Toamna07

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 27.04.2012

RETETE203
PRIETENI113
Retete / Dulciuri

Tort cu zmeura si iaurt

In Torturi la 8 Iul 2012

Mod de preparare : Punem gelatina sa se inmoaie, intr-o cana cu cateva linguri de apa rece. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu smanatana pentru frisca ; nu lasam sa fiarba. Cand se mai raceste un pic o amestecam cu gelatina si omogenizam bine. Dam la frigider, pentru o ora ,sa se...

Tort de casa cu ciocolata

In Torturi la 2 Iul 2012

Mod de preparare blat :   Faina o amestecam cu praful de copt. Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma tare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si laptele adaugat treptat pana cand compozitia capata aspect de crema. Faina amestecata cu praful de copt o...

American Cherry Pie

In Prajituri la 29 Iun 2012

Amestecati untul  cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie...

Inghetata caramel cu crocant Lion

In Dulciuri la 27 Iun 2012

Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele ,4 galbenusuri,o ceasca de zahar si lingurita cu amidon .Asezam cratita  pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema.Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam  bine ! Intr-o tigaie de teflon...

Nectar de corcoduse galbene

In Sirop / Compot la 22 Iun 2012

Corcodusele le-am curatat de codite si le-am spalat sub jet de apa. Intr-o oala mare de 10 litri am pus 4 kg. de fructe si 2 kg. zahar. Daca fructele sunt foarte coapte si dulci, mai reduceti din cantitatea de zahar; ale mele au fost mai acrisoare. Am adaugat apa cat sa le acopere si sa treaca...

Rubarba cu crema custard

In Prajituri la 13 Iun 2012

Mod de preparare rubarba :   Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 13 Iun 2012

Mixam galbenusurile cu zaharul ,intr-o craticioara ,pana devin o crema.Adugam lapte si omogenizam.Punem acest vas pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa.Cand s-a ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca bine. Capsunile spalate si uscate le pasam pana devin un piure ,la...

Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay

In Torturi la 29 Mai 2012

Pentru a prepara blatul, introduceti biscuitii digestivi intr-o punga sigilata si sfaramati-i bine cu un facalet. Puneti-i intr-un bol mare. Topiti untul si ciocolata intr-un bol termorezistent, la bain-marie. Amestecati pana se inmoaie, apoi luati bolul de pe foc, turnati biscuitii sfaramati si...

Paleuri - fursecuri cu crema

In Prajituri la 23 Mai 2012

Prima data pregatim crema  pentru ca avem nevoie de ea ,rece . Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara ,pe bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca ,luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider....

Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice

In Prajituri la 21 Mai 2012

Preincalziti cuptorul . Lamaile si portocala le spalam cu apa calduta si le stergem foarte bine Ungeti o forma de tort rotunda cu diametrul de 23-25 cm. si puneti la baza formei hartie de copt. Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa si mata. Cernem faina...

Muffins

In Prajituri la 13 Mai 2012

Dublati cantitatile daca doriti sa faceti mai multe bucati ! Ouale intregi le mixam cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema alba .Adaugam treptat uleiul si laptele ; incorporam faina amestecata cu praful de copt. Ungem formele pentru muffins (briose) si le tapetam...

Fursecuri alb-negru

In Prajituri la 11 Mai 2012

Untul se freaca cu zaharul farin pana devine spuma.Adaugam oul ,sarea,faina cernuta,vanilia si coaja de lamaie. Aluatul se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Bucata mai mica se framanta cu cacao. Ambele bucati le punem in folie alimentara si le dam la rece o ora. Bucata...

Dulceata din coji de portocale

In Dulceata / Gem la 9 Mai 2012

Am spalat foarte bine portocalele in apa calduta dupa care le-am sters , le-am taiat in jumatati  si  am inceput sa le storc la robot. Cojile au fost taiate in felii ,cu un cutit am indepartat toata partea alba care este amara , apoi am inceput sa le tai in forma de bete de chibrituri...

Tort cu nuca - Gordon Ramsay

In Torturi la 4 Mai 2012

Preincalziti cuptorul la 190 de grade .Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) . Intr-un bol mare ,bateti galbenusurile ,coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ),coaja si zeama de...

Tort cu mousse de piersici

In Torturi la 3 Mai 2012

Pregatim blatul: Se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul, timp de 20-25 min. pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul; adaugam ingredientele uscate ( faina cernuta si amestecata cu cacao ) si amestecam usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma tapetata, pe fund ,cu...

Flanc cu capsuni

In Prajituri la 2 Mai 2012

Mod de preparare al cremei : Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia. Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si putin lapte caldut. Cand laptele incepe sa firba adaugam putin cate putin jumatate  din compozitia de galbenusuri. Luam de pe foc si amestecam  bine cu telul....

Prajitura Fantezie

In Prajituri la 28 Apr 2012

Mod de preparare blat  : Separam albusurile de galbenusuri .Mixam albusurile cu zaharul si apa rece,               separat galbenusurile cu  sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din...

Prajitura Chinezoaica

In Prajituri la 28 Apr 2012

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul. Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva. In  crema de unt adaugam  faina amestecata cu 1 lingurita de...

Minieclere cu crema de vanilie

In Prajituri la 27 Apr 2012

Mod de preparare aluat : Intr-o cratita,pe foc , adaugam apa si margarina si lasam pana se topeste, apoi punem zaharul, sarea si lasam pana se dizolva. Se da vasul dupa foc si adaugam faina toata odata si o amestecam repede si bine cu o lingura de lemn, pana se inglobeaza complet si se...

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

In Prajituri la 27 Apr 2012

Mod de preparare foi : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile...

Tiramisu reţetă italiana

In Prajituri la 27 Apr 2012

Tiramisu reţetă italiana Se pune  la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote. Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar,adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema....

Parfait

In Dulciuri la 27 Apr 2012

Separam albusurile de galbenusuri; albusurile le punem intr-o cratita si le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar pana se intaresc si apoi le amestecam cu frisca batuta. Galbenusurile le impartim in 3 castroane mari (cate 3 galbenusuri in fiecare vas) si... in primul castron adaugam vaniliile...

Tort Amandina de ocazie

In Torturi la 27 Apr 2012

Pregatim blatul: Se incinge cuptorul. Separam ouale si galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire. Albusurile le mixam pana devin tari si apoi adaugam zaharul, apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula, de sus in jos. Adaugam faina cernuta, amestecata cu praful de...

Afisate 61 - 83 din 83 retete    

Postari recente

publicat la 13.06.2015

Briose cu iaurt si nectarine

publicat la 03.06.2015

Inghetata de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]