Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Mancaruri cu carne

Musaca

In Porc la 23 Ian 2017

  Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.  Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Se condimenteaza, iar cand este gata, se da de pe foc, se...

Carnati de casa

In Porc la 22 Ian 2017

    Se tin matele cateva ore in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta. Carnea tocata se amesteca impreuna cu celelalte condimente si ingrediente, apoi se umple matele cu carne cu ajutorul masinii de tocat la care am montat palnia pentru carnati. Se prajesc...

Piftie de porc

In Porc la 4 Ian 2017

  Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se portioneaza capatana in bucati mai mici (ratul se arunca). Se pune carnea la fiert intr-o oala de 8 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai...

Sarmale de Craciun

In Porc la 28 Dec 2016

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion. Pe fiecare frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta.   Pe fundul unei cratiti adanci se pune un...

Placinta cu carne, ciuperci si aluat de casa

In Porc la 12 Oct 2016

  Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora...

Mancare cu varza si carne

In Porc la 11 Oct 2016

Se prajeste carnea in putin ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper, se prajeste pana se rumeneste un pic. Se adauga apa si se inabusa. Cand scade apa, se completeaza la nevoie. Se fierbe astfel, pana se gateste bine carnea, procedeul dureaza aprox 30 de minute. Cand este gata carnea,...

Snitele

In Porc la 3 Oct 2016

Se bat feliile de pulpa de porc cu ciocanelul de snitele, se tavalesc prin ouale batute bine, apoi prin pesmetul amestecat cu faina si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.  Se servesc alaturi de salata de legume.     Pofta Buna! Daca v-a placut reteta...

Budinca de cartofi cu oua, sunca si masline

In Porc la 26 Sep 2016

Se decojesc cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare pentru aprox. 25-30 de minute. Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, se incalzeste cuptorul. Se amesteca branza rasa cu un ou crud batut bine si smantana. Daca branza este nesarata, atunci putem pune pana la 1/2 de...

Ardei umpluti cu carne

In Porc la 26 Sep 2016

Se amesteca bine carnea cu morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate marunt, orezul spalat bine, adaugam apoi si ouale ca sa legam compozitia. La 500 g de carne se pune o jumatate de lingurita cu sare. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si le facem capacele din rosii. Pentru un...

Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

In Porc la 22 Aug 2016

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos. Se taie marunt un catel de usturoi. Se pun bucatele de usturoi si bucatele de unt in crestaturile facute, se presara sare, piper, oregano si cimbru. Se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei. Se dau la...

Orez spaniol

In Pui la 8 Aug 2016

Se calesc ardeii taiati felii mici in putin ulei incins, peste ei se adauga usturoiul taiat rondele mici, pieptul de pui taiat bucatele, rosiile, mazarea. Apoi se acopera cu apa si se fierb cateva minute. Se rastoarna intr-o craticioara unsa cu putin ulei, se adauga orezul nefiert. Optional...

Sarmalute in varza dulce

In Porc la 28 Iul 2016

Varza se desface in foi si se opareste in apa fiarta cu sare. Se spala orezul in mai multe ape. Carnea tocata se amesteca impreuna cu orezul, ceapa tocata marunt,  condimentele si 1 lingura de bulion. Adaugam o ceasca de apa si amestecam bine. Pe fiecare frunza de varza punem un pic...

Sarmale in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 28 Iul 2016

Intr-un vas incapator se amesteca bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, oul, condimentele, verdeata tocata marunt si o lingura de bulion. Se spala bine orezul si se adauga in vas. Adaugam o ceasca de apa, pentru ca ea va omogeniza amestecul si-l va face moale. Cu cat e mai...

Platou taranesc

In Porc la 28 Iul 2016

Se preincalzeste cuptorul. Se taie grosier ceapa, morcovul, cartofii si rosia. Se asaza in tava in care am pus un strat subtire de ulei (aprox 1 pahar). Se presara condimente dupa gust. Se taie costita in felii subtiri si se asaza peste cartofi. Se asaza peste ele si cateva felii de...

Mancare cu marar

In Porc la 26 Iul 2016

Se rumeneste carnea taiata in bucatele in putin ulei incins, se acopera cu apa si cand scade apa, se completeaza. Se gateste astfel cam 30 de minute, pana cand carnea e bine facuta. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi si mararul taiat marunt si frunzele de ceapa taiate grosier. Se acopera cu...

Soté de ficat

In Ficat la 19 Iul 2016

Se spala si se feliaza ficatul de porc, cam de doua degete grosime. Se prajeste in uleiul incins si se intoarce tot timpul pe ambele parti cat se prajeste. Se adauga sare si piper macinat dupa gust, apoi morcovul taiat in rondele subtiri, nu groase. Se adauga o cana cu apa, atat cat sa-l...

Stufat

In Porc la 19 Iul 2016

Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul in care a fost prajita carnea vom cali ceapa uscata pe care am taiat-o marunt. Aceasta se caleste putin, nu se topeste. Se mai pun 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se lasa...

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

In Porc la 19 Iul 2016

Se spala carnea, se taie in bucati mici si se prajeste in putin ulei, cu sare si piper. Cand se rumeneste un pic, se acopera cu o cescuta cu apa si se lasa sa fiarba. Cand scade apa, se acopera iar cu o cescuta de apa, si tot asa pana cand carnea se fragezeste. Acest proces dureaza cam 30 de...

Pilaf cu carne de porc

In Porc la 19 Iul 2016

Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajeste carnea pe ambele parti. Se adauga un pahar cu vin, sare, piper, 1-2 foi de dafin si se inabusa la foc mic. Cand a scazut lichidul, se mai adauga o ceasca de apa, se lasa sa mai fiarba pana este gata. Dureaza cam o ora. Intre timp, pregatim supa:...

Mancare cu masline si carne

In Porc la 19 Iul 2016

Se prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute. Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie si in cratita in care am prajit carnea, se pune ceapa taiata marunt si morcovul ras si se prajesc...

Musaca de carne si cartofi

In Porc la 19 Iul 2016

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin ulei, se adauga si carnea si se prajesc bine toate. Dam de pe foc, adaugam sare si piper, dupa gust, verdeata si 2 din cele 4 oua pentru a lega compozitia.  Puteti adauga si ciuperci in...

Costite afumate cu cartofi la cuptor

In Porc la 24 Iun 2016

Se asaza coastele in tava in care am pus si un strat subtire de ulei (aprox 1-2 pahare). Se taie morcovul felii, cartofii in cubulete. Se presara condimente dupa gust. Eu folosesc sare, piper negru macinat, oregano, boia dulce si rozmarin. Se adauga 1 pahar cu vin si apoi apa cat sa...

Chiftele umplute

In Porc la 24 Iun 2016

Se pun ouale la fiert pentru 10 minute. Numarul de portii este in functie de cate oua fierbeti Intre timp, intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele si verdeata. Dupa ce s-au fiert ouale, se racesc sub jet de apa rece, se decojesc, iar apoi se...

Ciulama de pui

In Pui la 16 Iun 2016

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare. Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se...

Placinta cu carne si ciuperci si aluat de casa

In Porc la 16 Iun 2016

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca 100 g unt cu 2 oua, iaurtul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.   Se...

Shaorma de casa

In Pui la 3 Iun 2016

Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.   Intre timp, se prajesc cartofii.   Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se...

Rulada de pui

In Pui la 3 Iun 2016

  Se fierbe amestecul de legume (alegeti amestecul preferat, eu am folosit un amestec de orez, mazare, morcov si porumb) al dente, cu un praf de sare, putin unt, apa si ulei. Pieptii de pui se desfac usor cu cutitul pentru a le mari suprafata si se acopera cu o folie de plastic, apoi...

Afisate 61 - 87 din 87 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi iti propui sa-ti rasfeti apropiatii cu ceva bun, bun! Atentie la calorii!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]