Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.
Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!
Asezi hartia de copt in tava.
Bati...
Muschiuletul il speli si il tai pe lungime in 3, astfel incat sa ramana prins la un capat.
Rosiile le hidratezi putin in ulei de masline.
Cureti usturoiul si il tai in bucati.
Pe fiecare felie de carne presari putin piper, impanezi cu usturoi, intinzi pesto, presari ierburile,...
Ceapa o cureti, o tai in sferturi si o lasi in apa rece. Gogosarii ii cureti de cotoare si seimnte si ii tai in 8. Asamblezi masina de tocat, pregatind sita cea mai mare. Toci ceapa ( intr-un minut!) si apoi gogosarii ( in 2 minute!), fara nici un efort! Pui ceapa intr-o cratita si o lasi sa se...
Umezesti bine gura paharului cu lamaie si o incarci cu scortisoara.
Fructele le tai felii si le blendezi maximum 2 minute la viteza maxima. Torni fructele in pahar si adaugi usor laptele de soia.
Decorezi cu semintele si o frunzulita de menta si servesti imediat.
Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece.
Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le pui in cratița in care ai încins uleiul. Lași la foc iute 1 minut și amesteci. Adaugi o...
Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.
Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.
Pui apa in oala si, cand da in clocot, adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment...
Asezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura. Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina. Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se transforma intr-o maia. Lasi sa dospeasca 10 minute si apoi framanti. Adaugi uleiul, otetul si sarea...
Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare.
Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte.
Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa....
Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece 15-20 de minute.
Între timp incingi gratarul din fonta. L-am folosit...
Oul îl bați bine cu telul împreună cu sarea.
Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani.
Ungi tigaia cu putin ulei si coci lipiile pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin....
Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator.
Pornesti cuptorul.
Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa).
Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugi...
Capsunile le speli si le cureti de codite. Decojesti banana. Pui fructele, impreuna cu mierea, in blender si amesteci totul pana la omogenizare. Torni continutul in pahar, adaugi laptele de migdale si amesteci usor cu un pai. Servesti imediat.
Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort...
Capsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna cu mierea. Cand sunt bine maruntite, ca un sirop mai gros, adaugi zeama de lamaie si apa rece,...
Oul îl bați bine cu telul împreună cu sarea și zahărul.
Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani mai subtiri.
Adaugi florile de salcam si amesteci.
Ungi tigaia cu putin ulei si coci...
Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare.
Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa.
Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand....
Cotletul il speli sub jet de apă rece, îl stergi și îl tai felii groase de cca 1 cm, avand grijă să nu le desprinzi complet.
Condimentezi carnea și o așezi în vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot.
Tai cățeii de usturoi și îi așezi...
Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili, pe care ai...
Pulpele le speli si le condimentezi dupa gust.
Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai in patru.
Legumele le tragi 2 minute la tigaie. Amesteci legumele cu cartofii.
In vasul de la slow cooker Crock-Pot pot torni amestecul de legume cu cartofi si apoi asezi pulpele. Pulverizezi uleiul...
Pornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei.
Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu mixerul, impreuna cu un praf de sare, pana cand devin spumoase. In smantana dizolvi praful de copt si adaugi...
Din foaia de aluat realizezi un iepuras pe care il decorezi. Dai la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Cand este rumenit frumos, presari cascavalul ras si stingi focul. Il servesti imediat sau il poti lasa pe mai tarziu. Oricum dispare rapid...
Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare.
Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai prin masina de tocat carne. Adaugi...
Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase.
Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul.
Adaugam apoi faina, putin cate putin si...
Somonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe gratar, lasandu-l 2 minute. Pulverizezi din nou ulei si intorci pe cealalta parte. Adaugi untul peste...
Pentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din stevie si zaharul vanilat, apoi adaugi frisca si bati la viteza mare, pana cand obtii o crema...
Scurgi bine nautul din conserva si pastrezi zeama. Pui boabele in vasul pentru blender, adaugi usturoiul taiat felii, semintele si uleiul si blendezi bine. Din cand in cand, adaugi cate putina zeama, pana cand obtii o pasta de consistenta moale, ca un piure. Decorezi cu boia dulce/...
Blat
Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi dulceata de capsuni. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.
Torni...
Speli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci totul intr-un bol. Desfaci avocado, il stropesti cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze) si il tai...
Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa.
Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din aluminiu!) si dai la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Indepartezi hartia si faci focul mic,...
Blat
Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!).
Preincalzesti cuptorul.
Speli ouale si separi albusurile, pe care le bati impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand sunt bine batute, adaugi faina treptat, iar la final...
Desert prajitura cu prune rasfatate
Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele. Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o! Asezi hartia de copt in tava. Bati...
Muschiulet impletit (cu pesto si rosii uscate)
Muschiuletul il speli si il tai pe lungime in 3, astfel incat sa ramana prins la un capat. Rosiile le hidratezi putin in ulei de masline. Cureti usturoiul si il tai in bucati. Pe fiecare felie de carne presari putin piper, impanezi cu usturoi, intinzi pesto, presari ierburile,...
Zacusca cu ciuperci
Ceapa o cureti, o tai in sferturi si o lasi in apa rece. Gogosarii ii cureti de cotoare si seimnte si ii tai in 8. Asamblezi masina de tocat, pregatind sita cea mai mare. Toci ceapa ( intr-un minut!) si apoi gogosarii ( in 2 minute!), fara nici un efort! Pui ceapa intr-o cratita si o lasi sa se...
Smoothie solar
Umezesti bine gura paharului cu lamaie si o incarci cu scortisoara. Fructele le tai felii si le blendezi maximum 2 minute la viteza maxima. Torni fructele in pahar si adaugi usor laptele de soia. Decorezi cu semintele si o frunzulita de menta si servesti imediat.
Gulas in strachina de pita
Pentru început cureți cartofii de coaja, îi speli și îi lași în apă rece. Cureți ceapa și ardeiul, le speli și le tai cubulețe cât mai mici, apoi le pui in cratița in care ai încins uleiul. Lași la foc iute 1 minut și amesteci. Adaugi o...
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece. Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt. Pui apa in oala si, cand da in clocot, adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment...
Pizza Delik'at (a)
Asezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura. Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina. Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se transforma intr-o maia. Lasi sa dospeasca 10 minute si apoi framanti. Adaugi uleiul, otetul si sarea...
Costite aromate cu visine si ienibahar la slow cooker Crock-Pot
Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare. Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Intre timp scoti samburii visinelor si le blendezi bine de tot. Adaugi apa....
Gratar de vitel cu sos de ciocolata si boia iute
Carnea o speli sub jet de apă rece si o tai felii groase de cca 0,5 cm ( un deget). O bati putin cu ciocanul special, o condimentezi și o ungi cu uleiul de masline. O lași la rece 15-20 de minute. Între timp incingi gratarul din fonta. L-am folosit...
Shaorma de casa
Oul îl bați bine cu telul împreună cu sarea. Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani. Ungi tigaia cu putin ulei si coci lipiile pe fiecare parte, pana cand se rumenesc putin....
Desert prajitura arlechin cu capsuni
Capsunile le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Pornesti cuptorul. Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa). Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugi...
Smoothie de capsuni cu lapte de migdale
Capsunile le speli si le cureti de codite. Decojesti banana. Pui fructele, impreuna cu mierea, in blender si amesteci totul pana la omogenizare. Torni continutul in pahar, adaugi laptele de migdale si amesteci usor cu un pai. Servesti imediat.
Desert tort Macarons
Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort...
Limonada de capsuni
Capsunile le cureti de codite si le speli sub jet de apa rece. Pui 5 capsuni mai mici la congelator, pentru a le transforma in "cuburi de gheata". Restul de fructe le blendezi impreuna cu mierea. Cand sunt bine maruntite, ca un sirop mai gros, adaugi zeama de lamaie si apa rece,...
Desert clatite cu parfum de salcam
Oul îl bați bine cu telul împreună cu sarea și zahărul. Adaugi apa minerală amestecând continuu, apoi faina în ploaie. Trebuie sa obtii o consistenta ca a unei smantani mai subtiri. Adaugi florile de salcam si amesteci. Ungi tigaia cu putin ulei si coci...
Sirop din flori de salcam
Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare. Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa. Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand....
Cotlet cu prosciutto si mozzarella slow cooker Crock-Pot
Cotletul il speli sub jet de apă rece, îl stergi și îl tai felii groase de cca 1 cm, avand grijă să nu le desprinzi complet. Condimentezi carnea și o așezi în vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot. Tai cățeii de usturoi și îi așezi...
Desert tort La cabana ( cu flori de liliac)
Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili, pe care ai...
Pui cu legume la slow cooker Crock-Pot
Pulpele le speli si le condimentezi dupa gust. Cartofii ii cureti, ii speli si ii tai in patru. Legumele le tragi 2 minute la tigaie. Amesteci legumele cu cartofii. In vasul de la slow cooker Crock-Pot pot torni amestecul de legume cu cartofi si apoi asezi pulpele. Pulverizezi uleiul...
Aperitiv rulada Primavara
Pornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei. Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu mixerul, impreuna cu un praf de sare, pana cand devin spumoase. In smantana dizolvi praful de copt si adaugi...
Iepuras aperitiv
Din foaia de aluat realizezi un iepuras pe care il decorezi. Dai la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Cand este rumenit frumos, presari cascavalul ras si stingi focul. Il servesti imediat sau il poti lasa pe mai tarziu. Oricum dispare rapid...
Drob de pui cu smantana
Ficateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma. Cand sunt aproape fierti, adaugi 1 lgt sare. Intre timp fierbi doua oua, speli verdeata si o toci marunt. Scurgi ficateii de apa, ii lasi sa se racoreasca si ii dai prin masina de tocat carne. Adaugi...
Pasca marmorata ( fara aluat)
Punem ouale intr-un castron suficient de mare impreuna cu praful de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si mixam pana cand devin spumoase. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si...
Somon la gratar cu legume (tablou)
Somonul il speli sub jet de apa rece, il usuci si il condimentezi. Intre timp incingi gratarul si pui legumele la wok impreuna cu apa. Pulverizezi uleiul pe suprafata somonului si il asezi pe gratar, lasandu-l 2 minute. Pulverizezi din nou ulei si intorci pe cealalta parte. Adaugi untul peste...
Desert ou de ciocolata umplut
Pentru inceput tai un capac oului de ciocolata cu grija. Eu am incalzit putin lama cutitului, dar tot zig-zag a iesit. Pui gelatina la hidratat in apa. Branza mascarpone o bati bine cu zaharul din stevie si zaharul vanilat, apoi adaugi frisca si bati la viteza mare, pana cand obtii o crema...
Pasta de naut
Scurgi bine nautul din conserva si pastrezi zeama. Pui boabele in vasul pentru blender, adaugi usturoiul taiat felii, semintele si uleiul si blendezi bine. Din cand in cand, adaugi cate putina zeama, pana cand obtii o pasta de consistenta moale, ca un piure. Decorezi cu boia dulce/...
Desert tort ciocolatos
Blat Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi dulceata de capsuni. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat. Torni...
Salata de avocado
Speli rosia si patrunjelul, apoi cureti ceapa si usturoiul. Cureti rosia de seminte si o toci marunt. La fel procedezi si cu patrunjelul. Ceapa si usturoiul le dai pe razatoarea mica. Amesteci totul intr-un bol. Desfaci avocado, il stropesti cu zeama de lamaie ( ca sa nu se oxideze) si il tai...
Legume cu pui garam-masala
Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa. Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din aluminiu!) si dai la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute. Indepartezi hartia si faci focul mic,...
Desert prajitura Catalina
Blat Ungi tava cu margarina. Adaugi uniform, pe toata suprafata tavii, nuca tocata/ zdrobita ( nu macinata!). Preincalzesti cuptorul. Speli ouale si separi albusurile, pe care le bati impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand sunt bine batute, adaugi faina treptat, iar la final...