adela1981

1

Bucataras
incepator

ludus

Bucataras din 13.02.2012

RETETE135
PRIETENI57
Retete

Tocana de legume pentru iarna

In Conserve la 22 Aug 2012

In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele...

Cremes cu cacao

In Prajituri la 20 Aug 2012

Asadar, g albenusurile se mixeaza cu 100 gr de zahar si esenta de vanilie,  se adauga amidonul alimentar si apoi treptat se subtieaza cu laptele.  S e pune pe foc si se amesteca pana ce se ingroasa. Apoi, se ia de pe foc si se pune o folie alimentara, se lasa la racit. Se...

Tarta de cartofi cu carne de pui si legume

In Pui la 20 Aug 2012

Se curata legumele si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Morcovul se rade pe razatoare cu ochiul mic. Ardeiul se taie cubulete si branza se da pe razatoare. Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei, apoi se adauga morcovul ras si se lasa pana ce se inmoaie. Adaugam ardeiul taiat si...

Dovlecei cu branza pane

In Mancaruri de legume la 16 Aug 2012

Dovlecelul se curata si se taie rondele de 2-3 mm grosime ( se poate taia si mai gros ). Ouale se bat cu apa minerala si un praf de sare. Adaugam faina, apoi branza rasa si patrunjelul tocat. Dovlecei se condimenteaza cu sare , piper si boia de ardei. Intr-o tigaie se incinge uleiul. Dovlecei se...

Prajitura cu mac si caise

In Prajituri la 16 Aug 2012

Ouala intregi se mixeaza cu zaharul , pana ce capata o consistenta cremoasa. Adaugam treptat uleiul si mixam in continuare. Apoi turnam laptele si amestecam foarte incet. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia cremoasa, si se amesteca  usor. Spre final adaugam macul....

Ficatei de pui cu legume

In Ficat la 16 Aug 2012

Ficatei se curata si se spala. Usturoiul,  ceapa  si ceapa verde se curata si se  toaca marunt. Ardeiul  se spala , se taie in doua , se scot samburii si se taie fasii. Intr-o tigaie se incinge uleiul, adaugam ceapa taiata si usturoiul, se caleste pana ce devina sticloasa....

Cocktail de fructe exotice

In Cocktail la 16 Aug 2012

Se curata  fructele de coaja,  perele se taie in 4 si se scot samburii. Se pun toate fructele intr-un blender si se mixeaza, apoi se toarna sucul de citrice ( portocale, grefa si lamai). Se da la rece pentru cateva ore. Obtinem o bautura delicioasa si plina de vitamine.  Servim cu...

Paine cu visine, ciocolata si merisoare

In Piine la 12 Aug 2012

Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc. Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura vreo 15 minute. Apoi se adauga ouale, untul moale , un praf de sare si zaharul. Se framanta,...

Varza de Bruxelles gratinata

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2012

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine...

Salata de vinete cu ardei copt

In Salate la 5 Aug 2012

Vinetele se coc pe plita aragazului, sau in cuptor, sau pe gratar, va las pe voi sa alegeti :), apoi se lasa la racit. Apoi se curata de coaja, se spala si se lasa la scurs, pana ce iasa apa din ele.  Este foarte important, cand se lasa la racit , se pun intr-o strecuratoare in ,, picioare,,...

Vargabeles

In Dulciuri la 5 Aug 2012

In primul rand vreau sa va specific, ca am folosit untura, este mult mai buna dupa parerea mea, dar se poate folosi si unt sau margarina. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, se  adauga untura si se framanta cu mana un aluat sfaramicios.  Apoi adaugam zaharul , ouale si...

Rulouri de pui cu dovlecel si bacon

In Pui la 1 Aug 2012

Nu cred ca are nevoie de foarte multa prezentare, doar ca este usor de pregatit si de mancat :) In primul rand se spala dolvlecelul si se taie fasii cat mai subtiri, pe diagonala. Intr-o tigaie sau grill, se  stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza dovlecelul taiat fasii. Se lasa...

Ciorba taraneasca de legume

In Ciorbe la 1 Aug 2012

Mentionez ca puteti folosi ce legume doriti sau sa mai adaugati in plus, pe langa acestea. Legumele se spala, si se curata. Se taie dupa preferinta sau se dau pe razatoare. Se caleste ceapa in ulei, apoi se adauga radacinoasele, apoi restul legumelor. Se calesc impreuna apoi se sting cu apa. Se...

Chec cu rom si stafide

In Prajituri la 29 Iul 2012

Mixam ouale cu zaharul spuma. Adaugam untul la temperatura camerei.  Apoi adaugam laptele si esenta de rom. Mixam totul si adaugam  faina amestecata cu praful de copt. Spre finalm, adaugam stafidele, inmuiate in rom. Coacem intr-o tava de chec , unsa cu unt si tapetata cu faina, pana...

Pulpe de pui pe pat de varza

In Pui la 29 Iul 2012

Am procedat  in felul urmator, am spalat bine pulpele le-am sters putin de apa, apoi  le-am condimentat cu amestecul de condimente amintit mai sus, apoi am dat putin  deoparte pana ce m-am ocupat de legume. Am spalat legumele si verdeturile apoi, am taiat grob varza, ceapa verde...

Prajitura cu nuca

In Prajituri la 25 Iul 2012

Eu am facut in felul urmator, in loc de cacao am pus 100 gr ciocolata amaruie si o lingurita de cacao, pe care l-am topit pe baie de abur cu smantana. Nu am folosit untura doar unt si pe care l-am adaugat la ciocolata topita, impreuna cu zaharul  si un praf de sare, apoi am mixat. Am adaugat...

Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie

In Prajituri la 25 Iul 2012

Pentru primul blat se bat albusurile  cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga cacao cernuta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca foarte incet. Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit.  Am copt 20 min, pana a...

Tort de ciocolata cu zmeura

In Torturi la 22 Iul 2012

Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare. Adaugam un praf de sare si laptele. Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul  si faina. Se...

Chifle dulci cu susan

In Piine la 22 Iul 2012

Drojdia se dizolva in apa calduta. Se amesteca si se cerne faina intr-un castron.  Adaugam zaharul si un praf de sare. Eu am folosit untura in loc la unt, sunt mai pufoase chiflele dupa parerea mea, asadar am adaugat o lingura untura si mierea si am framantat bine cu mana, adaugand...

Limonada cu menta

In Bauturi la 22 Iul 2012

Foarte simplu de pregatit,  se stoarce lamaia, se pastreaza o lamaie pentru servit. Acuma, se poate indulci cu miere, pe care o dizolvati in apa, apoi se toarna zeama de lamaie si se adauga frunze de menta. Sau, varianta cu indulcitor, daca sunteti la dieta, la fel se adauga in apa apoi...

Salata de sezon

In Salate la 21 Iul 2012

Se spala toata legumele. Se taie dupa preferinta, eu am taiat  in cubulete nu foarte mici. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Apoi se toarna  ulei  de masline si otet balsamic dupa gust. Se da la rece sa se patrunda aromele, cca 30 min , apoi se serveste alaturi de o...

Ceai de menta cu lamaie - Ice tea

In Bauturi la 21 Iul 2012

Se face o infuzie din apa clocotita si menta si se lasa sa se raceasca.  Adaugam zahar, sau miere dupa gust si amestecam foarte bine.  Dupa racire se toarna in pahare si se adauga zeama de lamaie dupa gust. Se serveste cu frunze de menta  proaspete si bucati de lamaie si...

Gem de caise si piersici

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2012

 Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra.  Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic  o ora ( incepand din momentul cand incepe sa dea in clocot ),amestecand...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 21 Iul 2012

Intr-o cratita mai larga se pune la fiert laptele cu putin zahar si cu zaharul vanilat. Se bat albusurile spuma, se adauga jumatate din zaharul ramas si se bat in continuare pana ce spuma s-a intarir bine. Se ia din spuma cu o lingura si se pune la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba...

Pan Fried Potatoes

In Mancaruri de post la 21 Iul 2012

  Cartofii se  spala si se fierb  intregi in apa cu sare. Se curata si   se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Eu am adaugat boiaua de ardei inainte sa iau cartofii de pe foc, ca sa nu fie amari. Se incinge uleiul si se prajesc, inainte de ai da deoparte, se presara...

Paprikas de cartofi noi

In Mancaruri de legume la 21 Iul 2012

Curatam cartofi  si ceapa, ii spalam si taiem dupa preferinta, ai mei fiind mai mici i-am taiat in 4, ceapa am tocat-o marunt. Calim ceapa in 2 linguri de ulei, pana ce devine sticloasa. Adaugam cartofii, apoi condimentam cu sare, piper si paprika. Turnam apa sa cuprinda bine cartofii, apoi...

Chec cu iaurt si zmeura

In Dulciuri la 16 Iul 2012

Mixam ouale cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam untul moale, la temperatura camerei.  Mixam foarte bine apoi adaugam iaurtul. Amestecam faina cu praful de copt  si adaugam la compozitia obtinuta. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga  zmeura. Turnam compozitia in tava de chec,...

Placinta dospita cu urda si marar

In Dulciuri la 16 Iul 2012

In primul rand cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura in mijloc. Zdrobim drojdia in mijloc , presaram o lingurita de zahar si turnam laptele  caldut, framantam  foarte putin, pana ce obtinem maiaua, presaram cu faina  si lasam la loc cald sa creasca, asta insemnand...

Pulpe de pui cu rosii la cuptor

In Mancaruri cu carne la 16 Iul 2012

Pulpele se curata si se spala,  se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se aseaza intr-un vas termorezistent, adaugam usturoiul si ardeiul verde taiat rondele si turnam putin ulei  si rosiile taiate tot cu suc. Se acopera cu hartie de copt si se da la cuptor cca 20 min acoperit ,...

Prajitura cu ciocolata, crema mascarpone si capsuni

In Prajituri la 16 Iul 2012

Albusurile se bat spuma cu apa si zaharul, pana ce devine o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si mixam.  Adaugam cacao cernuta si faina amestecata cu praful de copt, pe rand, amestecand usor dupa fiecare lingura. Turnam compozitia intr-o tava , tapetata cu hartie de copt si coacem...

Afisate 31 - 60 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 06.05.2014

Drob de miel

publicat la 13.04.2014

Prajitura cu branza si piersici

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]