sursa foto: www.avocadoamore.com
2. Cum scoti o bucatica de coaja de ou din vasul in care ai spart ouale: cu o coaja de la unul dintre ouale sparte. Se pare ca aceasta actioneaza ca un magnet asupra bucatii mai mici de coaja de ou.
3. Cum sa pastrezi pandispanul (sau blatul pentru tort) proaspat si sa impiedici intarirea acestuia: pui o felie de paine peste el, astfel isi va pastra prospetimea pana a doua zi.
4. Cum sa faci sa nu-ti mai da mancarea in foc: pui o lingura de lemn deasupra, ca un capac.
5. Cum sa nu mai plangi cand tai ceapa: o congelezi inainte s-o tai sau iei o felie de paine in gura.
sursa foto: huffingtonpost.com
6. Cum sa pastrezi rosiile cat mai proaspete: depoziteaza-le la temperatura camerei, nu in frigider. Se pare ca in frigider se altereaza mult mai repede.
7. Cum sa-ti racesti vinul, fara sa-l diluezi cu apa: pune la congelator boabe de struguri, dupa ce au inghetat, le poti folosi pentru racirea vinului din pahar. Spre deosebire de cuburile de gheata, boabele de struguri nu-ti vor dilua vinul si nici nu-i vor altera gustul.
sursa foto: veganweightwatchers.com
8. Ce faci daca ai scapat prea multa sare in supa: cureti un cartof, il lasi in supa timp de 10 minute, iar acesta va absorbi tot excesul de sare.
9. Cum sa indepartezi frunzele de la capsuni cat mai usor, fara sa te strivesti fructul: foloseste un pai.
10. Cum sa impiedici cartofii sa incolteaza in camara: pui un mar langa ei.
BONUS:
Cum sa tai cat mai multe rosii cherry cu o singura lovitura de cutit? Iata: