10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre fructul Kaki

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 7 Ian 2016, 15:34

Articol pe placul a 18 bucatarasi
comenteaza

In ultima vreme, fructele Kaki au devenit foarte populare in Romania.

Se gasesc peste tot, mai ales in timpul iernii, pentru ca acesta este anotimpul in care ele se coc in tarile de origine: China, Japonia, Coreea, Vietnam si SUA.

Drept urmare, ne-am gandit sa va spunem 10 lucruri interesante si pe care nu le stiati despre aceste fructe: 

1. Sunt originare din China, unde exista peste 2000 de sortimente. De aici au ajuns in Coreea si Japonia, iar pe la mijlocul anilor 1800 au fost plantati primii pomi de fructe Kaki si in SUA, in California, mai exact.

2. Din fructele Kaki se poate face o masca cu efecte de intinerire asupra tenului, amestecand pulpa fructului cu albus de ou si zeama de lamaie.

3. Consumul de fructe Kaki previne aparitia pietrelor la rinichi, datorita continutului mare de magneziu. 

4. Fructele Kaki sunt un leac impotriva sughiturilor.

5. In urma unui studiu recent, realizat de japonezi, s-a descoperit ca extractul din coaja de Kaki amelioreaza simptomele diabetului

6. In unele zone din Coreea, frunzele de Kaki sunt folosite pentru a face un ceai special.

7. Este indicat ca fructele Kaki sa nu fie consumate pe stomacul gol, deoarece pot cauza indigestie.

8. Mirosul fructului Kaki alunga gandacii. Pentru a tine departe gandacii de bucatarie, zdrobiti un fruct Kaki pe o bucata de material. Apoi, puneti materialul intr-o zona infestata cu gandaci.

9. Numele sub care mai este cunoscut acest fruct, Persimmon, se traduce prin "Para lui Dumnezeu" sau "Fructul Zeilor"

10. Atunci cand cumparati fructe Kaki necoapte, puteti grabi procesul de coacere prin depozitarea acestora intr-o punga de plastic sau de hartie cu un mar sau cu o banana. In acest fel, fructul se va coace intr-una sau doua zile.

Descopera pe Gustos.ro care sunt beneficiile consumului de fructe Kaki

Sursa foto: freshideen.com
Surse articol: lahealthyliving.com, homeguides.sfgate.com

Comentarii (9)

07.01.2016, 17:18

tare bune, desi luam prea rar.

07.01.2016, 20:08

Eu stiam beneficiile

10.01.2016, 11:14

foarte interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]