Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Separat se bat albusurile spuma cu zaharul.
Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile frecatein prealabil, fara sa se amestece, apoi se pune cacaoasi fainaodata .
Se...
Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare.
Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .
Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta...
Se curata de puf gutuile, se spala si se curata de cotoare.
Pe urma taiem gutuile in felii subtiri.
Ca sa nu se oxideze prea mult, se stropesc fructele taiate cu zeama de lamaie .
Intr – o cratita de 5 litri punem zaharul si apa, amestecam si punem pe foc ....
Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie si mai tinem pe foc tot 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda de cratita.
Se ia de pe foc...
Ca sa ne iasa un cozonac bun trebuie sa respectam cateva reguli esentiale :
1- am scos din frigider cele 5 oua ;
2- am adus faina din camara si am cernut –o ;
3- lamaia si portocala le-am spalat si le-am sters pe urma...
Blatul :
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .
Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare .
Se amesteca galbenusurile cu albusurile ...
Se pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si bicarbonatul.
Se framanta aceasta compozitie pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, pe...
Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format.
Se bat foarte tare albusurile, apoi se adauga putin zahar si se bat bine ca si la bezele pana se pune tot...
Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt.
Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea).
Peste acest amestec se...
Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.
Intre timp pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o...
Se pune apa cu putina sare la fiert. Cand da in clocot, se adauga zaharul, dupa gust si mai clocoteste un clocot, doua, pe urma se adauga covrigeii vanilati.
Dupa ce se inmoaie usor covrigeii, se adauga aromele dorite, nuca taiata marunt si se amestecă ușor si se...
Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate...
Separam gălbenușurile de albușuri.
Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt.
Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai...
Se incalzeste cuptorul.
Separam albusurile de galbenusuri.
Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
Adaugam galbenusurile si la...
Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile...
Desert amandine
Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul. Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile frecatein prealabil, fara sa se amestece, apoi se pune cacaoasi fainaodata . Se...
Desert jeleuri de lamaie
Se pune intr-o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare. Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului . Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta...
Dulceata de gutui confiate
Se curata de puf gutuile, se spala si se curata de cotoare. Pe urma taiem gutuile in felii subtiri. Ca sa nu se oxideze prea mult, se stropesc fructele taiate cu zeama de lamaie . Intr – o cratita de 5 litri punem zaharul si apa, amestecam si punem pe foc ....
Desert rahat de casa
Se pun intr-o cratita la foc sucul de portocala, zaharul, amidonul si apa. Amestecam cam 10 minute cu o lingura de lemn incet pana amestecul se ingroasa. Punem si zeama de lamaie si mai tinem pe foc tot 10 minute, amestecand ca sa nu se prinda de cratita. Se ia de pe foc...
Desert cozonac cu rahat
Ca sa ne iasa un cozonac bun trebuie sa respectam cateva reguli esentiale : 1- am scos din frigider cele 5 oua ; 2- am adus faina din camara si am cernut –o ; 3- lamaia si portocala le-am spalat si le-am sters pe urma...
Desert prajitura Boema
Blatul : Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase . Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare . Se amesteca galbenusurile cu albusurile ...
Desert prajitura de post, cu suc de rosii
Se pun uleiul, zaharul si sarea intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana aproape se lichefiaza zaharul, apoi se adauga sucul de rosii, esenta de rom, faina si bicarbonatul. Se framanta aceasta compozitie pana rezulta un aluat elastic si nelipicios, pe...
Desert chec cu visine
Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format. Se bat foarte tare albusurile, apoi se adauga putin zahar si se bat bine ca si la bezele pana se pune tot...
Desert prajitura intoarsa cu ananas
Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt. Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea). Peste acest amestec se...
Desert prajitura Blanc cu lamaie
Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc. Intre timp pregatim crema. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o...
Desert mucenici muntenesti
Se pune apa cu putina sare la fiert. Cand da in clocot, se adauga zaharul, dupa gust si mai clocoteste un clocot, doua, pe urma se adauga covrigeii vanilati. Dupa ce se inmoaie usor covrigeii, se adauga aromele dorite, nuca taiata marunt si se amestecă ușor si se...
Desert prajitura desteapta
Untul se topeste pe foc domol si se lasa la racit pentru ca se va folosi rece. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade C. Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra se mixeaza bine pana devin o crema albicioasa. Se pune untul putin cate...
Desert chec in trei culori
Separam gălbenușurile de albușuri. Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (un căpăcel) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă, dar un pic mai...
Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )
Se incalzeste cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam galbenusurile si la...
Desert tort de mere cu crema de zahar ars
Intr-o oala mai larga de 4 l in care vom face tortul, se pun 200 g de zahar pe care il vom carameliza. Mai exact, se pune oala pe foc si vom amesteca zaharul pana cand se topeste si capata o culoare maronie. Stingem focul, apoi vom apleca vasul cu atentie în toate partile...