Toamna07

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 27.04.2012

RETETE203
PRIETENI122
Retete / Dulciuri

Bomboane din biscuiti, cu afine (de post sau nu)

In Prajituri la 19 Apr 2013

Mod de preparare: 1.Pentru sirop,se pun apa sau laptele cu zaharul si cacaoa,dupa gust,la fiert,si se lasa pana se obtine un sirop bine legat. 2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat.Peste ei adaugam margarina moale,cele doua linguri de...

Patratele dulci cu morcov si stafide

In Prajituri la 11 Apr 2013

Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline.Adaugam ouale,esenta de vanilie si batem in continuare. Nu este nevoie sa exageram.Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta.Urmeaza nucsoara,coaja si zeama de lamaie,stafidele rehidratate in...

Prajitura cu foi fragede si mere

In Prajituri la 19 Mar 2013

Mod de preparare foi: Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei . Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina...

Scones

In Prajituri la 11 Mar 2013

Amestecam faina cu praful de copt si sarea; adaugam untul rece taiat cubulete. Framantam pana cand untul este incorporat in faina si devine nisipos. Eu am frecat ingredientele intre palme. Oul se bate si se amesteca cu laptele. Se adauga fainii. Punem si zaharul si amestecam cu o paleta pana...

Negresa cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 28 Feb 2013

Mod de preparare : Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul. Din acest sos  oprim  18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam...

Desert prajitura cu ciocolata si nuca

In Prajituri la 1 Feb 2013

Foi:  Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam zaharul in ploaie dupa ce albusurile s-au intarit putin. Faina se amesteca cu nuca macinata, cacaua si praful de copt. Cand albusurile au devenit bezea, adaugam incet cate o lingura din amestecul de faina, nuca, praf de copt si...

Dulceata de portocale

In Dulceata / Gem la 18 Ian 2013

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider. Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita. Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de...

Prajitura cremoasa cu branza dulce

In Prajituri la 12 Ian 2013

Blat: Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul,vanilia si sarea pana devine pasta.Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu.Turnam usor faina si praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt,la foc mediu pentru...

Prajitura de cofetarie

In Prajituri la 8 Ian 2013

Mod de preparare blaturi: Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza...

Cantuccini - fursecuri cu migdale

In Prajituri la 4 Ian 2013

Untul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca migdalele,amestecand usor. Pe putina faina ,aluatul se imparte in doua rulouri de 3-4 cm grosime,se asaza...

Cornulete fragede cu iaurt de fructe si gem

In Dulciuri la 23 Dec 2012

Mod de preparare:  Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina,untul rece,iaurtul,vaniliile,praful de copt si sarea. Rezulta un aluat parfumat,fin,usor de intins pe planseta de lucru presarata cu faina....

Tort de cappuccino

In Torturi la 18 Dec 2012

Mod de preparare blat: Incalzim cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt  o forma de tort cu diametrul de 26 cm. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema;adaugam faina cernuta,ouale si praful de copt.Rezulta o  compozitie moale si galbuie.Se adauga si nucile plus...

Prajitura cu suc de rosii si crema de portocala

In Prajituri la 5 Dec 2012

Mod de preparare foi: Se amesteca ingredientele pentru foi si se incorporeaza faina treptat,pana ce aluatul se poate intinde. Se imparte in 4 bucati ,se intind din ele foi si se coc pe dosul tavii unsa cu unt. Crema de portocale: Se pun pe foc laptele,grisul si zaharul tos.Se...

Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao

In Prajituri la 23 Noi 2012

Iata cum se prepara  Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao Aluat : Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit se adauga praful de copt si vanila. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma...

Fursecuri fragede

In Prajituri la 20 Noi 2012

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!! Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam...

Foietaj cu mar,nuca si miere

In Prajituri la 16 Noi 2012

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale. Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara. Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie asezam parti din merele aromate.Cu degetul inmuiat in apa facem o rama ca sa putem sa lipim o alta...

Bomboane din biscuiti cu caise confiate

In Dulciuri la 12 Noi 2012

Caisele se taie cubulete mici. Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc. Biscuitii se zdrobesc si ei. Se amesteca intr-un castron nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie...

Desert prajitura Amandina

In Prajituri la 31 Oct 2012

Blat:   Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare. Cand spuma e gata, adaugam zaharul, apoi apa, galbenusurile si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina...

Ochelari aromati din foietaj

In Dulciuri la 29 Oct 2012

Spalam si stergem portocala dupa care o razuim.Coaja o amestecam cu zahar si scortisoara,dupa gust, si presaram o parte din acest amestec aromat pe planseta de  lucru. Peste ea punem foaia de foietaj si trecem usor cu sucitorul ca sa se lipeasca zaharul aromat de ea. Presaram si deasupra...

Tiramisu reteta reinterpretata

In Dulciuri la 23 Oct 2012

Tiramisu reteta reinterpretata Am pus piscoturile in robotul de bucatarie si le-am macinat fin. Intr-un castron mare am rasturnat piscoturile macinate si peste ele am pus ceasca de cafea calda,am amestecat  si pentru 10 minute le-am abandonat.  Cu mixerul am batut mascarpone,esenta...

Desert prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 19 Oct 2012

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul...

Desert rulada de biscuiti cu crema de cocos

In Prajituri la 12 Oct 2012

Foi:  Se fierbe laptele cu cacao si zahar. Se zdrobesc cat mai fin biscuitii (se pot macina la robot) si peste ei adaugam lichidul, aproape rece. Framantam foarte bine compozitia si o impartim in doua. Intindem aluatul cu sucitorul intre doua folii alimentare. Crema:  Batem untul...

Minitarte cu caramel

In Prajituri la 6 Oct 2012

Mod de preparare: Maruntiti biscuitii digestivi pentru a obtine un pesmet uniform si amestecati-l cu untul topit.Tapetati formele de tarta cu folie alimentara(eu prima data nu am tapetat cu folie si am patit-o) si incepeti sa construiti tarta cu amestecul de biscuiti si unt.Puneti formele la...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 25 Sep 2012

Am pus prunele intr-o cratita mare,intinsa,de tuci(in astfel de cratita pregatesc eu gemul de prune pentru ca nu lipeste si are un altfel de gust;zic eu) si am adaugat zaharul.Le-am pus la foc mare cam 10 minute, dupa care am dat la foc mic si am urmarit pana s-a format spuma pe care am adunat-o...

Gogosele pufoase umplute cu gem

In Prajituri la 19 Sep 2012

Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam o ora la dospit . Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim...

Pogacele cu unt vanilate

In Prajituri la 11 Sep 2012

Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat...

Tarta cu smochine si crema frangipane

In Prajituri la 7 Sep 2012

Prepara mai intai crema frangipane.Intr-un castron,freaca untul cu zaharul pudra pana se face crema,apoi adauga incet galbenusul batut,amestecand pana se incorporeaza perfect.Adauga migdalele macinate si faina si amesteca pana se omogeniozeaza compozitia. Acopera castronul si lasa crema...

Mousse de banane cu unde de caramel

In Dulciuri la 3 Aug 2012

Pune zaharul brun,untul si 150 ml din smantana  intr-o cratita,la foc mediu,si amesteca mereu pana ce zaharul se dizolva si untul se topeste. Lasa compozitia sa clocoteasca un minut sau doua,amestecand mereu,apoi ia cratita de pe foc si lasa sosul sa se raceasca. Caramelul rezultat este...

Clatite cu ciocolata si crema Chantilly

In Prajituri la 16 Iul 2012

Mod de preparare clatite: Cerneti intr-un bol faina, pudra de cacao si sarea si adaugati zaharul.Faceti o gaura in centru si puneti ouale batute,untul topit,laptele si esenta de vanilie.Amestecati pentru a omogeniza ingredientele si a forma o compozitie moale,dar nu mai mult decat este...

Prajitura fina cu foi din miere si nuca

In Prajituri la 11 Iul 2012

Mod de preparare foi: Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina. Foile se intind...

Afisate 31 - 60 din 83 retete    

Postari recente

publicat la 13.06.2015

Briose cu iaurt si nectarine

publicat la 03.06.2015

Inghetata de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]