Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.
Se...
Într-o tigaie se încălzește uleiul. Se adaugă orezul și se călește 2-3 minute. Se toarnă vinul puțin câte puțin, amestecând din când în când.
Se adaugă apa turnând câte puțin cu un polonic, amestecând ușor după...
Ouăle se bat cu puțin piper și se toarnă într-o tigaie cu puțin ulei de măsline încălzit la foc mediu spre mic. Se lasă câteva secunde până când baza începe să devină fermă. Se adaugă somonul și ceapa, iar cu ajutorul unei spatule se...
Ouăle se bat cu puţină sare şi se amestecă cu iaurtul.
Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se toarnă ouăle în tigaie și se lasă câteva secunde să se așeze. Se amestecă puțin cu o spatulă. Se lasă 30 de secunde,...
Ouăle se amestecă cu sarea, ceapa, mărarul și iaurtul. Se așează compoziția într-o tigaie bine încălzită cu puțin ulei. Se împrăștie pe toată suprafața tigăii.
Se gătește 1-2 minute. Se acoperă și se mai gătește până când suprafața...
Cartofii se sărează și se prăjesc în ulei încins câteva minute, până capătă o culoare aurie, dar sunt încă cruzi. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă la răcit.
Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă ceapa și cartofii și se...
Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare.
Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă.
Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe...
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se sotează câteva minute. Se adaugă legumele rămase și se călesc până se înmoaie, 7 minute. Se adaugă sosul de soia și uleiul de susan și se amestecă până...
Feliile de carambola se taie mărunt și se amestecă cu iaurtul.
Oul se taie în două și se îndepărtează gălbenușul.
Cu o linguriță, se umple oul cu iaurtul amestecat cu fructul stea.
Se servește imediat cu salată verde.
Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se amestecă cu untul, creme fraiche, chives și sare, fărâmând cartofii până au...
Cipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie.
Ouăle se bat cu puţină sare şi se așează într-o tigaie în care a fost încălzit puțin ulei de măsline. Se gătesc până când...
Orezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este gata pentru a fi folosit în acest prepapat.
Ceapa se taie mărunt și se călește...
Se aduce brânza la temperatura camerei. Se împarte în două părţi egale, iar partea superioară a crustei albe ce acoperă brânza se îndepărtează, lăsând marginile şi partea inferioară intacte.
Se aşează în două forme termorezistente cu...
Branza faramata se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare. Peste se adauga ouale si se asezoneaza. Se amesteca bine.
Foile de placinta se taie in fasii cu latimea de ~3 cm. Se ia o fasie si se unge cu unt topit. La unul dintre capetele fasiei se aseaza umplutura si se impacheteaza peste...
Kumpir- Cartof umplut
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii. Se...
Rizotto cu trufe
Într-o tigaie se încălzește uleiul. Se adaugă orezul și se călește 2-3 minute. Se toarnă vinul puțin câte puțin, amestecând din când în când. Se adaugă apa turnând câte puțin cu un polonic, amestecând ușor după...
Spanac COS ( Ceapă- Ouă- Somon)
Ouăle se bat cu puțin piper și se toarnă într-o tigaie cu puțin ulei de măsline încălzit la foc mediu spre mic. Se lasă câteva secunde până când baza începe să devină fermă. Se adaugă somonul și ceapa, iar cu ajutorul unei spatule se...
Toast cu ouă şi somon
Ouăle se bat cu puţină sare şi se amestecă cu iaurtul. Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se toarnă ouăle în tigaie și se lasă câteva secunde să se așeze. Se amestecă puțin cu o spatulă. Se lasă 30 de secunde,...
Omletă de primăvară
Ouăle se amestecă cu sarea, ceapa, mărarul și iaurtul. Se așează compoziția într-o tigaie bine încălzită cu puțin ulei. Se împrăștie pe toată suprafața tigăii. Se gătește 1-2 minute. Se acoperă și se mai gătește până când suprafața...
Tortilla de patatas
Cartofii se sărează și se prăjesc în ulei încins câteva minute, până capătă o culoare aurie, dar sunt încă cruzi. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă la răcit. Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă ceapa și cartofii și se...
Şuberec
Carnea se amestecă cu oul, ceapa, sarea și piperul până la omogenizare. Făina se amestecă treptat cu celelalte ingrediente. Se frământă până devine o cocă nu foarte fermă. Se împarte aluatul în bile nu foarte mici, care se întind, pe...
Pacheţele de primăvară
Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă usturoiul și ghimbirul și se sotează câteva minute. Se adaugă legumele rămase și se călesc până se înmoaie, 7 minute. Se adaugă sosul de soia și uleiul de susan și se amestecă până...
Ouă umplute cu fructul stea (carambola)
Feliile de carambola se taie mărunt și se amestecă cu iaurtul. Oul se taie în două și se îndepărtează gălbenușul. Cu o linguriță, se umple oul cu iaurtul amestecat cu fructul stea. Se servește imediat cu salată verde.
Letke reinventat
Cartofii se fierb 25 de minute în apă fierbinte, împreună cu crenguțele de cimbru. După expirarea timpului, se scot cartofii, se îndepărtează crenguțele de cimbru și se amestecă cu untul, creme fraiche, chives și sare, fărâmând cartofii până au...
Omletă japoneză cu alge nori şi ciuperci de fag
Cipercile se sotează în ulei de măsline, 2 minute, apoi se adaugă sosul de soia şi se scot pe o farfurie. Ouăle se bat cu puţină sare şi se așează într-o tigaie în care a fost încălzit puțin ulei de măsline. Se gătesc până când...
Salată descompusă cu Roquefort şi Chutney de caise şi portocale
Se aşează ingredientele pe un platou în ordinea dorită şi se consumă la temperatura camerei, în combinaţiile preferate.
Orez negru prăjit cu ou
Orezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este gata pentru a fi folosit în acest prepapat. Ceapa se taie mărunt și se călește...
Brie cu Umami
Se aduce brânza la temperatura camerei. Se împarte în două părţi egale, iar partea superioară a crustei albe ce acoperă brânza se îndepărtează, lăsând marginile şi partea inferioară intacte. Se aşează în două forme termorezistente cu...
Tiropitakia cu pesto de menta
Branza faramata se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare. Peste se adauga ouale si se asezoneaza. Se amesteca bine. Foile de placinta se taie in fasii cu latimea de ~3 cm. Se ia o fasie si se unge cu unt topit. La unul dintre capetele fasiei se aseaza umplutura si se impacheteaza peste...