publicat la 02.02.2013
publicat la 07.12.2012
publicat la 28.10.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Copanele in sos dulce-picant
Din miere, must, condimente,ketchup, boia iute si usturoi tocat se face un sos, amestecand toate ingredientele intr-un castron. Se adauga copanelele si se amesteca iar. Se dau la frigider cel putin 2 ore, sa se imbine aromele. Intr-un vas termorezistent, se adauga uleiul de masline, apoi...
Pui intreg la cuptor
Se topeste untul, apoi se adauga in el condimentele si se amesteca toate. Puiul se cresteaza din loc in loc si se infig in crestaturi bucatele de usturoi. Cu o pensula, se unge intreg puiul si pe dinafara si pe dinauntru, cu sosul rezultat. Se da la cuptor pana se rumeneste bine, iar carnea...
Aripioare KFC
Lasagna
Se unge fundul tavii cu unt. Se toarna putin sos bechamel, cat sa acopere fundul tavii. Deasupra se pune o foaie de lasagna, preferabil fiarta foarte putin inainte, apoi iar sos bechamel, apoi sos ragu, apoi iar foaie, iar bechamel, iar ragu,in cantitati egale, pana se gata foile...:))...
Tocanita aromata picanta
Se toaca cepele. Se calesc in ulei la foc mic. Cand sunt calite, se adauga pasta de ardei, chilli, apoi pasta de rosii. Se lasa inca 2-3 minute, amestecand, apoi se adauga carnea taiata cubulete mai marisoare. Se condimenteaza si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mai mic. Daca e nevoie, mai...
Porc cu usturoi si mamaliguta
Se prajeste la foc mai mic carnea de porc taiata bucatele in ulei. Cand incepe sa se rumeneasca, se condimenteaza, apoi se adauga cate putina apa, ca sa nu se arda. Pana se prajeste carnea se pune apa cu sare la fiert pt mamaliguta , iar cand fierbe se adauga faina de malai. Se fierbe,...
Felul II cu carne din supa de pui
Se razalesc morcovii pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei. Cand sunt aproape caliti, se adauga carnea de pui fiarta si taiata fasii sau cubulete. Se condimenteaza si se lasa aproximativ 20 de minute la foc mediu sa se prajeasca. Se serveste cu garnitura de cartofi piure cremos si...
Pulpe de pui in crusta crocanta si picanta
Pulpele se fierb 10 minute (din momentul fierberii!). Cu apa ramasa faceti o supica buna de taietei sau galuste. Pulpele se curata de piele si se cresteaza in 3-4 locuri. Se pune laptele intr-un vas si se adauga condimentele. Se pun si pulpele in vas si se dau la frigider pt cel putin 2 ore....
Piept de pui cu amestec de legume mexican la Hot-pan
Se bat putin cu ciocanul de snitele bucatile de piept de pui si se condimenteaza. Se pune untul in tigaie, iar cand e aproape topit, se adauga amestecul de legume. Se lasa la temperatura mica, ca legumele sa se caleasca, nu sa se prajeasca. Daca e nevoie, pe parcurs, adaugati si putina apa....
Inimioare si pipote in sos dulce-acrisor la Hot-pan
Se spala maruntaiele de pui in multa apa. Se curata ceapa si se taie solzisori, ardeii se toaca marunt ,apoi se pun la calit in 2 linguri ulei de masline si o lingura de apa. Cand ceapa si ardeii sunt caliti, se adauga maruntaiele sa se prajeasca la foc domol. Cand sosul de pe ele a scazut,...
Pulpe de pui intregi + garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor
Se curata si se taie cartofii in bucatele mai mari. Pulpele se spala bine si se cresteaza, apoi se condimenteaza cu sare, piper si ghimber. Cartofii se pun int-un vas, se condimenteaza cu sare, usturoi si rozmarin, apoi se stropesc cu ulei si se amesteca bine. Se pun intr-o tava la cuptor,...
Carne de pui cu legume in vas roman
Se curata legumele, se spala, se taie mai grosier si se asaza impreuna cu carnea condimentata in vasul roman. Se presara putina sare peste toate si se dau la cuptor, pt aproximativ 1, 5-2 ore.
Mancare de cartofi cu carne sau carnati
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun intr-o oala la fiert cu o lingurita sare. Intre timp, carnea de porc se taie in bucatele mai groase si se prajeste intr-o tigaie teflonata, ca si gratarele. Cat timp ea se prajeste, tocati ceapa si ardeii si puneti-i la calit in putin ulei,...
Pilaf de orez cu ciocanele - Reteta de mancare ca la mama acasa
Cum se prepara Pilaf de orez cu ciocanele - Reteta de mancare ca la mama acasa Se toaca ceapa, morcovul si ardeii si se pun intr-o tigaie la calit, in ulei. Cand sunt calite pe jumatate, se adauga ciocanelele si se condimenteaza. Se lasa la prajit. Daca incepe sa se prinda de tigaie,...
Snitele in pijama
Se taie carnea pt snitele cu grosimea de aprox. 1 cm si se bate putin, apoi se condimenteaza. Se prepara un aluat mai grosut din oua, faina + condimente si se da pe rand fiecare bucata de carne prin aluat, apoi se prajeste in baie de ulei, la foc moderat, si pe-o parte si pe cealalta. Se pun...
Un pranz gata in 15 minute
Se taie cartofii in forma dorita, se stropesc cu ulei, amestecandu-i, apoi se pun la prajit in tigaie teflonata.Se adauga si carnatul, apoi carnea condimentata cu sare si piper. Dupa 10 minute, timp in care intoarcem gratarele si amestecam cartofii, adaugam oul, pt ca el se face mai repede....
Gratar de vita cu garnitura de cartofi piure
Preparare gratar de vita cu garnitura de cartofi piure Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cat sa-i acopere bine adaugand si sare. In timp ce cartofii fierb, se fac gratarele: se taie carnea in bucati potrivite, se bate putin cu batatorul...
Carne de porc cu pilaf de orez
Se toaca ceapa si ardeiul si se pun la calit in ulei de masline, impreuna cu carnea de porc . Daca mai e nevoie, adaugati apa. Se condimenteaza, iar cand e prajita carnea, se scoate pe o farfurie. Se pune orezul in sosul de la carne, se condimenteaza si se adauga la nevoie apa. Cand e...
Fasole cu ciolan
Am taiat bucati mai mari ciolanul si l-am pus la prajit in ulei. Cand a fost prajit am adaugat faina subtiata cu apa si`am amestecat bine. Dupa 3 minute am adaugat fasolea si am condimentat. Am mai lasat inca 5 minute. Fasolea cu ciolan se serveste cu patrunjel verde tocat.
"Topala alba" cu mamaliguta
Pentru a prepara "topala alba" cu mamaliguta se pun costitele si carnatii taiati bucati potrivite la fiert. Se face o ingrosala din faina si lapte (dupa numarul de persoane). Cand carnea e fiarta, se ia din oala intr-o farfurie, iar apa in care au fiert se strecoara si se pune din...
Pulpe de pui grillate
Se spala pulpele de pu i, se cresteaza putin ca sa se patrunda mai bine, se condimenteaza si se pun pe grill, la foc mediu. Daca vreti, le puteti intoarce de pe-o parte pe alta, din cand in cand. Noi avem un grill electric, care permite grasimii din carne sa se scurga intr-un vas, rezultand...
Gordon bleu
Se taie pieptul de pui in bucati mai mari, se bat bine si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta sau ce condimente doriti. Pe un capat al bucatii de carne se pune sunca taiata pe lungime, ardeiul taiat la fel si branza. Se ruleaza strans si pentru mai multa siguranta se prinde cu o...
Sarmale
Ceapa tocata si morcovul razalit se pun la calit cu 2 linguri de ulei+ slanina taiata bucatele mici. Cand sunt aproape gata se adauga boiaua , apoi carnea tocata si se mai lasa 5 minute la foc mic, dupa care se adauga orezul si condimentele(sare, piper, vegeta, patrunjel), dupa gust....
Ardei umpluti
Avem nevoie de doua vase. Unul il folosim pentru sos, iar unul pentru umplutura. In vasul pentru sos calim la foc slab o ceapa tocata si un ardei tocat, apoi adaugam rosiile taiate bucatele si dovlecelul tot bucatele. In timp ce se calesc legumele, calim in celalalt vas alta ceapa si adaugam...
Iahnie de fasole
Se pune la rumenit slaninuta pana lasa ulei, apoi se adauga ceapa tocata, morcovii rondele, ardeiul taiat marunt si se lasa la calit, la foc mic.Dupa ce se calesc legumele se adauga rosia si se mai lasa aprox. 1 minut, apoi se pune faina si se amesteca repede, sa nu faca cocoloase si se...
Ceafa de porc la gratar
Se taie carnea in bucati relativ egale, cam de 1 cm grosime, se condimenteaza si se prajeste in tigaie antiaderenta.