Dana_Retetegg

3

Bucataras
talentat

Piteşti

Bucataras din 21.11.2010

RETETE319
PRIETENI267
Retete

Gem de mere

In Conserve la 23 Noi 2011

Merele se curata de coaja si de cotor. Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul. Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa. Se lasa pe foc mic pana cand scade tot...

Compot de gutui

In Conserve la 23 Noi 2011

Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera. Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie. Nu le fierbem pana devin foarte moi, ci le lasam mai tari putin (noua asa ne plac). Se pune compotul in...

Salată asortată

In Salate la 23 Noi 2011

Cartofii si morcovii i-am fiert si i-am taiat. I-am asezat intr-un bol. Am fiert si ouale (aprox. 15 minute), le-am curatat de coaja si le-am taiat. Am tocat sunca in cubulete, castravetii felii sau jumatati de felii. Le-am asezat pe toate in bol, am adaugat maslinele, verdeata,...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2011

Ouale fierte se taie pe jumatate (pe lung). Se scot galbenusurile care se amesteca bine cu maioneza, sare si piper alb. Se umplu jumatatile de albusuri cu amestecul de maioneza si galbenusuri, se decoreaza cu frunze de patrunjel si se papa cu mare pofta:)

Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata

In Dulciuri la 22 Noi 2011

Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele. Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita. Punem in fiecare jumatate de mar un praf de...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 22 Noi 2011

Am tocat ceapa si am calit-o in putin ulei. Cand s-a rumenit am adaugat 2 pahare cu apa, condimentele si am acoperit cu un capac. Dupa aproximativ 5 minute am adaugat ciupercile taiate si am acoperit din nou cu capac. Cand ciupercile erau aproape gata am adaugat sosul de rosii. La...

Salata de icre cu gris

In Peste la 22 Noi 2011

Icrele le-am pus in vasul mixerului. Pentru ca aveau deja putin ulei in ele le-am batut intai asa simple timp de 4-5 minute. Apoi am adaugat treptat cate putin gris. De fapt am alternat grisul cu uleiul si sucul de la lamaie. Mixerul face singur treaba, asa ca noi trebuie doar sa avem...

Chifteluţe din cartof şi dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 29 Aug 2011

Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa. I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a fost in plan de la inceput, dar simteam ca nu se legase bine compozitia si am adaugat-o). Am...

Salată de vinete cu ceapă (de post)

In Mancaruri de post la 2 Aug 2011

Am copt vinetele si le-am curatat. Le-am pus la scurs timp de 1 ora. Apoi le-am tocat marunt, le-am frecat cu ulei si sare si le-am adaugat ceapa tocata fin. Am servit salata de vinete pe painica proaspata impreuna cu felii de rosii. Pofta buna!

Frigărui de pui cu bere

In Pui la 18 Iul 2011

Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos. Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence. Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, sunca si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de invelis....

Friptură de pui cu vişine

In Pui la 10 Iul 2011

Am spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati, frunzele de telina. Am adaugat boabe de coriandru, sare si piper alb + 50-60 ml apa. Am pus...

Salată de vinete cu dovlecei

In Salate la 9 Iul 2011

Am copt vinetele, le-am curatat si le-am pus la scurs. Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat felii si l-am pus la fiert. Dupa ce a fiert, l-am pus si pe el la scurs. In timpul in care s-au scurs vinetele si dovlecelul, am facut maioneza. Am tocat apoi marunt vinetele si...

Păstăi cu usturoi

In Mancaruri de post la 30 Iun 2011

Am spalat pastaile, le-am taiat coditele si varfurile si le-am pus la fiert. Am pregatit un mujdei din usturoi zdrobit, sare, ulei, otet si rosii decojite pasate. Am calit o ceapa in 2 linguri de ulei, am adaugat pastaile scurse de apa, sare, verdeata si boia. Am lasat 5-6 minute...

Tartă cu frişcă şi fructe

In Prajituri la 25 Iun 2011

Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul. Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou. Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat...

Piept de pui şi ciupercuţe umplute - la grill

In Pui la 22 Iun 2011

Pieptul de pui l-am taiat pe lung in felii de grosime medie. L-am condimentat cu sare si curry si l-am pregatit pe grill. Ciupercile le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am rupt coditele. Le-am pus pe grill timp de 2 minute pe fiecare parte. Am pus pe grill si coditele...

Brioşe cu ciocolată

In Prajituri la 16 Iun 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt. Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si...

Savarine

In Prajituri la 12 Iun 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine. Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am...

Ardei umpluţi II

In Porc la 10 Iun 2011

Ardeii i-am curatat de seminte. Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate. Am umplut ardeii cu amestecul de carne. I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere...

Şniţele de dovlecei cu mujdei

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Am spalat bine dovleceii si i-am taiat felii. I-am dat prin faina si apoi prin oua batute cu sare. I-am prajit in ulei incins cam 2 minute pe fiecare parte. I-am scos pe un servetel ca sa absoarba surplusul de grasime. Mujdeiul l-am pregatit din usturoi zdrobit cu sare, ulei si...

Red velvet cupcakes

In Prajituri la 3 Iun 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile bine pana au devenit spuma, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine. Am adaugat...

Salată de fasole verde cu ciuperci şi pastramă

In Salate la 31 Mai 2011

Am fiert fasolea in apa cu sare. Apoi am lasat-o sa se raceasca. Daca aveti fasole la borcan sau conserva totul decurge mai rapid:) Am scurs bine fasolea si ciupercile. Pastrama am taiat-o marunt. Am tocat marunt ceapa si mararul. Maioneza o puteti prepara in casa (asa cum am...

Tortul de ziua mea

In Torturi la 26 Mai 2011

Am insiropat blatul cu sampanie. Primele 2 straturi le-am umplut cu gem de zmeura, iar deasupra am pus frisca. Pe margine am asezat piscoturi taiate pe jumatate. Am decorat cu ornamente de ciocolata, capsuni si buburuze de cioco. Am legat piscoturile cu funda rosie. Enjoy it!

Sandviş gustos

In Mancare copii la 24 Mai 2011

Am copt painea in sandwichmaker (merge pregatita si-n cuptor sau in prajitor), apoi am asezat pe ea salata, chiftelute, ketchup, cascaval. Am decorat sandvisul cu masline (le-am fixat cu scobitori), patrunjel si ketchup. Pofta buna!

Chifteluţe de peşte şi pui

In Mancaruri cu carne la 22 Mai 2011

Am tocat cu robotul pestele si pulpele si le-am pus intr-un bol. Am taiat fin ceapa, morcovul si usturoiul, apoi le-am adaugat peste carne. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am scurs bine de apa. I-am pus peste celelalte ingrediente. Am adaugat painea inmuiata si stoarsa...

Tochitură

In Porc la 17 Mai 2011

Am spalat bine ficateii si i-am lasat 30 de minute in apa rece. Am tocat in bucati carnea de porc. Separat am calit ceapa, ardeiul, morcovii, apoi am adaugat carnea. Am pus si un pahar de apa si am acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 40 de minute am...

Salată de fructe

In Dulciuri la 13 Mai 2011

Am spalat capsunile si le-am taiat pe jumatate. Am curatat mango si l-am taiat cuburi. Bananele le-am taiat felii. Am asezat fructele intr-un bol, am pus peste ele sucul de la mandarina. Am servit cu mare pofta! Enjoy it!

Pui cu mango

In Pui la 9 Mai 2011

Am taiat pieptul de pui bucati, ceapa julien, ardeiul, usturoiul si ceapa verde rondele, ciupercile felii, mango cubulete, iar morcovul l-am ras. Intr-o tigaie am incins 2 linguri de ulei si am adaugat pe rand ceapa, morcovul, puiul, ardeiul. Am calit 5-6 minute, apoi am adaugat...

Orez cu lapte şi fructe

In Dulciuri la 8 Mai 2011

Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita. Am adaugat apoi laptele amestecat cu sarea, zaharul vanilat si zaharul si am lasat sa fiarba amestecand permanent cam...

Cartofi copţi umpluţi

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2011

Am spalat bine cartofii si i-am copt. I-am scos din cuptor, am taiat un mic capac si i-am scobit cu o lingura. Folositi prosoape sau manusi daca nu aveti rabdare sa se raceasca complet caci eu mi-am fript degetele:) I-am umplut cu salam taiat marunt, ciuperci coapte taiate marunt,...

Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure

In Prajituri la 4 Mai 2011

Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca. Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat...

Afisate 181 - 210 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 31.01.2019

Tocana de legume cu vita

publicat la 29.01.2019

Milkshake de fructe de padure

publicat la 18.12.2018

Chiftele de vita si pui cu sos

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]