Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete

Gulas de conopida

In Mancaruri de legume la 13 Iul 2011

Conopida se curata de frunze, se spala si se rupe in buchetele ce se pun intr-un castron cu apa si zeama de lamaie.Se lasa aici 10 minute. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se adauga o rosie si  ardei gras taiat cubulete.Dupa ce s-au sotat , se adauga boiaua si putina...

Ciorba bistriteana

In Ciorbe la 13 Iul 2011

Se pune la fiert carnea in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei(dau o culoare frumoasa ciorbei) Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape...

Papricas din pui de casa cu galuste

In Pui la 12 Iul 2011

Cum preparam un papricas de pui: Puiul bine curatat si spalat il transam si il taiem in bucati potrivite. Ceapa curatata o taiem solzisori( eu am mai adaugat o ceapa rosie mica)si o calim in putin ulei pina devine sticloasa. Ardeiul si rosia le taiem cubulete si le adaugam linga ceapa,...

Supa de pui de casa cu galuste de gris

In Supe la 11 Iul 2011

Bucatile ca carne cu os le punem la fiert cu apa cu sare. Le lasam sa fiarba si indepartam spuma rezultata. Cand carnea este aproape fiarta adaugam zarzavatul curatat si taiat in lung, in patru iat legumele in fasii. Ceapa o lasam intreaga si dupa ce s-a fiert, o indepartam. Adaugam...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 10 Iul 2011

Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele. Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar. Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu...

Prajitura cu stafide, nuca si ness

In Prajituri la 9 Iul 2011

Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.   Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana,  apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt...

Salata de fasole boabe

In Salate la 8 Iul 2011

Fasolea dupa ce a fost spalata si pusa la inmuiat de  seara( aruncam apa in care s-a inmuiat) , se pune la fiert cu o frunza de dafin, sare , piper si usturoi. Dupa ce e fiarta bine se scurge de apa si se rastoarna peste urmatoarea compozitie: -ceapa taiata solzisori, data cu putina sare...

Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

In Ciorbe la 7 Iul 2011

Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se curata si se taie rondele , iar ceapa se lasa intreaga. Adaugam legumele  peste carnea din oala. Se pune si varza murata( spalata in 2-3 ape)si cartoful taiat cubulete mici. Se potriveste...

Tochitura din Bihor

In Mancaruri cu carne la 6 Iul 2011

Carnea de porc se taie bucatele. Ficateii se curata si se taie in doua Carnatul prajit se taie felii. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-o cratita topim untura, adaugam uleiul si bucatelele de carne pe care le rumenim frumos pe toate partile. Le asezonam, apoi adaugam vinul si...

Prajitura racoroasa curcubeu

In Prajituri la 26 Iun 2011

Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul. Amidonul il amestecam cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina...

Gratin de dovlecei cu rosii

In Mancaruri de legume la 26 Iun 2011

Curatam dovlecelul si il taiem felii.Presaram sare si piper si lasam dovlecelul 10 minute in strecuratoare sa se scurga de apa. Rosiile spalate si bine sterse le taiem felii de grosimea dovlecelului. Taiem fasii si casul iar ceapa o taiem solzisori. Intr-un vas de yenna uns cu unt si...

Pui Tikka Masala

In Bucatarasi celebri la 26 Iun 2011

Indepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant. Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia. Dam putin ( 10 minute)pulpele la rece. Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si...

Ficatei prajiti cu cartofi noi si mazare in sos de branza cu marar

In Ficat la 25 Iun 2011

Spalam bine cartofii apoi ii punem intr-un prosop nu prea nou, ii presaram cu sare grunjoasa si ii frecam in prosop pina toata coaja se da deoparte.Ii spalam din nou si ii punem la fiert impreuna cu mazarea boabe. Curatam usturoiul si ceapa si le dam prin blender pina se toaca marunt....

Tocanita de pui( curcan ) cu mamaliguta

In Pui la 24 Iun 2011

Ceapa taiata marunt se pune la calit pina devine sticloasa, apoi adaugam rosiile taiate cubuletesi ardeiul gras taiat. Dupa cateva minute  adaugam  carnea , pasta de gogosari si potrivim gustul de sare si piper.Se adauga patrunjel verde tocat, usturoiul si o cana cu apa, apoi se...

Supa de visine

In Supe la 23 Iun 2011

Visinele se spala si se curata de codite, se scot simburii . Se pun apoi in oala de supa cu putin unt topit. Adaugam apa necesara si putina sare. Lasam sa fiarba visinele. Intre timp, praful de budinca il amestecam cu galbenusul si doua linguri de smintina. Cand sunt fierte visinele...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2011

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu. Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana . Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa...

Fasole verde pastai cu ciuperci si pui

In Pui la 21 Iun 2011

Am pus carnea la marinat cu vin alb,condimente,bucatele de ceapa si usturoi. Am lasat-o cam 3-4 ore in frigider si dupa, am pus o tigaie( wok) pe foc,am pus uleiul de masline si carnea am lasat-o pe-o parte si pe alta foarte putin cat sa-si schimbe culoarea.Punem apa,lasam sa fiarba,la urma...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 20 Iun 2011

Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare. Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte....

Pui Stroganoff

In Pui la 19 Iun 2011

Carnea se taie bucati potrivite. Intr-o punga punem faina si boiaua, se prinde punga la gura si se agita sa se amestece cele doua. Se introduc bucatile de carne si se scutura punga sa se faca bucatile de carne cu faina si boia. Carnea se frige intr-o tigaie in putin ulei sau unt.Se fierbe 500...

Clatite umplute in sos de marar verde

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Curatam ceapa si o tocam marunt impreuna cu cozile verzi cu tot. Baconul si ciupercile le taiem fasii. Casul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Tocam marunt mararul verde. Punem baconul la prajit in putin ulei , adaugam apoi ceapa verde.Dupa ce devine sticloasa adaugam ciupercile,...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 17 Iun 2011

Se amesteca 10 minute galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga uleiul si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina cu praful de copt si laptele. Se bat albusurile spuma si se adauga la coca. Se tapeteaza cu hirtie de copt o tava si se pune 1/2 compozitie ; se da la cuptorul preincalzitla 180 de...

Placinta ardeleneasca cu cartofi

In Mancaruri de post la 16 Iun 2011

Umplutura : Cartofii curatati se fierb in apa cu sare . Se face un pireu cu putin ulei si se potriveste de sare. Se lasa sa se raceasca. Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa sare si apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale. Se framinta bine-bine 20 de min , timp in care se adauga 30...

Piept de miel umplut, cu garnitura de cartofi noi calugaresti

In Oaie la 14 Iun 2011

Organele de miel si ficatelul de pui se spala bine, se scurge de apa si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt si se calesc in 2 linguri ulei pina devin sticloase. Adaugam organele de miel mai putin ficatul, condimentam si lasam sa se inabuse 5 minute.Daca punem si limba...

Ciorba de miel reteta cu smantana si tarhon

In Bucatarasi celebri la 12 Iun 2011

Carnea taiata se opareste in apa clocotita  cam 7-8 minute apoi se scoate si se pune in apa rece cu boabe de piper si sare.Se da la fiert, se spumuieste.Dupa ce nu mai face spuma se adauga zarzavatul curatat si razuit si orezul spalat si se lasa la fiert 15 minute.Adaugam macrisul si lasam...

Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos

In Prajituri la 10 Iun 2011

Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot. Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu...

Valdostana haiduceasca

In Pui la 15 Mai 2011

Taiem fileuri pieptul de pui si il punem la marinat cateva ore la rece in sosul de soia amestecat cu toate condimentele si o lingura cu ulei.Cel mai bine ar fi ca acesta sa stea la rece de seara pina a doua zi. Scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant apoi il dam pe gratarul incins si il...

Pulpe crocante la cuptor

In Pui la 14 Mai 2011

Pulpelor le-am indepartat pielita( sunt mult mai sanatoase fara acea grasime) le-am sters cu un servetel absorbant apoi le-am asezonat pe ambele parti si le-am dat putin la rece pina am preparat celelalte produse. Ceapa si usturoiul le-am curatat. Intr-un castronas am pus mustarul ce l-am...

Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide

In Prajituri la 12 Mai 2011

Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta. Incepem sa framantam si adaugam incet...

Copane picante in sos de vin si usturoi

In Pui la 11 Mai 2011

Indepartam pielita de pe copane, le stergem cu un prosop absorbant si le introducem intr-un vas in care am pus 1/2 din vin, ulei si toate condimentele enumerate. le acoperim si le dam la rece macar 30 de minute. Ideal ar fi sa le lasam de seara pina dimineata. Asezam apoi pulpele intr-un...

Guguluf din albusuri, cu stafide

In Prajituri la 10 Mai 2011

Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile. Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare....

Afisate 361 - 390 din 684 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 20

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]