publicat la 23.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 14.02.2024
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor Se portioneaza iepurele, se spala bine si se pune intr-o tava, eu l-am pus intr-o oala. Se toaca ceapa, se curata usturoiul si se pun in oala. Se adauga oregano, tarhon, foi de dafin, sare, sucul de...
Reteta de preparate traditionale
Iata cum se prepara Reteta de preparate traditionale Mod de preparare pentru carnati: -Se toaca carnea si slanina la masina de tocata carne cu sita mare. -Se curata usturoiul si se da prin masina de tocat carne prin sita mica. -Se amesteca toate ingredientele,se lasa...
Reteta de orez cu pipote si inimioare
Iata cum se prepara Reteta de orez cu pipote si inimioare Se clatesc inimioarele si pipotele si se pun la fiert la oala minune cu apa,sare,piper,usturoi granulat,rozmarin,oregano,foi de dafin si se fierb circa o ora de cand incepe sa fiarba.Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca...
Reteta de costita la cuptor cu legume
Iata cum se prepara Reteta de costita la cuptor cu legume Se pune costita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica. Baitul este facut din bors de putina acru, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, piper macinat, oregano, rozmarin, sare si usturoi granulat. Dupa circa...
Reteta de lebar de casa
Iata cum se prepara Reteta de lebar de casa Intr-o oala se pun maruntaiele, soriciul, cepele, morcovii, sare, foi de dafin, piperul boabe, oregano macinat, usturoiul curatat, apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit. Cand toate sunt fierte, se opreste focul si se lasa sa se racoreasca....
Reteta de coaste de porc
Iata cum se prepara Reteta de coaste de porc. Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina, sare, piper boabe, foi de dafin, catei de usturoi, oregano si rozmarin. Se fierbe cu capac si la foc iute. Cand coastele sunt fierte, se opreste focul...
Desert cozonaci cu crema de nuci si rahat
Se cerne faina de grau intr-un vas. Intr-un castron se pune drojdia,zaharul,o cana de chisleac(iaurt de casa) si se omogenizeaza compozitia. Cu ajutorul unei linguri se face o gaura in mijlocul fainei si se toarna compozitia de drojdie,cu ajutorul lingurei se amesteca...
Desert pasca cu branza fara aluat
Intr-un vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, un strop de sare si se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga branza dulce de vaci facuta in casa, de fapt sunt perle de branza delicioase, faina de grau, grisul, smantana, untul la temperatura camerei, un strop de sare, stafidele. Se...
Parizer de casa
Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte legumele si carnea,se opreste focul,se scot legumele si carnea din supa si se lasa sa se racoreasca.Cand...
Drob cu ciuperci
Se dau prin masina de carne, buretii, ceapa uscata, cateii de usturoi. Urzica se opareste, se clateste si se taie marunt cu cutitul. Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde si usturoiul verde. Intr-un vas se pun buretii, ceapa uscata, usturoiul tocat, ceapa verde,...
Cartofi noi in unt
Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la prajit in unt. Se lasa pret de cinci minute la prajit dupa care se adauga cartofii si pret de cateva minute se lasa sa fiarba doar in unt. Se tot amesteca usor sa capete toti gust de unt dupa care se adauga in jur de 200 ml.apa,sare,se pune capac si se...
Sirop de soc
Se culeg florile de soc din locuri curate. Nu se spala florile sa nu pierdem polenul. Se pun la fiert cu apa cat sa cuprinda florile si se fierb circa 30 minute,dupa care se opreste focul, se pune capac la oala si se lasa peste noapte.A doua zi se strecoara apa si se scurg bine florile.Se...
Sarbusca cu zer de oaie
Se curata toate legumele, se toaca si se pun la fiert cu sare si apa. Se fierb bine, dupa care se adauga zerul de oaie, bulionul de gogosari si se lasa sa traga cateva clocote. Este indicat sa fierbeti sarbusca intr-o oala mai mare deoarece cand zerul da in clocot are tendinta sa iasa din oala,...
Briose cu banane
Mod de preparare pentru briose: Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic. Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa. ...
Piure de cartofi
Se curata cartofii, se taie cubulete, se clatesc si se pun la fiert. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se pune putina sare, untul, laptele dulce si se paseaza foarte bine, pana devin un piure. Se pune putin unt intr-o tigaie si peste unt se pune felia de sunca si se prajeste pe ambele parti....
Mic dejun pentru mofturosi
Se decupeaza felia de sunca dupa marimea feliei de paine, se taie doua bucatele de felie de paine sub forma de urechiuse si se asaza pe langa felie care va tine loc de cap de catel. Se pun bucatele de sunca, se fac ochisori din bucatele de castravete si rosii, se fac fire de par din bucatele de...
Desert negresa de post
Se pun intr-un vas apa minerala, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul. Se puneintr-un vas faina de grau, praful de copt, bicarbontatul de sodiu, cacaua, se omogenizeaza, se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare....
Pasta de avocado cu migdale-reteta de post
Se curata fructul de avocado, se scoate samburele si se pun bucatile de avocado la mixat, se adauga migdale, ceapa, usturoiul, uleiul de masline, sare si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se serveste pe felii de paine si se presara seminte de susan. Este o reteta de mic dejun, consistenta...
Desert cozonaci cu nuca si cacao, fara framantare
Mod de preparare pentru aluat: Intr-un castron se pun drojdia, sarea, zaharul si cam 100 ml lapte dulce, incalzit la temperatura camerei si se omogenizeaza. Intr-un vas se pune faina,peste faina se adauga drojdia topita,coaja de lamaie,esenta,untul la temperatura...
Desert cheesecake cu fructe de padure
Mod de preparare pentru blat: -Se sfaramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. -Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se...
Medalion de sturion in sos picant si legume
Se spala pestele si se pune in tava in care am pus uleiul, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat marunt, pastarnacul si morcovul taiat rondele, ardeii iuti, ardeiul gras tocat marunt, foile de dafin si rosiile taiate felii. Facem un sos din pasta de tomate. Intr-un vas punem pasta de...
Tocana de opintici-reteta de post
Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita. Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune...
Tocana de cocosei
Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi aromate, foi de dafin si se fierb la foc potrivit cu capac pe oala. Cand sunt toate fierte, se...
Desert poale-n brau-placinte moldovenesti
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga esenta de rom. In alt vas se pune drojdia, sare, zahar si cam 100 ml. chisleac si se omogenizeaza compozitia care se toarna peste faina, se mai pune untul topit la temperatura camerei, ouale, restul de chisleac si se...
Chiroste-aperitiv si desert
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga uleiul, ouale, sarea si se framanta cu apa calduta la temperatura camerei, se face un aluat suficient de tare cat se se intinda usor pe masa de lucru. Mod de preparare pentru compozitie: Intr-un vas se pune branza...
Bors de varza cu carne de porc
Se portioneaza carnea, costita si se pun la fiert cu apa, se adauga varza tocata fideluta, cepele tocate marunt, morcovul taiat rondele, telina cubulete, gogosarul tocat, sare, ierburi aromate, condimentele de porc; se pune un capac si se fierb la foc potrivit, sa fiarba bine. Cu circa...
Turte cu gem
Se pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara. Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea; se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final...
Casuta cu povesti din turta dulce
Se pun intr-o craticioara margarina, zaharul si se topesc la foc mic sau bain marie, se adauga miere de albine, esenta si ouale si se omogenizeaza compozitia. Se pune intr-un vas faina de grau, scortisoara, turmericul, bicarbonatul de sodiu, sarea, nucsoara macinata si se...
Rata umpluta cu mere, gutui, dovleac si cartofi la slow cooker Crock-Pot
Se foloseste o rata intreaga, se scot din ea toate maruntaile. Se taie marul, dovleacul, gutuia si cartoful cubulete, se pun intr-un vas. Se adauga ierburile aromate, sarea si boiaua de ardei, se amesteca, se umple rata, se adauga restul de legume si fructe peste rata si pe langa rata,...
Desert placinta cu aroma de toamna la slow cooker Crock-Pot
Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma. Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se adauga si uleiul, se pune totul intr-un vas mai mare, acolo va fi toata compozitia la final, se...