publicat la 30.01.2014
publicat la 30.01.2014
publicat la 27.08.2013
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Tavalita
Blat:Se incinge cuptorul.Amestecam intai untul, care e la temperatura camerei, cu zaharul si oul.Le amestecam pana se topeste zaharul si avem o compozitie ca spuma. Adaugam restul ingredientelor si amestecam pana la omogenizare. Turnam amestecul intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina...
Prajitura Fanta
Blatul: Galbenusurile se amesteca cu zaharul,nu trebuie sa se topeasca tot. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza pana la omogenizare.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Apoi se incorporeza incet albusurile facute spuma.Se pune aluatul in tava unsa cu putin...
Ficatei cu mamaliguta
Calim ceapa,apoi ficatul.Se condimenteaza,apoi se completeaza cu apa in functie de cat de gros vreti sosul.Peste 5 min punem bulionul si lasam la foc potrivit 20-25 min. Cand e gata punem patrunjelul tocat. Se serveste alaturi de mamaliga Pofta Buna !
Tort Mos Craciun
Se bat ouale cu zaharul,lamaia si faina.Punem compozitia in tava si dam la cuptor pt 10/15 minute.Cand e gata o lasam la racit. Facem crema :Frecam untul cu zaharul praf pana il facem spuma,punem si laptele praf.Taiem tortul in doua usor si il umplem cu crema. Il decoram cu cocos ,pasta de...
Spaghete cu salam
Se face sosul. Se caleste ceapa,se condimenteaza apoi se pune salamul cubulete. Se lasa la calit 5 minute..apoi punem 3 linguri de bulion intr-o cana cu apa.Lasam sa scada 10-15 minute la foc mic.Punem oregano,busuioc.Se trage de pe foc. Fierbem spaghetele in apa cu sare si ulei de...
Chiftele marinate
Prajim ceapa ,o amestecam cu carnea tocata,oul,condimentele si painea.Formam chiftelute le dam prin faina si le prajim in ulei incins.Le scoatem si le lasam acoperite pana facem sosul. Sos: Calim usturoiul cu coaja apoi il scoatem si il aruncam . Punem chiftelele in...
Carnati cu carne si pireu
Se calesc cepele,se pune si carnea apoi carnatii..Se lasa sa se rumeneasca putin impreuna.Condimentam,punem si usturoiul,2 cani de apa si lasam la foc mic cu capac 1h pana e fiarta carnea.La sfarsit putin bulion ,mai lasam 3 min si gata. Pofta Buna. Se serveste alaturi de...
Ciorba de vacuta
Carnea se pune la fiert in apa rece si o lingurita de sare. Se toaca ceapa si legumele se taie cuburi. Spumam cat este necesar fiindca face multa spuma. Cand nu se mai face spuma punem si legumele. Lasam sa fiarba la foc mic.cca 40 minute. Cand este mai mult de jumatate fiarta carnea punem...
Ficatei cu morcovi sote si cartofi natur
Se spala ,se curata cartofii si se taie cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare. Sos de unt: Untul se scoate de la frigider si se lasa 30 de minute la temperatura camerei. Se freaca bine pana devine o pasta. In acest timp, se pune treptat zeama de la o lamaie.Se condimenteaza cu...
Gulas
Incingem uleiul intr-o cratita dupa care punem ceapa si usturoiul. Cand ceapa incepe sa isi schimbe culoarea, adaugam carnea de vita cuburi. Le calim langa ceapa pana cand carnea isi va schimba culoarea. Apoi aruncam in tigaie si morcovul taiat rondele, ardeiul,o lingurita de boia,...
Chiftelute marinate
Se fac chiftelele. Se amesteca ceapa,usturoiul,condimentele,oul ,carnea tocata,patrunjelul.Se fac bilute si se pun la prajit. Pentru sos: Intr-o cratita calim putin ceapa taiata marunt, punem sare si 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba 10 minute. Apoi adaugam bulionul,punem si...
Salata A La Russe
Se fierb legumele.Se taie toate cubulete ..plus castravetii.Se condimenteaza dupa gust . Se face maioneza din 1 ou ,putin mustar si ulei. Se amesteca cu legumele. Se decoreaza dupa plac. Pofta buna !
Diplomat cu fructe
Blat: Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se pune umplutura si se da la cuptor pana trece testul scobitorii,in jur de 35 de min. CREMA DIPLOMAT Ouale...
Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)
Incingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura. Intr-un alt vas, amestecam ingredientele umede: laptele , untul topit, coaja de portocala, esenţa de vanilie si oul. Amestecam tot cu un...
Pizza cu aluat pufos
Amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam intr-un bol.In alt bol punem zaharul,sarea,uleiul si apa rece. Punem faina intr-un alt vas si facem o gropita la mijloc.Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam pana iese un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini. Cand e gata il...
Prajitura cu frisca si mascarpone
Frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Pastram frisca si pt ornat. Impartim crema si o repartizam intre blaturile...
Hamburger
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Separat se amesteca carnea tocata cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Condimentam dupa gust si formam chiftele pe care le punem pe gratarul incins pentru aprox. 10 min. Se pot lasa mai mult sau mai putin..depinde cum le doreste...
Musaca de cartofi
Se pregatesc cartofii, se spala si se pun intregi la fiert. Cand sunt gata ii lasam la racit dupa care ii taiem rondele. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit. Punem peste si ardeiul, lasam sa prinda putina culoare, apoi carnea tocata si condimentele. Cand si-a schimbat culoarea,...
Salata orientala
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare .Se scurg, se lasa putin la racit pana ii puteti manevra cu mana si apoi se decojesc.Ouale se pun la fiert pana sunt tari (5 minute dupa ce incepe sa fiarba apa); puneti si putina sare in apa. Ceapa se taie julienne si cea verde bucatele....
Macaroane cu sos de rosii
Se face sosul : Se taie ceapa si usturoiul si punem la calit in ulei,apoi adaugam si ardeiul tocat.Condimentam,punem bulionul si o cana cu apa in functie de cat de gros sau subtire vreti sa iasa sosul.Lasam la foc mic sa se ingroase. Fierbem pastele,le scurgem si le punem peste sosul de rosii...
Gogosi cu gem
Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat, esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu...
Orez cu lapte
Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat, cca 1 ora. Se poate sa punem si orezul direct, dar dureaza mai mult fierberea. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, se adauga orezul scurs si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Timpul de...
Varza a la Cluj
Se toaca varza,se freaca cu sare.Se pune varza la calit in 4 linguri de ulei...amestecam sa nu se lipeasca.Punem putina apa de fiecare data cand incepe sa se prinda.Cand varza e calita tragem de pe foc. Facem amestecul de carne:ceapa tocata se caleste,se adauga carnea tocata,sare,boia.Se...
Ciocolata de casa
Intr-o cratita punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a topit , tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf , esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca...
Gogosi
Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat, esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un...
Musaca cu piure
Se pregatesc cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata punem margarina,laptele,sarea si facem pireul. Se toaca marunt ceapa si se pune la calit.Punem peste si ardeiul,lasam sa prinda putina culoare apoi carnea tocata si condimentele .Cand si`a schimbat culoarea tragem...
Slaninuta fiarta cu usturoi si boia
Se scutura de sare si se pune la fiert in apa fierbinte la care adaugam: piper boabe, foaile de dafin, usturoi 1 capatana si se lasa la fiert la foc mic. Incercam cu furculita si cand aceasta patrunde usor slanina este fiarta.Dupa ce ne asiguram ca este fiarta luam oala de pe foc si lasam...
Tochitura cu pireu
Se prajeste carnea cuburi, dupa 5 minute si carnatii. Cand s-au rumenit putin se scot pe o farfurie. Se pune ceapa in cratita, lasam 2 minute pana prinde o culoare aurie. Punem carnea inapoi si acoperim cu apa..cat sa acopere carnea de 2 degete. Daca scade prea mult mai completam cu apa...
Burek cu branza de burduf
Umplutura: Amestecam branza rasa, 2 oua batute si 150ml de smantana. Intr-o tava unsa cu unt intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4...
Tort cu budinca
Facem un sirop din rom si zahar.Insiropam apoi blatul.Se face budinca de vanilie,se adauga zahar dupa gust.Se adauga untul in budinca fierbinte si se amesteca bine.Punem peste blat budinca ,apoi un strat din frisca batuta,punem celalalt blat si procedam la fel.Peste ultimul blat punem budinca si...