Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI267
Retete

Desert beigli cu mac

In Dulciuri la 8 Noi 2015

Aluat : Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi putin lapte călduţ. Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi smântână cât sa ajute aluatul să fie moale şi pufos. Lăsăm aluatul la dospit pana...

Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie

In Torturi la 1 Noi 2015

Blat Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Batem albuşurile spumă cu restul de 4 linguri de zahăr. Amestecăm cele două compoziţii, adăugăm esenţa de migdale, făina în ploaie şi cacao treptat. Turnăm compoziţia într-o tavă de tort 26 cm...

Tort cu cremă de cocos

In Torturi la 1 Noi 2015

Blat Omogenizăm gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina cu praful de copt şi spuma tare din albuşuri. Amestecăm totul cu grijă, mişcări uşare de jos în sus fără a distruge pufoşenia albuşurilor. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie...

Cheesecake cu piersici

In Dulciuri la 1 Noi 2015

Blatul  Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu cele 10 linguri de compot şi untul topit. Omogenizăm foarte bine şi apoi aşezăm compoziţia într-o tavă de tort cu margine detaşabilă. Presăm foarte bine compoziţia cu o lingură. Punem blatl în frigider...

Sărmăluţe tradiţionale în foi de varză murată

In Porc la 31 Oct 2015

 Desfaceţi varza în foi şi spălaţi-le cu puţină apă rece astfel îndepărtăm plusul de sare sau spuma din butoi. Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, se pune la călit într-o tigaie. După ce se înmoaie puţin adăugăm 2-3 linguriţe de boia dulce....

Jumări tradiţionale

In Porc la 31 Oct 2015

Tăiem cubuleţe slănina. Într-o cratiţă punem bucăţile de slănina proaspătă şi apa. Amestecăm din când în când ca să nu se lipească. Untura se va topi încet, încet, după care lăsăm jumările la foc mic până când capătă o culoare...

Plăcintă crocantă cu prune şi scorţişoara

In Dulciuri la 31 Oct 2015

Amestecăm drojdia cu o lingurită de zahăr, una de făină şi puţin lapte călduţ şi timp de 10 minute îl lăsăm la crescut . Adăugăm maiaua crescută peste făină, cele două gălbenuşuri, puţina sare, untul topit şi laptele călduţ. Frământăm aluatul câteva...

Varză călită cu paste

In Paste la 28 Oct 2015

Calim ceapa, adaugam boia de ardei dulce. Tocam varza si-l adaugam la ceapa, feliem rosiile, mararul, cimbrul. Punem apa cat sa acopere varza, (avem grija sa completam nivelul apei de cate ori este nevoie). Cand varza e aproape fiarta, lasam sa scada apa, si in final adaugam bulionul sarea si...

Ursuleti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2015

Se amesteca faina cu ouale, adaugam branza razuita, untul taiat cubulete si putina  sare . Intindem aluatul la un strat de 1 cm., taiem aluatul cu o forma ( am ales forma de ursulet), le vom unge cu ou. Deasupra se presara condimente  si seminte. Se coace la foc potrivit.

Gogoșele pufoase

In Dulciuri la 28 Oct 2015

Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu puțină sare și praful de copt. Omogenizăm foarte bine kefirul cu zahărul, zahărul vanilinat apoi adăugăm oul întreg. Adăugăm făina amestecată cu...

Ciorbă de pui cu tarhon

In Ciorbe la 28 Oct 2015

 Porționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată). Curățăm, spălăm legumele. Tăiem legumele cubulețe. Adăugăm legumele în zeama de carne. Ceapa o lăsăm întreagă. Adăugam sare...

Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte

In Pastrav la 28 Oct 2015

Curățăm, spălăm foarte bine păstrăvul. Curățăm si spălăm legumele. Sărăm, piperăm păstrăvul după gust. Punem câteva felii de lămâie în interiorul păstrăvului pentru aromă și savoare. Așezăm peștele într-o tavă tapetată cu hârtie pentru...

Tartă cu portocale și ciocolată

In Prajituri la 28 Oct 2015

Dezghețăm pachetul foietaj. Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm. Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină. Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și...

Salată de ridichi cu ouă

In Salate la 28 Oct 2015

Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji. Curățăm și spălăm ridichile și ceapa verde(ștergem ceapa de apă). Feliem mărunt ouăle, ceapa și ridichile. Amestecăm toate ingredientele, punem sare si piper după gust și salata e gata.

Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

In Prajituri la 24 Oct 2015

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile. După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine....

Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa

In Prajituri la 24 Oct 2015

Preparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa Blat Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul. Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm...

Tartă cu mere după o rețetă veche

In Prajituri la 24 Oct 2015

Curățăm merele de coajă, scoatem cotoarele și le tăiem bucățele mici. Punem merele într-o crăticioară, adăugăm cele 3 linguri de apă și lăsăm să fiarbă 5 minute până când se evaporă apa amestecând din când în când. Adăugăm 3...

Salată de ciuperci cu porumb şi ceapă

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Clătim cu puţină apă ciupercile din conserve, le scurgem foarte bine şi după preferinţă le tocăm mai mărunt sau le lăsăm în bucăţi mai mari. Ceapa o tăiem rondele. Amestecăm toate ingredientele şi salata este gata. Salata poate fi servită ca aperitiv sau...

Chec aperitiv picant

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Mixăm foarte bine ouăle cu un praf de sare până când obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm treptat făina, praful de copt şi uleiul. Până la această fază am lucrat doar cu mixerul, de acum voi folosi o lingură pentru a amesteca ingredientele. Adăugăm...

Tort cu alune de pădure şi krantz

In Torturi la 24 Oct 2015

Blat Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, adăugăm apoi zahărul şi continuăm să mixăm. Adăugăm şi cele două gălbenuşuri. Cernem făina şi împreună cu alunele măcinate le adăugăm treptat în spumă. Omogenizăm prin...

Pizza pe blat de foietaj (16 mini pizza în câteva minute)

In Pizza la 24 Oct 2015

Se dezgheaţă foietajul la temperatura camerei, se întinde şi se feliază în 16 părţi – 4 pe orizontală şi 4 pe verticală. Ungem cu ketchup fiecare pătrăţel şi presărăm oregano. Punem ciuperci tăiate feliuţe (bine stoarse in cazul ciupercilor din conservă),...

Langoşi

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2015

Prima variantă – de post (fără umplutură) Dizolvăm drojdia în puțină apă călduță și o linguriță de zahăr (lăsăm să stea 5 minute). După acest timp amestecăm făina cu drojdia dizolvată, sarea, restul de apă călduță și adăugăm 5 linguri de ulei....

Salată de cartofi cu chimen

In Mancaruri de legume la 24 Oct 2015

Fierbem cartofii în apă cu sare sau în aburi. Lăsăm sa se răcească astfel devin mai puțin sfărămicioși. Curățăm cartofii și îi tăiem rondele mai groase. Călim chimenul în ulei, nu mai mult de 1 minut, apoi adăugăm rondele de catofi, călim și cartofii...

Prăjitură cu cocos

In Prajituri la 24 Oct 2015

Blat Batem spumă albuşurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul şi gălbenuşurile, mixăm bine totul. Adăugăm treptat uleiul, făina,cacao. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul încălzit, timp de coacer...

Ciorbă de văcuţă

In Ciorbe la 24 Oct 2015

Tăiem bucata de mânzat în bucăţi mai mici şi le punem în apă rece la fier, 5 litri apă. Legumele le spălăm, curăţăm şi le tăiem cubuleţe mici. Când începe să fiarbă apa spumăm cu răbdare toată spuma formată până când nu se mai...

Tort cu cafea ,,Mocca,,

In Torturi la 24 Oct 2015

Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare. Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare.  Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări...

Ciocolată de casă

In Dulciuri la 24 Oct 2015

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf. Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute. Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește...

Salam de biscuiți

In Prajituri la 24 Oct 2015

Biscuiții îi rupem în bucăți mai mari. Rahatul și nucile se mărunțesc în cubulețe mici cu latura de 1 cm. Se pun la foc laptele, când s-a încălzit adăugăm untul. Când s-a topit untul adăugăm zahărul  și cacao, amestecăm până...

Prăjitură cu banane și coajă de chitră (lămâie, portocale)

In Prajituri la 24 Oct 2015

Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu zahărul, esențele de lămâie și uleiul. Batem albușurile cu un praf de sare. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt (cernută), adăugăm spuma tare din albuș. Ungem cu pușin unt o tavă de prăjitură (yena) și o pudrăm...

Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

In Prajituri la 24 Oct 2015

Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră. Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș. Adăugăm gălbenușurile peste brînza de vaci, coaja de la lămâie și stafidele (nu necesită...

Afisate 61 - 90 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu ciocolată – Desertul clasic delicios

ieri la 08:50

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

pe 04.11 la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]