gaby_gabytza

5

Bucataras
senzational

Roman

Bucataras din 18.04.2011

RETETE371
PRIETENI289
Retete

Snitele de pui picante

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2013

Pieptul de pui il spalam si il taim felii subtiri.Eu am preferat sa nu le mai bat cu ciocanul. Le condimentam cu sare si piper dupa gust.Acoprim cu folie alimentara si dam la rece 10 min, Catei de usturoi ii curatam si ii pisam, adaugam putin ulei si frecam mujdeiul.Adauga rosia data prin...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2013

Bucatile de cascaval le trecem prin faina pe toate partile.Apoi le trecem prin ouale batute si pesmet.Si le mai trecem inca o data prin ou si prin pesmet. Astfel obtinem o crusta frumoasa. Repetam cu toate bucatile de cascaval pana terminam. Intr-o tigaie adaugam ulei si cand este incins...

Pachetele cu branza

In Prajituri la 10 Oct 2013

Aluat : intr-o cratita amestecam 3 lg ulei si 2 lg faina amestecam si punem pe foc cca 1-2 minute amestecand continuuu pana obtinem un sos mai grosut. Intr-un bol adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat elastic. Intindem aluatul pe masa infainata si ungem aluatul cu sosul pe care...

Biscuiti glazurati

In Prajituri la 10 Oct 2013

Intr-un bol cernem faina, adaugam zaharul, sarea si amestecam. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut si untura. Framantam bine pana rezulta un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie subtire si taiem bastonase sau ce...

Covrigei

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2013

Faina o cernem intr-un bol mai mare.Facem o gaura in mijloc si adaugam margarina,oul batut,sarea,drojdia dizolvata in putin lapte,1 lingura chimen.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini(daca mai este nevoie mai adaugam lapte). Invelim coca si dam la rece cca 30 min. Infainam masa si...

Briose cu ciocolata 2

In Dulciuri la 9 Oct 2013

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc.Adaugam treptat uleiul ca la maioneza.Apoi adaugam laptele,faina, amestecam cu praful de copt si esenta. Amestecam cu o lingura de lemn sau silicon, cu miscari usoare.La final adaugam ciocolata data prin razatoarea cu ochiuri...

Pizza cu miez de lapte

In Pizza la 9 Oct 2013

Intindem aluatul de pizza cca 1 cm grosime.Ungem blatul cu ketchup adaugam ceapa spalata si scursa bine de apa si taiata cubulete. Adaugam salamul taiat,ananasul,porumbul si deasupra felii de miez de lapte.Pe margine adaugam masline. Dam la cuptor incalzit pana se rumeneste frumos

Tort Hello Kitty

In Torturi la 8 Oct 2013

Blat - albusurile le mixam bine cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana se albesc. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Peste albusurile spuma adaugam galbenusurile omogenizam si la final adaugam amestecul de faina. Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare....

Musuroi de cartita cu piersici

In Prajituri la 2 Oct 2013

Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si  tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea....

Pizza vesela

In Pizza la 2 Oct 2013

Aluatul de pizza il intindem in foaie e cca 1 cm grosime.Decupam cu ajutorul un pahar cercuri si fiecare cerc il ungem cu ketchup. Adagam cascaval ras amestecat cu putina sare si masline deasupra (eu am facut din masline  2 ochisori si un nas iar cu ketchup gura :D) Dam la cuptor...

Pizza cu ardei

In Pizza la 2 Oct 2013

Din aluatul de pizza rupem o bucata pe care o vom intinde in foaie dreptunghiulara lata de cca 4 cm. Adaugam telemeaua rasa pe mijloc si unim capetele. Din restul de aluat intindem blatul de baza care trebuie sa fie mai mic decat tava in care il coacem. Asezam baza in tava tapetata cu...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 1 Oct 2013

Spalam bine gutuile dupa care le dam prin razatoare. Amestecam apa cu zaharul si il punem la fiert.Dupa ce a fiert il rasturnam peste gutuile rase. Punem dulceata la fiert la inceput la foc mare iar cand incepe sa fiarba lasam focul mai mic. Lasam sa fiarba pana dulceata capata o culoare...

Pizza cu sardine

In Pizza la 30 Sep 2013

Drojdia se dizolova in apa calduta si untul moale.Framantam un aluat elastic si nelipicios adaugand treptat apa calduta.Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem aluatul intr-o foaie de cca 1-2 cm.Ungem aluatul cu ketchup,adaugam felii de rosii.Condimendam cu sare si...

Pizza cu cascaval

In Pizza la 30 Sep 2013

Intr-un bol mai mare adaugam faina, sarea si amestecam. Dupa facem o gaura la mijloc. Adaugam in mijloc oul, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si zaharul. Framantam un aluat elastic adaugand treptat laptele si uleiul. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul Intre timp radem...

Pizza Carbonara

In Pizza la 30 Sep 2013

Drojdia o amestecam cu zaharul, putina apa caldutia si o lingura faina. Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia si restul de ingrediente. Incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul Intre...

Clatite umplute cu frisca

In Dulciuri la 26 Sep 2013

Aluatul - amestecam ouale cu laptele.Adaugam treptat iaurtul,zaharul si esenta.Mixam bine impreuna si adaugam un praf de sare si plicurile da zahar vanilat. La final adaugam faina treptat pana devine un aluat subtire. Punem putin ulei in aluat ca sa nu fie nevoie sa punem de fiecare data in...

Prajitura cremoasa

In Prajituri la 24 Aug 2013

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul.Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi.Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt.Dam aluatul la frigider minim 30 min.Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavi de aragaz . Punem 800 ml lapte la fiert.Restul...

Prajitura cu foi

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Foile Intr-un bol frecam ouale cu zaharul,adaugam margarina si bicarbonatul stins cu putin lapte.Treptat adaugam laptele caldut. Amestecam cu o lingura de lemn iar la final framantam adaugand faina pana o incorporam toata. Impartim coca in 4 parti egale.Coacem foile pe dosul unei tavi...

Biscuiti cu nuca de cocos

In Prajituri la 13 Iul 2013

Amestecam zaharul cu untul si oul. Mixam bine si adaugam bicarbonatul dizolvat in  laptele de cocos. Amestecam si treptat adaugam faina pana devine o compozitie usor de modelat. Dam aluatul 30 minute la frigider. Pregatim o  tava (eu am folosit tava de la cuptor) tapetata cu hartie...

Prajitura cu zarzari

In Prajituri la 12 Iul 2013

Mixam margarina cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam treptat cate un ou si mixam dupa fiecare.Amestecam faina cu praful de copt si il incorporam  in crema de margarina.Adaugam esenta,praful de sare si amestecam.Impartim compozitia in 2 si adaugam in amandoua laptele.Amestecam bine pe...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 11 Iul 2013

Dulceata de capsuni reteta Spalam capsunile si le curatam de codite. Le scurgem bine de apa si adaugam zaharul peste ele. Le amestecam bine si le lasam  peste noapte cat sa lase sirop. Pregatim o oala care nu lipeste si punem capsunile la foc mediu. Cand incepe sa se ridice spuma lasam...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2013

Spalam nucile si le curatam de toata coaja verde.Dupa ce am terminat de curat bine nucile adaugam apa rece peste ele.Le spalam bine si scurgem de apa.Adaugam iar apa si le lasam pana a 2 a zi(le spalam in mai multe ape pana raman nucile curate). Formam un sirop din apa,zaharul si zeama de la...

Tarta cu frisca si capsuni

In Prajituri la 29 Iun 2013

Amestecam zaharul cu untul topit si praful de sare. Treptat adaugam ouale unul cate unul pana rezulta o crema spumoasa. La sfarsit incorporam faina. Punem aluatul infasurat intr-o folie alimentara la frigider 30 minute. Dupa il scoatem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam...

Capsuni la borcan

In Dulceata / Gem la 29 Iun 2013

Spalam capsunile si le dam jos coditele daca au dupa care le lasam sa se scurga de apa. Pregatim cateva borcane curate(spalate si scurse bine de apa). Adaugam capsuni in borcan 3/4 lasand loc pt felia de lamaie. In fiecare borcan punem cate o lingura de zahar si deasupra cate o feliuta de...

Rulada cu capsuni

In Prajituri la 29 Iun 2013

Blat - Mixam albusurile spuma cu un praf sare. Separat galbenusurile le amestecam cu zaharul pana se topeste si rasturnam peste albusuri. Amestecam si adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava (eu am folosit tava de la aragaz) cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 29 Iun 2013

Mixam capsunile cat sa se sfarame o parte din ele si o parte sa ramana intregi. Albusurile le mixam cu zaharul si un praf de sare. Amestecam albusurile cu capsunile iar la sfarsit adaugam frisca. Mai mixam putin si adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a nu face ace. Dam la congelator...

Budinca la pahar cu visine

In Dulciuri la 25 Iun 2013

Punem laptele la fiert cu lingura de unt, dar din lapte scoatem un pahar care il amestecam cu plicul de budinca si zaharul. Dupa ce a fiert laptele adaugam paharul cu budinca si punem din nou la foc mic. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Oprim focul si lasam sa se raceasca. Pregatim 2 pahare...

Budinca la pahar cu zmeura

In Dulciuri la 25 Iun 2013

Punem 500 ml lapte la fiert.Restul de lapte il amestecam cu budinca si zaharul.Rasturnam paharul peste laptele fiert si il mai lasam pe foc pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca. Pregatim 2 pahare mai inalte si le trecem pe sub un jet de apa rece.Punem un sfert de pahar cu budinca de...

Lichior de capsuni

In Bauturi la 25 Iun 2013

Spalam capsunile si le dam codita jos. Asezam jumatate din capsuni intr-un borcan de 3 l apoi cateva fire de menta si deasupra coaja de la lamaie. Adaugam restul de capsuni, menta si deasupra stoarcem zeama de la lamaie. Dupa ce am terminat adaugam zaharul cu alcoolul si inchidem capacul...

Tort cu budinca si visine

In Torturi la 25 Iun 2013

Pregatim crema punand 800 ml lapte la fiert. Zaharul si galbenusurile le mixam pana se topeste zaharul, dupa adaugam restul de lapte si budinca. Dupa ce a fiert laptele il luam putin de pe foc si il amestecam cu crema de budinca. Punem din nou laptele la fiert la foc mic pana incepe crema sa se...

Afisate 91 - 120 din 371 retete    

Postari recente

publicat la 02.12.2020

Paine cu leurda si untura

publicat la 02.12.2020

Scrob cu hribi, urzici si leurda

publicat la 02.12.2020

Compot de cirese mari

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]