ala_oancea

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 07.04.2009

RETETE181
PRIETENI44
Retete / Aperitive / Garnituri

Cosulete cu salata

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2010

Pentru aluat, se amesteca faina cu sarea, se adauga untul rece taiat cubulete, galbenusul si apa si se framanta bine. Se lasa sa stea la temperatura camerei o ora, dupa care se intinde o foaie, se decupeaza si se intinde in formele unse si tapetate cu faina. Se inteapa la baza cu furculita, se...

Pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2010

Se amesteca faina cu garantul si putina sare, se adauga 1 galbenus, uleiul, apoi treptat laptele si se framanta bine. Se lasa la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Jumarile macinate se impart in trei. Se intinde 1/3 pe foaia de aluat, se presara cu sare, piper si chimen macinat,...

Placinta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2009

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se prepara umplutura. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul tocat, apoi ciupercile. Se condimenteaza si se adauga mararul tocat. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga ouale batute. Se imparte aluatul in trei si se intind foi dreptunghiulare...

Saratele cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2009

Se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul. Se pune in frigider pentru jumate de ora, se intinde o foaie nu prea groasa si se decupeaza forme. Se ung cu ou batut cu o lingura de lapte si se coc aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.

Chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2009

Se fierb legumele 5 minute, dupa care se scurg si se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ceapa tocata marunt, se adauga oul, condimentele si pesmetul. Se amesteca bine. Se formeaza chiftelutele, se aseaza in tava pe hartie de copt si se pun la cuptor. Cand incep sa se rumeneasca, se intorc si pe...

Patratele cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2009

Se amesteca faina cu telemeaua rasa, se adauga untul taiat cubulete si 1 ou si se framanta bine. Se mai adauga sare dupa gust. Se intinde apoi o foaie groasa de un deget, se decupeaza forme care se ung cu oul batut si se presara cu parmezan ras. Se coc aproximativ 30 de minute, pana cresc si se...

Oua Rossini

In Aperitive / Garnituri la 23 Noi 2009

Se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se aseaza in tava unsa cu unt. Se niveleaza si se fac patru adancituri cu lingura. Se presara putina telemea rasa, se aseaza galbenusurile si se presara restul de telemea rasa pe toata suprafata. Se presara si restul de unt taiat in cubulete si se...

Melcisori cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2009

Se framanta un aluat din faina, drojdie, apa si sare. Se lasa la dospit, apoi se imparte in doua. Se intind doua foi dreptunghiulare, se presara telemeaua rasa amestecata cu albusul, apoi se ruleaza. Se taie bucati si se aseaza in tava pe hartie de copt. Se ung cu galbenusul si se presara cu...

Placinte - langosi cu smantana, cascaval si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2009

100 ml apa calduta, drojdia si 1 lingura faina se amesteca bine si se lasa sa creasca (15 minute). Se adauga apoi peste faina, sarea si restul de apa calduta si se framanta bine cu mixerul aprox 10 minute - eu doar vreo 5 :) Se lasa la dospit 30 min. Se iau apoi bucati din aluat si se intind cu...

Ou ochi in paine

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2009

Se pune un cubulet de unt in tigaie si se lasa sa se topeasca. Se decupeaza mijlocul feliilor de paine, se aseaza in tigaie si se sparge cate un ou in forma decupata. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la prajit la foc mic. Se intorc feliile de paine si pe cealalta parte. Atentie sa nu...

Humus reteta

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2009

Humus reteta Se lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata. Se schimba apa si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ o ora. Dupa ce este fiert, se scurge, se adauga cateii de usturoi, zeama de lamaie, 1/2 ceasca de ulei de masline, o ceasca de apa, sare si piper si se amesteca in...

Mini-tarte cu telemea si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2009

Se framanta un aluat din faina, unt, ou, sare si rozmarin. Se intinde o foaie si se decupeaza. Peste fiecare cerc de aluat se aseaza 2 felii subtiri de cartof si telemea rasa amestecata cu ceapa verde. Se coc 30 de minute la 180C.

Placinta cu varza acra si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2009

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Cartofii se fierb, se dau pe razatoare, se sareaza si se calesc in putin ulei cu ceapa data si ea pe razatoare. Varza acra se caleste in putin ulei si se condimenteaza cu piper. Se intinde aluatul in tava si se aseaza deasupra cartofii si varza....

Omleta cu mazare si porumb

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2009

Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga porumbul si mazarea, apoi ouale. Se amesteca din cand in cand, iar la final se adauga branza taiata cubulete si se condimenteaza.

Salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2009

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc aproximativ o ora. Se lasa apoi sa se raceasca si se decojesc. Mie nu imi plac facute la robot, imi place sa mai gasesc pe ici pe colo cate o bucata mai maricica, asa...

Biscuiti cu unt si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2009

Se framanta aluatul si se lasa la dospit, dupa care se intinde o foaie subtire, se unge cu unt si se ruleaza. Se lasa 10 minute dupa care se intinde din nou. Se decupeaza forme care se ung apoi cu galbenus de ou si se presara cu parmezan ras. Se coc la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Rosti cu pastrama de pui

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2009

Se fierb cartofii in coaja, se scurg, se lasa sa se raceasca, se curata iar apoi se dau pe razatoare. Se da si pastrama de pui pe razatoare si se amesteca cu cartofii, adaugand sare si piper. Se imparte compozitia in doua. Se pune un cubulet de unt in tigaie, iar dupa ce se topeste se adauga...

Placinta cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2009

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Intre timp se da telemeaua pe razatoare, ardeii si ceapa se taie feliute, se toaca mararul. Se intinde aluatul in tava unsa cu ulei. Se aseaza telemeaua, apoi legumele si se presara mararul. Se coace pana incepe sa se rumeneasca.

Sparanghel la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2009

Se curata sparanghelul pana la muguri si se fierbe aprox 5 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si se scurge de apa. Se invelesc cate 2 fire in felii de slaninuta si se aseaza in tava unsa cu ulei. Se aseaza din loc in loc rosiile. Se da la cuptor, iar cand slaninuta se rumenste, se aseaza...

Ghiveci de legume cu galusti

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2009

Se toaca ceapa si ardeii si se calesc. Se adauga dovlecelul si vanata taiate cubulete, rosia cubulete, putina apa, apoi pasta de tomate si condimentele. Se freaca oul cu faina si cu o lingurita se pune din compozitie in tigaie. Dupa ce galustii sunt facuti, se amesteca bine.

Biscuiti cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2009

Se framanta un aluat din faina, unt, telemea rasa, 1 ou si 1 albus, sare in functie de cat de sarata este telemeaua si pasta de gulas iute (puteti inlocui cu boia iute sau nu si pasta de tomate). Se lasa 30 de minute la frigider. Se intinde apoi o foaie si se decupeaza forme. Se ung cu galbenusul...

"Chiftelute" de dovlecel la tava

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2009

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, se scurg de zeama, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se...

Omleta cu pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2009

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la prajit. Se adauga condimentele si se amesteca bine. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi ciupercile taiate in patru. Se lasa acoperit vreo 5 minute dupa care se adauga ouale, patrunjelul tocat si se amesteca. Eu am turnat compozitia in forma de tarta...

Tarta cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2009

Se framanta aluatul si se intinde in forma de tarta. Spanacul se scurge bine si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare, ouale si condimentele. Se toarna umplutura in tava, se niveleaza si se coace 30 de minute.

Frigarui cu chiftelute, bacon si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Daca va raman niste chiftelute in plus, le infigeti in niste frigarui alaturi de ciuperci si bacon, sau orice altceva mai aveti prin frigider si le mai puneti putin la cuptor, pana se inmoaie putin ciupercile si se rumeneste baconul. Yam !

Vinete si ardei umpluti

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2009

Vinetele se taie in jumatate pe lung, se scobesc de miez, se sareaza si se lasa deoparte. Ardeii se taie si ei in jumatate si se curata de seminte. Se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei, se adauga pastrama taiata cubulete, apoi miezul de la vinete. Se condimenteaza, iar cand sunt gata se...

Dovlecei umpluti cu legume si carnati

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2009

Carnatii se taie feliute si se lasa la prajit intr-o tigaie fara ulei. Se adauga ceapa si ardeiul tocate, apoi ciupercile si cubul Knorr. Se lasa putin la calit, apoi se adauga orezul, condimentele si patrunjelul verde tocat. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu oul. Intre timp se prepara...

Sufle de fasole verde

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2009

Fasolea se pune la fiert in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Se mixeaza ouale, se adauga smantana, apoi pesmetul, condimentele, cimbru uscat si mararul tocat. Se unge o tava de chec cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se formeaza straturi de fasole peste care se toarna din compozitia de oua. Se...

Tartine cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2009

Am asezat feliile de paine in tava si le-am dat putin la cuptor. Intre timp am preparat sosul, maruntind bine la robot rosiile decojite, usturoiul si ardeiul taiate bucati si restul ingredientelor. Am uns fiecare felie cu o lingura din sos si am asezat peste ea cate o felie de jambon taiata in...

Mamaliga la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2009

Am pregatit o mamaliga mai tare pe care am amestecat-o cu branza telemea si ceapa verde tocata si calita putin. Am turnat mamaliga in forma de chec ondulata si am lasat-o sa se raceasca. Am rasturnat-o apoi din forma, am taiat-o felii. Am asezat feliile de mamaliga in tava unsa cu unt, alternativ...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]