- lasi aluatul la dezhetat, atat cat sa poti lucra cu el
- dai cascavalul pe razatoarea mare
- tai sunculita cubulete
- bati oul cu sare
- intinzi foaia pe masa si cu un pahar decupezi cercuri
- asezi cercrile de aluat in formele de briose
- ungi aluatul cu crema de branza
-...
-mamaliga:
- pui la fiert apa cu sarea
- cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie si amesteci continuu cu telul -para
- amesteci continuu si fierbi la foc mic ,cca 15 minute
- umplutura:
- slanina o "increstezi" si o prajesti...
- pieptul de pui il feliezi ,il condimentezi,il rulezi si il dai la rece
- bati oul bine cu putina sare
- tai cascavalul si ardeiul bastonase
- ungi un vas termorezistent cu ulei
- scoti pieptul de pui si il intinzi
- ungi fiecare fasie cu crema de branza, asezi o felie de muschi...
Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare
Ouale se bat cu putina sare
Pieptul se taie cubulete
Un vas termorezistent se unge cu putin ulei
Se aseaza un strat de conopida, apoi telemea rasa , piept de pui si ou batut...alternam pana la epuizarea ingredientelor, avand...
Dovlecelul se taie in patru si se curata de coaja.
Se scobeste cu o lingurita.
Miezul se toaca marunt.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Pieptul de pui se taie cubulete.
Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei.
"barcutele"de dovlecel se sareaza putin....
- cartofii ii cureti de coaja si ii tai felii
- ouale le cureti de coaja si le tai felii si presari putina sare
- muschiul il tai felii subtiri
- un vas termorezistent il ungi cu ulei si apoi asezi alternativ,in straturi, cartofii, ouale ,branza si muschiuletul; intre straturi pui...
- feliile de paine le ungi cu margarina
- intinzi apoi "ceva fin"cremos din belsug
- asezi feliute de sunca si cascaval
- pui in aparatul de sandvisuri calde
- servesti cu rosie
- iei felia de paine prajita si intinzi pe ea din abundenta "ceva fin" cu verdeata
- faci 2 mustati din feliile de muschi rulate
- ochii ii faci din stafide, gura din gogosar si parul din patrunjel
- pui felia de paine la prajit
- intinzi crema de branza
- asezi felii de pastrama
- adaugi ananasul
Eu il acompaniez cu o cana mare de capucino cu lapte.
Oul se bate bine cu furculita,cu sare si piper.
Se adauga treptat laptele si faina,pana are consistenta aluatului de clatite.
Se adauga muschiuletul si gogosarul taiat cubulete.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie.
Lasi sa se coaca bine si o intorci cu paleta ptr clatite.
Adaugi...
Feliezi pastrama de pui.
Cu ajutorul formelor mici de fursecuri tai feliute de cascaval si piept de pui.
Asezi o felie de cascaval, apoi o ungi cu crema de branza;
Urmeaza o felie de piept de pui si tot asa, in functie de cat de mare vrei sa fie turnuletul;
Iei cate un cubulet de...
Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc;
Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;
Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;
Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)
Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;...
Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita cat mai marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, sarea si grisul. Se amesteca bine, apoi se adauga branzica si faina ,framantand bine. Compozitia rezultata se lasa la frigider jumatate de...
- drojdia o amestecam cu o jumatate de lingura de zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua.
- amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul.
- punem maiaua cu amestecul de ou,laptele si praful de sare la cald ;cand s-a umflat asezam in vasul pentru framantat putina...
Vnetele se coc pe plita,se curata de coaja, se toaca si se lasa la racit
Intre timp,toci ceapa marunt si prepari maioneza din galbenusul de ou , uleiul de masline si un praf de sare
Tai rosiile transversal si le decupezi sub forma de cosulete
Cand s-au racit vinetele, le amesteci incet...
Ardeiul se taie cubulete si se amesteca cu crema de branzica cu smantana.
Se toarna compozitia intr-o forma de vafa.
Ornezi cu ardei si servesti cu paine prajita.
Intr-o cupa de inghetata pui 4 globuri de inghetata
Adaugi 3-4 linguri de branzica cu smantana rece,de la frigider
Stropesti bine cu sos caramel
Presari niste jeleuri colorate
Branza se freaca zaharul si untul.
Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat.
Se adauga la compozitia de branza gelatina racita si se amesteca bine
Se adauga frisca batuta...
Blat:
Biscuitii se inmoaie in solutia de cacao.(cacao amestecata cu apa)
Biscuitii oreo se sfarmana in robot.
Crema:
Bati frisca si o amesteci cu branza.
Prepari crema la rece cu laptele.
Omogenizezi cele 2 crème, cu mixerul.
MONTARE:
Iei un ghiveci curat sau...
- Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un castron, le saram si le lasam sa stea cateva ore.
- Se storc de apa ce o lasa si se prajesc pe gratar.
- Usturoiul se paseaza;
- Ardeii se taie feliute, fara vinisoare si seminte.
- Urmeaza sa...
- se fierb pastele in apa cu sare cca 15 minute, se scurg si se clatesc;
- feta,ouale si snitelele se tatie cubulete;
- ciupercile se dau un clocot, apoi se scurg;
- intr-un vas termorezistent se aseaza cele 5 ingrediente si se amesteca;
- se prepara dressing-ul( tzatziki) si se...
- Legumele curatate se pun la fiert cu sare;
- Cand acestea sunt bine fierte le separam de zeama si pasam legumele bine cu blenderul:
- Subtiem crema cu supa pana la consistenta dorita;
- O asezonam cu sare si piper dupa gust si adaugam mararul;
- Se serveste alaturi de...
-pieptul de pui se spala,se taie felii si se sareaza
-legumele si fructele se taie bucati
-se caleste carnea in uleiul incins pana cand prinde putina culoare
-se adauga legumele si fructele si se calesc pana cand se inmoaie
-se adauga apa,se acopera cu un capac si se fierb inabusit...
- storci zeama de lamaie si o lasi la rece;
- storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 mll de suc
- curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm;
- pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa;
- amesteca acest sirop continuu, pana cand...
MOD DE PREPARARE:
-tai pepenele vrede astfel incat sa obtii un patut;
-scobesti continutul cu o ligura,cat poti de frumos;
-tai pepenele galben in doua;
-cureti de seminte si de coaja;
-o jumatate o lasi ca atare,iar cealalta o tai cubulete;
-desfaci ciresele si caisele de...
- pui aluatul la dezghetat si intre timp pregatesti ingredientele pentru umplutura
- intinzi aluatul in tava unsa cu putin ulei
- se unge aluatul cu ketchup
- apoi se presara uniform toate ingredientele enumerate;
- se da la cuptor pentru 30 de minute
- o poti servi cu sos de usturoi
- soia se opareste pentru 15 minute in apa cu sare
- legumele congelate se dau in clocot 5 minute
- soia si legumele se pun intr-o strecuratoare mare la scurs
- tonul se desface bucatele
- tofu se taie cubulete
- miezul de lapte se sfaramiteaza usor
- se amesteca toate...
Aluat:
Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia;
Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua;
Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a...
Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia.
Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...
Briose cu "Ceva fin"
- lasi aluatul la dezhetat, atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai sunculita cubulete - bati oul cu sare - intinzi foaia pe masa si cu un pahar decupezi cercuri - asezi cercrile de aluat in formele de briose - ungi aluatul cu crema de branza -...
Mamaliguta cu "Ceva fin" si slanina
-mamaliga: - pui la fiert apa cu sarea - cand da in clocot adaugi malaiul in ploaie si amesteci continuu cu telul -para - amesteci continuu si fierbi la foc mic ,cca 15 minute - umplutura: - slanina o "increstezi" si o prajesti...
Rulouri de pui cu "Ceva fin"
- pieptul de pui il feliezi ,il condimentezi,il rulezi si il dai la rece - bati oul bine cu putina sare - tai cascavalul si ardeiul bastonase - ungi un vas termorezistent cu ulei - scoti pieptul de pui si il intinzi - ungi fiecare fasie cu crema de branza, asezi o felie de muschi...
Conopida frantuzeasca
Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare Ouale se bat cu putina sare Pieptul se taie cubulete Un vas termorezistent se unge cu putin ulei Se aseaza un strat de conopida, apoi telemea rasa , piept de pui si ou batut...alternam pana la epuizarea ingredientelor, avand...
Dovlecel la cuptor
Dovlecelul se taie in patru si se curata de coaja. Se scobeste cu o lingurita. Miezul se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Pieptul de pui se taie cubulete. Intr-un vas termorezistent se pune putin ulei. "barcutele"de dovlecel se sareaza putin....
Cartofi frantuzesti
- cartofii ii cureti de coaja si ii tai felii - ouale le cureti de coaja si le tai felii si presari putina sare - muschiul il tai felii subtiri - un vas termorezistent il ungi cu ulei si apoi asezi alternativ,in straturi, cartofii, ouale ,branza si muschiuletul; intre straturi pui...
Sandwich cald, fin si pufos
- feliile de paine le ungi cu margarina - intinzi apoi "ceva fin"cremos din belsug - asezi feliute de sunca si cascaval - pui in aparatul de sandvisuri calde - servesti cu rosie
Sandwich fin dar mustacios
- iei felia de paine prajita si intinzi pe ea din abundenta "ceva fin" cu verdeata - faci 2 mustati din feliile de muschi rulate - ochii ii faci din stafide, gura din gogosar si parul din patrunjel
Sandwich fin cu ananas
- pui felia de paine la prajit - intinzi crema de branza - asezi felii de pastrama - adaugi ananasul Eu il acompaniez cu o cana mare de capucino cu lapte.
Placinta de ou cu Ceva fin Delaco
Oul se bate bine cu furculita,cu sare si piper. Se adauga treptat laptele si faina,pana are consistenta aluatului de clatite. Se adauga muschiuletul si gogosarul taiat cubulete. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Lasi sa se coaca bine si o intorci cu paleta ptr clatite. Adaugi...
Aperitiv Delaco cu pui
Feliezi pastrama de pui. Cu ajutorul formelor mici de fursecuri tai feliute de cascaval si piept de pui. Asezi o felie de cascaval, apoi o ungi cu crema de branza; Urmeaza o felie de piept de pui si tot asa, in functie de cat de mare vrei sa fie turnuletul; Iei cate un cubulet de...
Mic dejun cu Ceva fin Delaco
Pepenele galben se taie feliute. Se adauga musli. Se decoreaza cu branza.
Dulceata de rosii
Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc; Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici; Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi; Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min) Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;...
Gomboti cu prune (aluat cu branzica "Ceva fin")
Cartofii se fierb in coaja apoi se cojesc si se faramiteaza cu o furculita cat mai marunt. Se pun ouale intregi si cele 3 linguri de zahar, sarea si grisul. Se amesteca bine, apoi se adauga branzica si faina ,framantand bine. Compozitia rezultata se lasa la frigider jumatate de...
Gogosi cu Branzica "Ceva fin"
- drojdia o amestecam cu o jumatate de lingura de zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. - amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. - punem maiaua cu amestecul de ou,laptele si praful de sare la cald ;cand s-a umflat asezam in vasul pentru framantat putina...
Rosii cu vinete si Ceva Fin Delaco
Vnetele se coc pe plita,se curata de coaja, se toaca si se lasa la racit Intre timp,toci ceapa marunt si prepari maioneza din galbenusul de ou , uleiul de masline si un praf de sare Tai rosiile transversal si le decupezi sub forma de cosulete Cand s-au racit vinetele, le amesteci incet...
Cosulete cu Ceva fin Delaco
Ardeiul se taie cubulete si se amesteca cu crema de branzica cu smantana. Se toarna compozitia intr-o forma de vafa. Ornezi cu ardei si servesti cu paine prajita.
Desert cu inghetata si Ceva fin de la Delaco
Intr-o cupa de inghetata pui 4 globuri de inghetata Adaugi 3-4 linguri de branzica cu smantana rece,de la frigider Stropesti bine cu sos caramel Presari niste jeleuri colorate
Tort de branza, la rece
Branza se freaca zaharul si untul. Gelatina se inmoaie in 100 ml apa rece timp de 10 minute, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana la aproximativ 60 grade si apoi se lasa sa raceasca treptat. Se adauga la compozitia de branza gelatina racita si se amesteca bine Se adauga frisca batuta...
Tort "Delaco" la ghiveci
Blat: Biscuitii se inmoaie in solutia de cacao.(cacao amestecata cu apa) Biscuitii oreo se sfarmana in robot. Crema: Bati frisca si o amesteci cu branza. Prepari crema la rece cu laptele. Omogenizezi cele 2 crème, cu mixerul. MONTARE: Iei un ghiveci curat sau...
SALATA DE VINETE LA BORCAN
- Se spala vinetele, se sterg si se tau felii de 1,5 – 2 cm grosime. Le asezam intr-un castron, le saram si le lasam sa stea cateva ore. - Se storc de apa ce o lasa si se prajesc pe gratar. - Usturoiul se paseaza; - Ardeii se taie feliute, fara vinisoare si seminte. - Urmeaza sa...
SALATA 5 INGREDIENTE
- se fierb pastele in apa cu sare cca 15 minute, se scurg si se clatesc; - feta,ouale si snitelele se tatie cubulete; - ciupercile se dau un clocot, apoi se scurg; - intr-un vas termorezistent se aseaza cele 5 ingrediente si se amesteca; - se prepara dressing-ul( tzatziki) si se...
SUPA-CREMA DE LEGUME
- Legumele curatate se pun la fiert cu sare; - Cand acestea sunt bine fierte le separam de zeama si pasam legumele bine cu blenderul: - Subtiem crema cu supa pana la consistenta dorita; - O asezonam cu sare si piper dupa gust si adaugam mararul; - Se serveste alaturi de...
Pui Cocktail
-pieptul de pui se spala,se taie felii si se sareaza -legumele si fructele se taie bucati -se caleste carnea in uleiul incins pana cand prinde putina culoare -se adauga legumele si fructele si se calesc pana cand se inmoaie -se adauga apa,se acopera cu un capac si se fierb inabusit...
Limonada cu miere, ghimbir si pepene verde
- storci zeama de lamaie si o lasi la rece; - storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 mll de suc - curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm; - pune intr-o tigaie mierea, ghimbirul si o cana de apa; - amesteca acest sirop continuu, pana cand...
Salata de fructe
MOD DE PREPARARE: -tai pepenele vrede astfel incat sa obtii un patut; -scobesti continutul cu o ligura,cat poti de frumos; -tai pepenele galben in doua; -cureti de seminte si de coaja; -o jumatate o lasi ca atare,iar cealalta o tai cubulete; -desfaci ciresele si caisele de...
Pizza rapida
- pui aluatul la dezghetat si intre timp pregatesti ingredientele pentru umplutura - intinzi aluatul in tava unsa cu putin ulei - se unge aluatul cu ketchup - apoi se presara uniform toate ingredientele enumerate; - se da la cuptor pentru 30 de minute - o poti servi cu sos de usturoi
Salata "AMALIA"
- soia se opareste pentru 15 minute in apa cu sare - legumele congelate se dau in clocot 5 minute - soia si legumele se pun intr-o strecuratoare mare la scurs - tonul se desface bucatele - tofu se taie cubulete - miezul de lapte se sfaramiteaza usor - se amesteca toate...
Branzoaice cu branza de capra si stafide
Aluat: Din drojdie, o lingura de zahar ,un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia; Intre timp , se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua; Adaugi pe rand galbenusurile ...peste care presari un praf de sare( asa m-a...
Cozonac impletit cu rahat
Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...