publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Incepe o perioada in care iti doresti mai putina agitatie si mai multa meditatie. Este momentul sa stai de vorba cu tine insuti/insati si sa iti clarifici ce te motiveaza si te ajuta sa progresezi, dar si ce anume te impiedica sa evoluezi asa cum ai vrea.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu scoici
Decorațiunile se pregătesc cu o zi înainte: se modelează diverse forme de scoici, steluțe, corali, țestoase din pastă fondant, care se pictează apoi cu coloranți alimentari. Se lasă la uscat peste noapte. Acestea se vor adăuga pe tort doar în momentul...
Choux a la framboise
Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se...
Pui fript pe gratar, cu piure si salata de varza
Se dezosează pupele de pui și se ung cu mirodenii după plac (eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile preferate într-un borcănel) și se rumenesc bine pe grătarul electric. Se curăță și se spală cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert...
Ciocolata de casa cu fistic
Se amestecă laptele praf cu cacaua cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron. Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata. Se mărunțește fisticul cu un cuțit zimțat. Separat, se face siropul de zahăr cu...
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează. O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca...
Ardei cu orez si bulgur
Se curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept căpăcele. Se încinge uleiul (2 linguri) într-o tigaie, se adaugă ceapa, se călește ușor,...
Tort cu trandafiri si migdale
Pentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru ca scrisul să fie subțire și se desenează literele pe o hârtie de copt, se pun și...
Porumb copt
Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat și verificându-i să nu se ardă. Pentru a nu se usca, imediat ce s-a rumenit, se ia...
Gem asortat din piersici, caise și nectarine
Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind dulci,...
Omleta cu branza si marar alaturi de salata cu naut
Atunci când optez pentru omletă, pregătesc cu un ou în plus față de nr. de porții, adică 5 ouă pentru 4 porții și le bat bine cu un tel, pentru a ieși pufoase. În continuare, se adaugă brânza rasă și mărarul spălat și tocat mărunt, sare după...
Gris cu lapte si fistic
Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu se lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se...
Prajitura cu migdale si cirese
Blaturile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, migdalele, făina și praful de copt. Din compoziția rezultată se coc 2 foi, pe rând, folosind o tavă 25x25 cm, pregătită cu foaie de copt, la...
Platou cu cartofi taranesti si ficatei de pui
Se spală cartofii şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă şi sare (pentru aprox 35 min). Când sunt gata, se lasă la răcit (aprox 20 min), se decojesc şi se taie cubuleţe. Se taie ceapa mărunt, iar şunca ţărănească, afumătura și keizerul, în...
Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii
Se curăță și se spală legumele. Mai întâi se pregătesc chiftelele: se dau carnea, morcovul, verdețuri și usturoiul la mașina de tocat, apoi se amestecă împreună cu oul, sare, după gust, cimbrul și pâinea înmuiată în puțină...
Tort de inghetata de vanilie cu foi de napolitana
Se încălzeşte laptele, se dă de pe foc și se adaugă un vârf de cuțit de șofran (acesta își eliberează aroma în lichid cald). Într-o crăticioară cu fundul mai gros, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul Bourbon şi un praf de sare, cu...
Tarta cu branza, iaurt grecesc si piept de porc
Mai întâi se pregătește aluatul: se fărâmițează drojdia, se adaugă apă și se amestecă, să se dizolve drojdia. Se adaugă iaurtul, o linguriță rasă de sare, uleiul și făina, cât cuprinde, amestecând și frământând, până se...
Oua cu muștar, iaurt grecesc si marar
Se pun ouăle la fiert, se lasă 10 minute din momentul în care apa fierbe. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi. Se scot gălbenușurile fierte într-un castron, se adaugă muștarul, iaurtul, sare și piper și se amestecă bine,...
Cartofi gratinati
Eu am avut si un cartof fiert dinainte, ramas de la o salata, si am vrut sa-l pregatesc si pe el, deci veti avea nevoie de 4 cartofi. Cartofii cruzi se curăţă şi se spală şi se taie felii cât mai subţiri. Se pun la fiert în apă cu sare, având grijă...
Chipsuri de casa cu condimente si smantana
Se curata si se spala cartofii, se taie in jumatati, apoi se lasa cam o ora in apa rece ca sa iasa amidonul din ei. Li sa da o forma usor ondulata cu ajutorul unui cutit special sau a razatoarei, o puteti vedea in poza pe cea pe care am folosit-o eu. Se condimenteaza dupa gust cu...
Biscuiti Pernutele Printesei
Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute. Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati,...
Prajitura Taoko
Mai intai pregatim crema de vanilie. Crema de vanilie: Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine...
Cartofi taranesti
Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata, se lasa la racit, se decojesc si se taie cubulete. Se taie sunca taraneasca in felii subtiri si se maruntesc cele 3 cepe. Se caleste mai intai sunculita in putin ulei, apoi se adauga si ceapa. Cand ceapa devine aurie, se adauga si cartofii fierti...
Tort cu vanilie si capsuni
Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita...
Mancare cu mazare
Punem uleiul la incins si taiem marunt ceapa, apoi feliem morcovul. Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox. 5 minute ceapa, apoi o acoperim cu apa. Cand fierbe, adaugam mazarea si morcovul, sare, piper si mai adaugam apa cat sa le acopere. In principiu, trebuie sa stea cam 40 de...
Cozonac trandafir cu unt
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute. Se adauga restul de zahar, restul de faina (in ploaie), cele 5 oua (unul...