Din aceasta compozitie ne iese o tava plina de fursecuri.
Untul rece dar moale( eu l-am dat pe razatoare) se mixeaza cu zaharul si vanilia 3 minute, se adauga oul si galbenusul si se mixeaza in continuare apoi se pune si smantana.
Faina cernuta impreuna cu praful de sare, otetul, zeama de...
Blatul de negresa:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin.
Se unge tava( eu am avut...
Somonul se spala se scurge si se pune pe el lamaie si putina sare.
Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare si cu mierea, apoi cu otetul de Modena.
In tava se pune un pat de sare mai gros putin, se asaza...
Din aceasta cantitate ies sase briose delicioase.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, apoi pe rand branzeturile, iaurtul, smantana, iar la sfarsit faina si praful de copt.
Se pune compozitia in forme, se pune cascaval razuit deasupra si se coc...
Untul rece dar moale se amesteca cu zaharul, cacaoa, romul, vanilia, ouale, sarea, nuca coapta macinata si se adauga faina, praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza,apoi aluatul rezultat se infaineaza cu o mana de faina si se da la rece 10 minute.
Cu mana infainata(...
Am fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana).
Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare si cu un praf de piper alb.
Spanacul si usturoiul le-am tocat si le-am calit inabusit in 5 linguri...
Se topeste untul intr-un vas la foc mic, se da deoparte si-n pun bucatelele de ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit putin.
Intr-un bol se pune zaharul, vanilia, cacaoa, amidonul si se amesteca usor, se adauga cate putin lapte amestecandu-se continuu, pana...
Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult.
De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon....
Se face laptele cu apa fierbinte si lapte praf de soia( puteti pune la robot), apoi se pune la foc mic cu vanilia si se adauga faina de tapioca, se amesteca cu un tel sau cu mixerul pana incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc vasul, se pune in compozitie untul de cocos, lamaia si lime, coaja...
Se spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa.
Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul, parmezanul, cascavalul razuit , praful de sare.
Se amesteca pana rezulta o pasta omogena. Se iau...
Untul se topeste si-n el se topeste si ciocolata, se adauga zaharul se se mai tine totuldoua minute la foc mic, lasa apoi la racit cateva minute bune( 6).
Se adauga ouale si se amesteca bine dupa fiecare.
Ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de sare, cel de copt si...
Preparam intai crema pentru a avea timp sa se raceasca.
Laptele se pune pe foc mic si se infierbanta , in el se pune vanilia.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga amidonul, apoi se pune laptele fierbinte deasupra. Se toarna inapoi in vas si se tine pe foc pana se ingroasa. Se...
Din aceasta compozitie ies doua tarte.
Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se omogenizeaza, este foarte simplu si usor, il infainam putin si-l punem la rece pana preparam crema.
Crema:...
Ceapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul.
Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si se mai lasa inca trei minute, apoi dovleacul si se tine totul pe foc maxim cinci minute apoi se trage...
Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat care se pune la rece pana preparam umplutura.
Se spala dovleceii , unul se da pe razatoarea mare si unul se feliaza subtire. ( tot la razatoare)
Se curata si se toaca o ceapa si se amestecacu dovlecelul razuit.
Intr-o tigaie se...
Se fac pudra la blender migdalele si fulgii de ovaz, apoi se adauga cacaoa, banana, vanilia, siropul de artar, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare.
Umplem formele de briose cu aluat si deasupra punem ciocolata sau ce dorim noi.
Coacem briosele 15 sau 20 deminute la 180 de grade sau...
Untul moale se mixeaza 2 minute, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si se mixeaza pana devine totul o crema( sa nu va speriati ca la inceput se va face firmituri).
Se adauga usor albusurile si se mixeaza 5 sau 6 minute pana se umfla si devin extrem de cremoase, la final se pune...
Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul.
Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele.
Se unge tava cu ulei( cele 3 linguri) si se pun chiftelutele. Se coc pana la jumatate la cuptor apoi se pune...
Fiecare cartof se da pe razatoarea mare, deasupra se razuie unt pe razatoarea mica se presara sare, piper.
Se strange pergamentul ca un saculet si se coc cartofii 50 de minute sau o ora la cuptor, sau pana sunt rumeniti. Desprindeti cartofii cu o paleta si puneti deasupra tot ce...
Scurgeti branza si uscati apoi bine fiecare bucata pe un servet de hartie absorbant.
Se amesteca apoi ouale cu sarea, laptele, apa minerala si faina. Se pun bucatile de mozarella pe rand in amestecul de ou, apoi se trec prin pesmet.
Se prajesc la foc iute cu grija sa le scoatem repede cand...
Merele se feliza subtire, se pensuleaza cu apa de trandafiri, apoi se pun in formele de briose, felie cu felie se presara cu vanilie si scortisoara si deasupra se toarna sirop de artar.
Daca doriti puteti picura sirop de artar si intre straturi.
Merele se coc pana se inmoaie si se...
Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca.
Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc amestecand din cand in cand. Ciupercile vor lasa zeama undeva in jur de un pahar.
Amestecam smantana...
Untul moale amestecati-l cu ulei, un strop de sare si un praf de busioc uscat.
Se feliaza cartofii, daca puteti face asta cu un feliator este grozav, daca nu aveti, taiati cartofii extrem de subtire.
Vom incepe sa construim turnuletele de cartofi suprapunand felii de cartofi pe care...
Se topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr).
Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza putin, sau se...
Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele.
Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina.
Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam cu oul, cele 3 linguri de zahar brun, faina( 200 gr), vanilia, fulgii de ovaz.
Dam forma aluatului si-l infainam usor...
Preparam intai chiftelutele:
Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat...
Se taie felia de ananas, se scoate miezul si se pune in blender.
Se storc la storcatorul de citrice portocalele si rodiile, iar zeama lor se pune in blender peste ananas, se adauga bananele, fructele de padure, si restul ingredientelor.
Se mixeaza si apoi se strecoara prin sita....
Untul se topeste si se lasa in vas.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute).
Branza se amesteca cu un tel si se adauga apoi lingura cu lingura peste oua, in timp ce mixam in continuare. Se adauga untul...
Se taie ciupercile in bucati(marimea o puteti alege voi). Se razuie si cascavalul.
Se caleste usor ceapa presarata cu putina sare in cateva linguri de ulei, apoi se adauga ciupercile se mai lasa 3 sau 4 minute si se adauga apa( sau laptele), se tin pe foc in jur de 6 sau 7 minute...
Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute.
In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la...
Fursecuri cu ciocolata alba si merisoare
Din aceasta compozitie ne iese o tava plina de fursecuri. Untul rece dar moale( eu l-am dat pe razatoare) se mixeaza cu zaharul si vanilia 3 minute, se adauga oul si galbenusul si se mixeaza in continuare apoi se pune si smantana. Faina cernuta impreuna cu praful de sare, otetul, zeama de...
Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata
Blatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin. Se unge tava( eu am avut...
Somon glazurat la grill
Somonul se spala se scurge si se pune pe el lamaie si putina sare. Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare si cu mierea, apoi cu otetul de Modena. In tava se pune un pat de sare mai gros putin, se asaza...
Briose cu ovaz si branzeturi
Din aceasta cantitate ies sase briose delicioase. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, apoi pe rand branzeturile, iaurtul, smantana, iar la sfarsit faina si praful de copt. Se pune compozitia in forme, se pune cascaval razuit deasupra si se coc...
Biscuiti cu cacao si nuci
Untul rece dar moale se amesteca cu zaharul, cacaoa, romul, vanilia, ouale, sarea, nuca coapta macinata si se adauga faina, praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza,apoi aluatul rezultat se infaineaza cu o mana de faina si se da la rece 10 minute. Cu mana infainata(...
Tortellini cu ricotta si spanac
Am fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana). Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare si cu un praf de piper alb. Spanacul si usturoiul le-am tocat si le-am calit inabusit in 5 linguri...
Sarlota de ciocolata
Se topeste untul intr-un vas la foc mic, se da deoparte si-n pun bucatelele de ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit putin. Intr-un bol se pune zaharul, vanilia, cacaoa, amidonul si se amesteca usor, se adauga cate putin lapte amestecandu-se continuu, pana...
Cosulete rustice cu salata a la Russe
Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon....
Prajiturele cu cocos si lamaie
Se face laptele cu apa fierbinte si lapte praf de soia( puteti pune la robot), apoi se pune la foc mic cu vanilia si se adauga faina de tapioca, se amesteca cu un tel sau cu mixerul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc vasul, se pune in compozitie untul de cocos, lamaia si lime, coaja...
Bulete de cartofi si branza
Se spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa. Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul, parmezanul, cascavalul razuit , praful de sare. Se amesteca pana rezulta o pasta omogena. Se iau...
Negresa cu unt de arahide
Untul se topeste si-n el se topeste si ciocolata, se adauga zaharul se se mai tine totuldoua minute la foc mic, lasa apoi la racit cateva minute bune( 6). Se adauga ouale si se amesteca bine dupa fiecare. Ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de sare, cel de copt si...
Fantana de dragoste
Preparam intai crema pentru a avea timp sa se raceasca. Laptele se pune pe foc mic si se infierbanta , in el se pune vanilia. Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adauga amidonul, apoi se pune laptele fierbinte deasupra. Se toarna inapoi in vas si se tine pe foc pana se ingroasa. Se...
Tarta cu pere, crema de vanilie si sirop de artar
Din aceasta compozitie ies doua tarte. Pentru a prepara blatul, dam untul pe razatoare asa rece cum il scoatem din frigider, punem si restul ingredientelor si framantam alautul pana se omogenizeaza, este foarte simplu si usor, il infainam putin si-l punem la rece pana preparam crema. Crema:...
Briose mic dejun
Ceapa si ciupercile se toaca la blender, la fel si dovleacul. Se incinge uleiul (usor) si se pun ciupercile presarate cu putina sare si se lasa doua minute la foc mic, se adauga ciupercile si se mai lasa inca trei minute, apoi dovleacul si se tine totul pe foc maxim cinci minute apoi se trage...
Quiche cu dovlecei si feta
Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat care se pune la rece pana preparam umplutura. Se spala dovleceii , unul se da pe razatoarea mare si unul se feliaza subtire. ( tot la razatoare) Se curata si se toaca o ceapa si se amestecacu dovlecelul razuit. Intr-o tigaie se...
Briose cu banane si ciocolata
Se fac pudra la blender migdalele si fulgii de ovaz, apoi se adauga cacaoa, banana, vanilia, siropul de artar, iaurtul si se mixeaza pana la omogenizare. Umplem formele de briose cu aluat si deasupra punem ciocolata sau ce dorim noi. Coacem briosele 15 sau 20 deminute la 180 de grade sau...
Fursecuri Milano cu ciocolata
Untul moale se mixeaza 2 minute, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si se mixeaza pana devine totul o crema( sa nu va speriati ca la inceput se va face firmituri). Se adauga usor albusurile si se mixeaza 5 sau 6 minute pana se umfla si devin extrem de cremoase, la final se pune...
Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc
Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge tava cu ulei( cele 3 linguri) si se pun chiftelutele. Se coc pana la jumatate la cuptor apoi se pune...
Cartofi cu unt in pergament
Fiecare cartof se da pe razatoarea mare, deasupra se razuie unt pe razatoarea mica se presara sare, piper. Se strange pergamentul ca un saculet si se coc cartofii 50 de minute sau o ora la cuptor, sau pana sunt rumeniti. Desprindeti cartofii cu o paleta si puneti deasupra tot ce...
Mini-mozarella pane
Scurgeti branza si uscati apoi bine fiecare bucata pe un servet de hartie absorbant. Se amesteca apoi ouale cu sarea, laptele, apa minerala si faina. Se pun bucatile de mozarella pe rand in amestecul de ou, apoi se trec prin pesmet. Se prajesc la foc iute cu grija sa le scoatem repede cand...
Felii de mar la cuptor cu scortisoara si sirop de artar
Merele se feliza subtire, se pensuleaza cu apa de trandafiri, apoi se pun in formele de briose, felie cu felie se presara cu vanilie si scortisoara si deasupra se toarna sirop de artar. Daca doriti puteti picura sirop de artar si intre straturi. Merele se coc pana se inmoaie si se...
Ciuperci cu smantana si marar
Ceapa se toaca, apoi se presara sare pe ea si se caleste usor in ulei, 3 minute apoi se adauga ciupercile taiate mai maricel si se amesteca. Se pune capacul si se lasa 7 sau 8 minute pe foc amestecand din cand in cand. Ciupercile vor lasa zeama undeva in jur de un pahar. Amestecam smantana...
Turnulete de cartofi cu unt, usturoi si rozmarin
Untul moale amestecati-l cu ulei, un strop de sare si un praf de busioc uscat. Se feliaza cartofii, daca puteti face asta cu un feliator este grozav, daca nu aveti, taiati cartofii extrem de subtire. Vom incepe sa construim turnuletele de cartofi suprapunand felii de cartofi pe care...
Prajitura calda cu ciocolata
Se topeste untul intr-un vas pe foc mic, se trage vasul deoparte si se pune uleiul, cacaoa si ciocolata ( 125 gr). Se mixeaza ouale cu zaharul si vanilia, apoi se adauga usor crema de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza putin, sau se...
Mini tarte cu mere si scortisoara
Din aceasta cantitate mi-au iesit 24 de prajiturele. Punem la blender fulgii de ovaz si-i facem faina. Dam untul rece pe razatoarea mare si-l amestecam cu oul, cele 3 linguri de zahar brun, faina( 200 gr), vanilia, fulgii de ovaz. Dam forma aluatului si-l infainam usor...
Chiftelute de somon afumat in sos de smantana
Preparam intai chiftelutele: Tocam la robot somonul, il amestecam cu ceapa razuita sau tocata cum doriti, cu usturoiul zdrobit, cu oul, turmericul, amidonul, pesmetul, berea(cele 3 linguri), piperul si formam pasta din care modelam chiftelutele. Atentie: nu punem sare deoarece somonul afumat...
Smoothie "Sanatate"
Se taie felia de ananas, se scoate miezul si se pune in blender. Se storc la storcatorul de citrice portocalele si rodiile, iar zeama lor se pune in blender peste ananas, se adauga bananele, fructele de padure, si restul ingredientelor. Se mixeaza si apoi se strecoara prin sita....
Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie
Untul se topeste si se lasa in vas. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute). Branza se amesteca cu un tel si se adauga apoi lingura cu lingura peste oua, in timp ce mixam in continuare. Se adauga untul...
Lasagna cu ciuperci
Se taie ciupercile in bucati(marimea o puteti alege voi). Se razuie si cascavalul. Se caleste usor ceapa presarata cu putina sare in cateva linguri de ulei, apoi se adauga ciupercile se mai lasa 3 sau 4 minute si se adauga apa( sau laptele), se tin pe foc in jur de 6 sau 7 minute...
Somon afumat la cuptor cu cartofi taranesti
Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute. In ultimele zece minute se scoate tava si se pune pe fiecare bucata cate o felie de cascaval, apoi se mai tine la...