publicat la 24.08.2013
publicat la 21.08.2013
publicat la 21.08.2013
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta sarata cu dovleac
Pentru aluat: Intr-un bol am dat prin sita faina,sarea,praful de copt,am adaugat bucatele de margarina rece,am amestecat cu mana,am adaugat si oul,o lingurita de lapte,am lucrat-o pana a devenit omogena ca o minge,eventual inca un praf de faina in plus,dar foarte putin. Am invelit-o in...
Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura
Am pregatit aluatul de tarta intr-un bol. Am dat prin sita faina, praful de copt si am taiat bucatele mici margarina, am amestecat cu mana un pic, apoi am adaugat un ou, zaharul si aroma de rom, un strop de lapte de soia si am framantat putin cu ajutorul unui praf de faina in plus. A devenit...
Aperitiv cu rosii si crema de vinete
Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot. Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la...
Tort moale Kinder Pinguin
Pare mai complicat cand faci multe torturi deodata,dar e simplu,si merita! Deci am inceput cu blatul: -Am pus pe baie de aburi margarina,ciocolata,laptele si sticlutele de aroma de rom la inmuiat,cand a devenit omogena am lasat 5 minute deoparte. -Am batut spuma ouale intregi cu un...
Aperitiv gargarite
1.Se taie feliile de franzela si se ung cu margarina sau philadelphia 2.Se aseaza deasupra cate o felie de sunca afumata,padurea neagra sau speck 3.Se aseaza cate o jumatate de rosie cherry deasupra,o bucatica de maslina pentru capusor si bucatele mici pentru petele de...
Aperitiv cu casute
Sunt rapide de facut si frumusele! Se taie franzela felioare,se ung cu margarina. Se pune felia de castravete deasupra,apoi cubuletele de cascaval cu o bucatica de ardei rosu la mijloc ca sa reprezinte o usa mica. Patratele de ardei gras si rosu pentru acoperisul casei, deasupra...
Orez cu dovleac
Un risotto delicios si simplu de facut. 1.Am curatat dovleacul de coaja si l-am taiat cubulete mici,l-am pus intr-o cratita incapatoare de marmura,margarina sau ulei de masline,doi catei de usturoi pe care la sfarsit i-am indepartat. 2.Am calit totul cateva minute,apoi am adaugat si...
Tort cu crema si trandafiri de ciocolata
Am preparat tortul in 4 faze. 1. Blatul: am pus pe baie de aburi ciocolata neagra,margarina,laptele si romul pana a devenit lichid.Am batut ouale cu zaharul si un praf de sare pana a devenit o spuma lejera,am adaugat faina,cacaoa si praful de copt cernute,am amestecat bine si diluat cu...
Cupe cu spuma de capsuni
Cel mai simplu de facut este spuma si este si foarte buna! Am spalat bine caspunii,i-am dat prin blender si i-am strecurat de seminte cu ajutorul unei site. Am pus albusurile impreuna cu zaharul si un strop de zeama de lamaie pe baie de aburi ca sa se incalzeasca putin pana face spuma,in...
Tort de ciocolata
Un blat foarte simplu de facut,doar trebuie sa astepti sa se raceasca.. Am inceput ,dupa cum se vede in poze cu ciocolata,margarina si laptele pus in vase pe baie de aburi impreuna cu cele 2 sticlute de aroma de rom.L-am lasat sa se inmoaie usor pana a devenit omogena compozitia,am lasat la...
Cupe cu spuma de zmeura
Mai intai de toate am mixat foarte bine zmeura si am strecurat-o de seminte. Am pus albusurile pe baie de aburi cu zaharul si praful de sare la incalzit, amestecand mereu, pana incepe sa faca spuma.Am luat de pe foc si am pus intr-un bol mare si rece (sau pe ceva rece) si am mixat pana a...
Cupe cu spuma de cocos si cirese
O reteta foarte simpla si extraordinar de buna,parca ai manca un bounty..deci sa explic in cateva cuvinte cum l-am facut. Primul pas a fost sa dau prin robot cocosul ras ca sa devina ca o faina.L-am lasat intr-un bol. Am pus cele 5 albusuri pe baie de aburi cu zaharul si cu un praf de sare...
Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci
Pentru baza de cheesecake,am facut grisinele foarte fine ca si faina cu ajutorul blenderului asa cum se vede in poza,am topit margarina si am adaugat-o,a devenit o compozitie putin sfaramicioasa dar care am asezat-o in formele mele mici de muffin cu o lingurita impingand bine compozitia la...
Strudel sarat cu spanac,bacon si filet de somon
Am pregatit aluatul amestecand faina,sarea,praful de copt cu margarina moale pana s-a incorporat bine,am adaugat un ou si o lingura si jumate de lapte,am lucrat-o putin si a devenit ca o mingiuta,am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o la frigider sa se odihneasca pana...
Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura
Pentru pandispan am mixat intr-un bol margarina moale cu zaharul pudra,galbenusurile si vanilia,coaja de lamaie pana a devenit o crema. Intr-un alt bol am batut spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul tos adaugat in ploaie.Am adaugat apoi crema de galbenusuri...
Tarta cu spanac
Foarte rapida aceasta tarta: Intr-un bol am dat prin sita 250 gr faina si adaugat 125 gr margarina bucatele mici si moi,un pic de sare,o lingurita de praf de copt si amestec cu mana foarte bine,sau daca avem un mixer performant il amestecam bine pana se incorporeaza bine margarina.Adaug si...
Tort gargarita pe pajiste cu flori
Pentru pandispan,am pregatit doua boluri,intr-unul am batut spuma albusurile cu un pic de sare,zaharul tos.In celalat bol am batut spuma margarina si am adaugat galbenusurile si zaharul pudra pana a devenit o crema,am adaugat peste albusurile spuma invartind de jos in sus cu o paleta de...
Tort fenomenal de moale cu ciocolata si crema cu fructe
Un tort simplu dar delicat,deci recomand mult grija si atentie ca sa iasa asa de bine ca al meu! Pentru tort: Intr-o oala incapatoare si pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele, laptele, margarina, romul, sticluta de aroma de rom si se lasa pana devine lichida. Lasam la racit...
Tarta cu dulceata de zmeura
Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a incorporat putin si a devenit o compozitie sfaramicioasa. Se poate mixa si cu kitchen aid-ul (daca avem)....
Barcute cu crema Chantilly si capsuni,Biscuiti floricele cu gem
Prepararea aluatului :se face in ordinea scrisa a ingredientelor: Intr-un bol se amesteca zaharul cu oul pana devine cremos,se adauga pliculetul de vanilie,coaja de lamaie rasa,cele 2 linguri de lapte,faina data prin sita si lingurita de praf de copt pana devine o compozitie...
Pulpe de iepure cu mazare
Primul pas este sa punem pulpele de iepure la marinat (foarte important!). Deci intr-un bol incapator punem apa cu un pahar de otet si jumate de pahar de vin alb, semintele de fenicul, un catel de usturoi, o frunza de dafin si pulpele spalate cu apa si frecate cu zeama de lamaie. Le lasam la...
Tort 'noroios' cu ciocolata mud cake
Se pune ciocolata,untul si laptele intr-o cratita incapatoare pe baie de aburi pana se inmoaie totul si devine o crema. Foarte simplu: -Se adauga faina si cea cu praf de copt,cacaoa,toate date prin sita si ouale cu zaharul batute spuma,coaja de portocala rasa.Se gusta putin si daca vrem...
Sufleu de cartofi Gatto'
Foarte simplu: Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu. Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina...
Tort Padurea Neagra cu capsuni
Am pregatit totul in cateva faze: Pentru pandispan :Cu o furculita am amestecat intr-un bol galbenusurile cu zaharul pudra,am adaugat treptat uleiul de floarea soarelui pana a devenit o crema,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie si portocala,dar putina....
Pasta de zahar, trandafiri, flori si frunze
Cantarim ingredientele foarte bine si dam prin sita zaharul pudra. Intr-o tava punem apa foarte rece si lasam la inmuiat foile de gelatina 10 minute, pana isi tripleaza volumul. Dupa care o scurgem de apa, strangand-o bine in mana. Intr-o craticioara punem gelatina cu putina apa sau lapte...
Tort cu capsuni fara lapte
PENTRU PREGATIREA PANDISPANULUI DE 22 CM LATIME: Se bat bine albusurile cu putina zeama de lamaie si cu zaharul tos adaugat in ploaie pana devine o spuma lucioasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si uleiul de floarea soarelui pana devine o crema. Se adauga la albusuri...
Tarta cu capsuni
Pregatirea aluatului: Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider. Dupa acest timp se scoate din...
Pizza ca la pizzerie
Daca vrem mai multe pizze cand sunt oaspeti dublam cantitatea. Prepararea este din inainte de pranz ca sa fie gata seara la venirea oaspetilor,asadar sa ne punem pe treaba: 1. Intr-un bol punem apa calduta si dizolvam cubuletul de drojdie. 2. Intr-un alt bol punem faina cantarita si adaugam...
Vol-au-vent cu rosii si salam
Pe o hartie de copt se intinde cu un lemn foaia de foietaj dezghetata,. Se fac 4 rondele pline cu un pahar mare. Se fac alte 4 rondele in care cu un alt pahar ai mic se fac alte cercuri in mijloc,dupa cum se vede in fotografia mea. Se indeparteaza mijlocul de la rondele(le-am folosit...
Tort Rosette Padurea Neagra
Pentru pandispanul cu ciocolata: 1.Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul pudra pana a devenit crema,am adaugat vanilia,uleiul de floarea soarelui si coaja de lamaie,a rezultat o crema densa. 2.Am batut spuma tare albusurile cu zaharul tos si un strop de lamaie,am amestecat cu...