publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Spuma de capsuni
Preparare : am spalat in mai multe ape si i-am sters pe fiecare cu un servet absorbant de hartie. Dupa aceea mixam capsunile cu 2 linguri de zahar, eu am folosit minirobotul meu. Separam ouale si batem bine albusul cu zahar si vanilie pana obtinem o spuma...
Placinta americana cu mere
Preparare amestecam faina cu sarea si apoi cu bucatelele de margarina/unt si apoi punem din loc in loc si pe rand lingurile de apa. Iese un aluat dens si uniform din care formam o bula si o punem invelita in folie transparenta pentru o ora la frigider. Dupa ce scoatem...
Pétits chinois
Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat si restul de...
Guguluf de iarna
Preparare : batem albusul spuma cu zaharul si apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, continuam cu untul topit si sucul de portocale. Adaugam apoi stafidele, scortisoara si coaja de portocala . Turnam compozitia intr-o forma de...
Muffins zebra
Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si turnam cu o lingurita cate putin in fiecare forma peste aluatul alb. Amestecam incet cu un betigas...
Cozonac pufos cu ciocolata
Aluatul l-am pregatit in felul urmator: am pus drojdia cu laptele caldul si o lingura de zahar si am lasat sa dospeasca asa 10 minute dupa care am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine. Al lasat sa framante cu programaul de framantat si sa dospeasca acolo 40 de...
Tort de clatite cu branza de vaci
Pentru umplutura: amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul, galbenusul si smantana. Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si amestecam pana ce obtinem o crema groasa . Pentru clatite : Se incalzeste laptele cu...
Tarta cu capsuni
Intindem foaia de tarta intr-o tava rotunda si o intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se ridice la copt . Coacem tarta la 200 grade timp de 10 minute si apoi scadem temperatura la 180 grade si o mai lasam 10-15 minute . Intre timp pregatim crema. Intr-un vas mai mare mixam...
Gateau Normand
Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta ....
Minitortulete indragostite
Preparare: Facem un blat de tort batand albusurile spuma cu zazarul si adaugand apoi faina cu praf de copt , romul, nesquik sau cacao. Coacem blatul intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Eu l-am lasat primele zece minute la 180 de...
Baigli-cozonac cu nuca
Preparare: intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura de zahar. Lasam 10 minute si apoi amestecam compozitia cu zaharul, ouale, untul, sarea. Framantam un aluat fraged completand cu cantitatea de faina neceara pana se...
Tort de bezea cu coacaze
Preparare : Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat; se inglobeaza galbenusurile, urmate de lapte si de faina amestecata cu praful de copt . Jumatate din compozitie ( iese o pasta destul de consistenta ) se aseaza in forma...
Pandispan genovez cu mere
Preparare : se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza cu unt si hartie de copt tava rotunda. Se taie rondele 2 mere si cubulete cel de-al treilea mar. Intr-o tigaie se topeste la foc mic cele 20 grame de unt si zaharul vanilat si se...
Quatre-quart
Intr-un bol mare mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea se zahar si cu untul la temperatura camerei pana obtinem o spuma pufoasa. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt si mixam pe viteza minima cu grija. Separat batem albusurile...
Prajitura cu cocos
Pregatim prima data blatul, facut din cele 6 albusuri batute spuma cu zaharul si lingura de suc de lamaie, apoi adaugam cu grija o lingura de faina si cocosul, amestecam incet cu o paleta si punem blatul la copt intr-o tava medie pregatita cu hartie de copt sau tapetata cu unt...
Gateau au chocolat
Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se...
Clatite perfecte !
Preparare: Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele....
Cookies asortate
Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam cu mana si le punem cu...
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale
Preparare: Se mixeaza untul lasat la temperatura camerei cu jumatate cantitatea de zahar si cu cate un galbenus pus pe rand pana obtinem o spuma omogena. Se amesteca faina cu migdalele macinate si cu ciocolata rasa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar si apoi se...
Minitarte cu piersici
Pregatim formele de tarte ungandu-le bine cu un strat de unt, pentru reteta asta si punem cuptorul la preincalzit la 200 grade. Preparam aluatul amestecand pentru inceput oul cu zaharul pana avem o spuma pufoasa apoi adaugam untul la temperatura camerei si apoi faina...