Zamfira

5

Bucataras
senzational

Brasov

Bucataras din 20.03.2012

RETETE373
PRIETENI274
Retete

Prajitura "Noapte si zi"

In Prajituri la 30 Mar 2012

Blat: batem albusurile cu zaharul, apoi aduagam galbenusurile, faina, uleiul, coaja de lamaie, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam totul cu grija pentru a nu scadea foarte mult spuma din albusuri. Jumatate din compozitie se amesteca cu 3 lingurite de cacao....

Prajitura Fanta

In Prajituri la 30 Mar 2012

Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu...

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 30 Mar 2012

Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit. Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul,...

Tort Cappucino

In Torturi la 30 Mar 2012

Blatul: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, faina, nucile prajite, praful de copt si ness-ul. Coacem blatul, aproximativ 40 minute (foc potrivit). Dupa racire vom taia blatul in 3 parti egale. Crema: batem putin crema de mascarpone cu frisca, adaugam...

Supa de pasare cu legume

In Supe la 30 Mar 2012

Se spala carnea si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba vom indeparta spuma formata deasupra apei. Se curata legumele si taie cubulete si sare. Adaugam legumele in apa cu carnea si-l lasam la fiert la foc mic. Dupa ce a fiert supa (aproximativ 50 minute), adaugam patrunjelul verde tocat.

Prajitura cu mere

In Prajituri la 30 Mar 2012

Umplutura . Curatam merele, le dam prin razatoare. Adaugam zaharul si scortisoarele. Blat. Amestecam ingredientele de la blat si intindem doua foi. Asezam prima foaie intr-o tava cu hartie cerata, presaram putin gris pentru a absorbi zeama merelor din umplutura.  Punem...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 29 Mar 2012

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca ingredientele pana cand obtinem un aluat mai consistent. Vom pune compozitia la rece, timp de 30 minute. Formam papanasii, fiecare colacel sa aiba si cate o biluta de papanasel. Prajim papanasii in ulei pana cand devin brun-aurii. Ii...

Lasagna

In Lasagna la 29 Mar 2012

Fierbem foile de lasagna in apa cu putin ulei (verificam tot timpul foile sa nu se lipeasca una de alta). Foile nu trebuie sa fie prea moi, ajunge o fierbere de 5 minute. Sosul de rosii: calim 1 ceapa si usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam cele 5 rosii decojite si tocate,...

Friptura de miel cu salata de cartofi

In Oaie la 29 Mar 2012

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2012

Blatul: amestecam faina, laptele, ouale, uleiul si praful de copt. Este un aluat moale - asemenea unei smantani groase. Turnam 1/2 din aluat intr-o tava (eventual tava pentru tarta), si dam tava la cutor pentru 5-7 minute. Prima jumatate de aluat trebuie sa se intareasca putin inainte sa...

Ciorba de fasole pastai

In Ciorbe la 29 Mar 2012

Se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se vor pune la fiert împreună cu fasolea păstăi. Apoi adăugăm tarhonul, pătrunjelul şi puţin ulei de măsline. Când legumele au fiert, adăugăm bulionul.Lăsăm ciorba să mai fiarbă 5 minute. Se poate servi cu ardei...

Budinca de orez cu aroma de lamaie

In Prajituri la 29 Mar 2012

Fierbem orezul in apa cu sare , il strecuram foarte bine si il asezam in tava unsa si tapetata  cu ulei si gris. Umplutura: amestecam branza de vaci cu oul, iaurtul, faina, zaharul, zeama si coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si rum-ul. Punem umplutura peste orezul...

Praline cu branza si curmale

In Dulciuri la 29 Mar 2012

Branza de vaci se amesteca cu zaharul pudra vanilat si frisca batuta. Se scot samburii de curmala. Se vor forma bile din branza, in mijlocul careia punem cate o curmala. Bilele gata formate se vor da prin glazura de ciocolata. Se vor pastra la frigider pana la consumare.

Afisate 361 - 373 din 373 retete    

Postari recente

publicat la 05.08.2019

Friptura marinata la cuptor

publicat la 05.08.2019

Ciorba de burta

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Azi iti propui sa-ti rasfeti apropiatii cu ceva bun, bun! Atentie la calorii!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]