publicat la 16.06.2013
publicat la 16.06.2013
publicat la 16.06.2013
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Somon cu Miez de lapte
Bucatile de Miez de lapte le-am pus intr-o farfurie si le-am zdrobit cu furculita. Am amestecat Miezul de lapte cu cele 2 linguri de Ceva fin si marar. Am pastrat 2 fasii de somon , restul l-am taiat bucatele mici. Fasiile de somon le-am acoperit cu crema de branza si le-am rulat....
Tarte cu ceapa caramelizata
Pentru crusta: am pus faina intr-un castron, la mijlocul acesteia am facut o groapa in care am pus drojdia maruntita, fructoza si am adaugat apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat apoi putina sare si iaurtul caldut. Am framantat toatre ingredietele si am lasat 30 de minute...
Grisine
Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15 minute am adaugat untul topit impreuna cu uleiul si am framantat. Am adaugat treptat si restul de apa...
Sufle de somon
Prazul l-am taiat rondele subtiri si le-am calit in putin ulei de masline. Am adaugat imediat somonul maruntit, iar dupa ce acesta si-a schimbat putin culoarea, pus putin piper si spanacul tocat marunt. Am calit totul pentru 1-2 minute. Am lasat sa se raceasca putin. Albusurile le-am batut...
Salata cu somon si ou
Am pus la fiert aprox. 600 ml apa. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat putina sare si 2 lingurite otet de vin. Imediat am adaugat ouale fara coaja in apa. Am lasat sa fiarba la foc mic aprox. 4 minute, am amestecat usor cu o lingura din timp in timp. Morcovul curatat de...
Saratele
Intr-un castron am pus faina, iar la mijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am amestecat incet apa cu drojdia. Am lasat 15 minute la loc cald. Dupa 15 minute am adaugat restul ingredientelor si am framantat pana cand am...
Miez de lapte cu spuma de avocado
Bucatile de miez de lapte le-am taiat cu ahutorul unui cutit si apoi am scos cu o lingurita interiorul pentru a obtine 3 cosulete. Fiecare cosulet l-am trecut prin faina, apoi prin aluatul de clatite si le-am prajit in ulei bine incins. Avocado l-am pasat cu ajutorul blender-ului...
Aperitiv cu mamaliga
Pentru mamaliga am pus la fiert apa si vinul impreuna cu putina sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat faina de malai treptat si am amestecat bine pentru a nu se forma cocoloase. Am lasat sa fiarba la foc mic. Cand mamaliga a fost fiarta am rasturnat-o pe o farfurie unsa cu putin ulei de...
Tarte cu rosii, vinete si branza de capra
400 gr faina le-am pus intr-un castron si am adaugat drojdia si fructoza dizolate in 100 ml apa calduta. Am lasat sa se formeze bule la sufrata drojdiei (aprox. 15 minute). Am amestecat smantana si iaurtul si am inceput sa framant coca. Aluatul rezultat a fost foarte moale. Am lasat la loc cald...
Cosulet de branza cu salata, dovlecel cu spuma de branza de capra si speck cu spuma de ridiche neagra si nuca
Pentru cosuletele de branza am ras branza si am dispus-o sub forma circulara in 2 ta v i din silicon. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am urmarit pentru a v edea cand incepe sa se coloreze branza. A durat aproximati 5 minute, pana cand marginile am capatat o culoare aurie. Fiecare...
Gulie calita
Gulia am curatat-o de coaja si am taiat-o fideluta. Am dunstuit ceapa verde taiata nu foarte marunt, apoi am adaugat gulia si le-am lasat sa se caleasca impreuna. Am adaugat putina apa pentru a nu se arde si am amestecat din timp in timp pana s-a inmuiat gulia. Inainte de a lua de pe foc am...
Gratin de primavara cu spanac si cas
Spanacul l-am spalat foarte bine si l-am pus in apa clocotita l-am fiert pentru cateva minute. Am stors bine spanacul, l-am tocat, apoi l-am amestecat cu un ou si putin sare. Intr-o tava de yena am pus putin ulei si am uns bine vasul. Am asezat in tava mai multe straturi de legume in ordinea...
Galuste cu conopida
Conopida fiarta am pasat-o cu o furculita. 2 oua le-am batut ca pentru omleta si am amestecat cu conopida, 3 linguri de gris, 5 linguri de faina, sare. Am luat cu o lingura si am tavalit fiecare galusca prin putina faina si le-am pus la fiert in apa deja clocotita. Am lasat sa fiarba pana s-au...
Sandwich
Faina se pune intr-un castron si se face o adancitura la mijlocul acesteia. Se pun drojdia si fructoza si se adauga aproximativ 100 ml apa calduta. Se amesteca usor pentru a dizolva drojdia. Am lasat 15 minute, apoi am adaugat 1 lingura de ulei de masline, sare si restul de apa si am framantat...
Cartofi cu dovlecei si ciuperci
Am spalat foarte bine cartofii si i-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Dovleceii i-am curatat si i-am taiat rondele mai groase (1cm). Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am asezat legumele in tava alaturi de cartofi. Usturoiul l-am curatat si l-am taiat feliute pe care le-am...
Mamaliga in straturi
Se pune apa la fiert, se adauga sare, si cand clocoteste adaugam faina de malai amestecand bine pentru a nu se face cocoloase.Carnatii se prejesc in putin ulei sau se pot face pe gratar. Cand este facuta mamaliga incepem asamblarea. Am pus intr-un castronel un strat de mamaliga,...