Merele se curata de coaja si de cotor.
Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul.
Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa.
Se lasa pe foc mic pana cand scade tot...
Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera.
Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie.
Nu le fierbem pana devin foarte moi, ci le lasam mai tari putin (noua asa ne plac).
Se pune compotul in...
Cartofii si morcovii i-am fiert si i-am taiat. I-am asezat intr-un bol.
Am fiert si ouale (aprox. 15 minute), le-am curatat de coaja si le-am taiat.
Am tocat sunca in cubulete, castravetii felii sau jumatati de felii.
Le-am asezat pe toate in bol, am adaugat maslinele, verdeata,...
Ouale fierte se taie pe jumatate (pe lung).
Se scot galbenusurile care se amesteca bine cu maioneza, sare si piper alb.
Se umplu jumatatile de albusuri cu amestecul de maioneza si galbenusuri, se decoreaza cu frunze de patrunjel si se papa cu mare pofta:)
Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele.
Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita.
Punem in fiecare jumatate de mar un praf de...
Am tocat ceapa si am calit-o in putin ulei. Cand s-a rumenit am adaugat 2 pahare cu apa, condimentele si am acoperit cu un capac.
Dupa aproximativ 5 minute am adaugat ciupercile taiate si am acoperit din nou cu capac.
Cand ciupercile erau aproape gata am adaugat sosul de rosii.
La...
Icrele le-am pus in vasul mixerului. Pentru ca aveau deja putin ulei in ele le-am batut intai asa simple timp de 4-5 minute. Apoi am adaugat treptat cate putin gris. De fapt am alternat grisul cu uleiul si sucul de la lamaie.
Mixerul face singur treaba, asa ca noi trebuie doar sa avem...
Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa.
I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a fost in plan de la inceput, dar simteam ca nu se legase bine compozitia si am adaugat-o).
Am...
Am copt vinetele si le-am curatat. Le-am pus la scurs timp de 1 ora.
Apoi le-am tocat marunt, le-am frecat cu ulei si sare si le-am adaugat ceapa tocata fin.
Am servit salata de vinete pe painica proaspata impreuna cu felii de rosii.
Pofta buna!
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos.
Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence.
Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, sunca si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de invelis....
Am spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei.
Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati, frunzele de telina.
Am adaugat boabe de coriandru, sare si piper alb + 50-60 ml apa.
Am pus...
Am copt vinetele, le-am curatat si le-am pus la scurs.
Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat felii si l-am pus la fiert.
Dupa ce a fiert, l-am pus si pe el la scurs.
In timpul in care s-au scurs vinetele si dovlecelul, am facut maioneza.
Am tocat apoi marunt vinetele si...
Am spalat pastaile, le-am taiat coditele si varfurile si le-am pus la fiert.
Am pregatit un mujdei din usturoi zdrobit, sare, ulei, otet si rosii decojite pasate.
Am calit o ceapa in 2 linguri de ulei, am adaugat pastaile scurse de apa, sare, verdeata si boia.
Am lasat 5-6 minute...
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul.
Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou.
Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat...
Pieptul de pui l-am taiat pe lung in felii de grosime medie.
L-am condimentat cu sare si curry si l-am pregatit pe grill.
Ciupercile le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am rupt coditele.
Le-am pus pe grill timp de 2 minute pe fiecare parte. Am pus pe grill si coditele...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit.
Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt.
Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.
Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.
Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am...
Ardeii i-am curatat de seminte.
Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.
Am umplut ardeii cu amestecul de carne.
I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere...
Am spalat bine dovleceii si i-am taiat felii.
I-am dat prin faina si apoi prin oua batute cu sare.
I-am prajit in ulei incins cam 2 minute pe fiecare parte. I-am scos pe un servetel ca sa absoarba surplusul de grasime.
Mujdeiul l-am pregatit din usturoi zdrobit cu sare, ulei si...
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile bine pana au devenit spuma, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine. Am adaugat...
Am fiert fasolea in apa cu sare. Apoi am lasat-o sa se raceasca. Daca aveti fasole la borcan sau conserva totul decurge mai rapid:)
Am scurs bine fasolea si ciupercile. Pastrama am taiat-o marunt.
Am tocat marunt ceapa si mararul.
Maioneza o puteti prepara in casa (asa cum am...
Am insiropat blatul cu sampanie.
Primele 2 straturi le-am umplut cu gem de zmeura, iar deasupra am pus frisca.
Pe margine am asezat piscoturi taiate pe jumatate.
Am decorat cu ornamente de ciocolata, capsuni si buburuze de cioco.
Am legat piscoturile cu funda rosie.
Enjoy it!
Am copt painea in sandwichmaker (merge pregatita si-n cuptor sau in prajitor), apoi am asezat pe ea salata, chiftelute, ketchup, cascaval.
Am decorat sandvisul cu masline (le-am fixat cu scobitori), patrunjel si ketchup.
Pofta buna!
Am tocat cu robotul pestele si pulpele si le-am pus intr-un bol.
Am taiat fin ceapa, morcovul si usturoiul, apoi le-am adaugat peste carne.
Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am scurs bine de apa. I-am pus peste celelalte ingrediente.
Am adaugat painea inmuiata si stoarsa...
Am spalat bine ficateii si i-am lasat 30 de minute in apa rece.
Am tocat in bucati carnea de porc.
Separat am calit ceapa, ardeiul, morcovii, apoi am adaugat carnea. Am pus si un pahar de apa si am acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand.
Dupa aproximativ 40 de minute am...
Am spalat capsunile si le-am taiat pe jumatate. Am curatat mango si l-am taiat cuburi. Bananele le-am taiat felii.
Am asezat fructele intr-un bol, am pus peste ele sucul de la mandarina.
Am servit cu mare pofta!
Enjoy it!
Am taiat pieptul de pui bucati, ceapa julien, ardeiul, usturoiul si ceapa verde rondele, ciupercile felii, mango cubulete, iar morcovul l-am ras.
Intr-o tigaie am incins 2 linguri de ulei si am adaugat pe rand ceapa, morcovul, puiul, ardeiul.
Am calit 5-6 minute, apoi am adaugat...
Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita.
Am adaugat apoi laptele amestecat cu sarea, zaharul vanilat si zaharul si am lasat sa fiarba amestecand permanent cam...
Am spalat bine cartofii si i-am copt.
I-am scos din cuptor, am taiat un mic capac si i-am scobit cu o lingura. Folositi prosoape sau manusi daca nu aveti rabdare sa se raceasca complet caci eu mi-am fript degetele:)
I-am umplut cu salam taiat marunt, ciuperci coapte taiate marunt,...
Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca.
Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat...
Gem de mere
Merele se curata de coaja si de cotor. Se dau prin razatoare, pe partea cea mai fina. Merg date si pe partea mai mare, dar atunci nu mai e gemul cremos ci se simte putin miezul. Se pun la fiert intr-un vas, impreuna cu zaharul si apa. Se lasa pe foc mic pana cand scade tot...
Compot de gutui
Gutuile se taie pe jumatate si li se scoate cotorul. Apoi gutuile se taie felii, cuburi - fiecare cum le prefera. Se pun la fiert in siropul de apa, zahar si suc de la lamaie. Nu le fierbem pana devin foarte moi, ci le lasam mai tari putin (noua asa ne plac). Se pune compotul in...
Salată asortată
Cartofii si morcovii i-am fiert si i-am taiat. I-am asezat intr-un bol. Am fiert si ouale (aprox. 15 minute), le-am curatat de coaja si le-am taiat. Am tocat sunca in cubulete, castravetii felii sau jumatati de felii. Le-am asezat pe toate in bol, am adaugat maslinele, verdeata,...
Oua umplute
Ouale fierte se taie pe jumatate (pe lung). Se scot galbenusurile care se amesteca bine cu maioneza, sare si piper alb. Se umplu jumatatile de albusuri cu amestecul de maioneza si galbenusuri, se decoreaza cu frunze de patrunjel si se papa cu mare pofta:)
Mere coapte cu nuci, migdale si inghetata
Pentru ca am avut mere mai mari, le-am taiat pe jumatate si le-am scos cotoarele. Pentru mere mai mici putem sa le lasam intregi si doar sa le indepartam cotoarele. Daca nu este scobitura destul de mare, mai adancim cu o lingurita. Punem in fiecare jumatate de mar un praf de...
Tocanita de ciuperci
Am tocat ceapa si am calit-o in putin ulei. Cand s-a rumenit am adaugat 2 pahare cu apa, condimentele si am acoperit cu un capac. Dupa aproximativ 5 minute am adaugat ciupercile taiate si am acoperit din nou cu capac. Cand ciupercile erau aproape gata am adaugat sosul de rosii. La...
Salata de icre cu gris
Icrele le-am pus in vasul mixerului. Pentru ca aveau deja putin ulei in ele le-am batut intai asa simple timp de 4-5 minute. Apoi am adaugat treptat cate putin gris. De fapt am alternat grisul cu uleiul si sucul de la lamaie. Mixerul face singur treaba, asa ca noi trebuie doar sa avem...
Chifteluţe din cartof şi dovlecel
Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa. I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a fost in plan de la inceput, dar simteam ca nu se legase bine compozitia si am adaugat-o). Am...
Salată de vinete cu ceapă (de post)
Am copt vinetele si le-am curatat. Le-am pus la scurs timp de 1 ora. Apoi le-am tocat marunt, le-am frecat cu ulei si sare si le-am adaugat ceapa tocata fin. Am servit salata de vinete pe painica proaspata impreuna cu felii de rosii. Pofta buna!
Frigărui de pui cu bere
Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am pus la marinat in sos. Sosul l-am pregatit din sos soia, condimente pt pui si pt gratar si ierburi de provence. Am taiat bucati dovlecelul, ardeiul, sunca si ciupercile. Ceapa fiind mai mica am taiat-o in 4 si am scos fiecare strat de invelis....
Friptură de pui cu vişine
Am spalat copanelele, le-am crestat putin si le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Le-am impanat cu usturoi, iar pe langa ele am pus telina taiata bucati mici, ceapa taiata tot bucati, frunzele de telina. Am adaugat boabe de coriandru, sare si piper alb + 50-60 ml apa. Am pus...
Salată de vinete cu dovlecei
Am copt vinetele, le-am curatat si le-am pus la scurs. Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat felii si l-am pus la fiert. Dupa ce a fiert, l-am pus si pe el la scurs. In timpul in care s-au scurs vinetele si dovlecelul, am facut maioneza. Am tocat apoi marunt vinetele si...
Păstăi cu usturoi
Am spalat pastaile, le-am taiat coditele si varfurile si le-am pus la fiert. Am pregatit un mujdei din usturoi zdrobit, sare, ulei, otet si rosii decojite pasate. Am calit o ceapa in 2 linguri de ulei, am adaugat pastaile scurse de apa, sare, verdeata si boia. Am lasat 5-6 minute...
Tartă cu frişcă şi fructe
Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul. Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou. Am pus apoi apa minerala si laptele, am amestecat bine de cateva ori si am inceput sa adaug treptat...
Piept de pui şi ciupercuţe umplute - la grill
Pieptul de pui l-am taiat pe lung in felii de grosime medie. L-am condimentat cu sare si curry si l-am pregatit pe grill. Ciupercile le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am rupt coditele. Le-am pus pe grill timp de 2 minute pe fiecare parte. Am pus pe grill si coditele...
Brioşe cu ciocolată
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma. Am adaugat apoi zaharul si am mixat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, laptele, uleiul, esenta de vanilie si praful de copt. Cand compozitia a devenit omogena am adaugat cacao si...
Savarine
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine. Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am...
Ardei umpluţi II
Ardeii i-am curatat de seminte. Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate. Am umplut ardeii cu amestecul de carne. I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere...
Şniţele de dovlecei cu mujdei
Am spalat bine dovleceii si i-am taiat felii. I-am dat prin faina si apoi prin oua batute cu sare. I-am prajit in ulei incins cam 2 minute pe fiecare parte. I-am scos pe un servetel ca sa absoarba surplusul de grasime. Mujdeiul l-am pregatit din usturoi zdrobit cu sare, ulei si...
Red velvet cupcakes
Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile bine pana au devenit spuma, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana s-a topit. Am pus galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, laptele si uleiul si am amestecat din nou foarte bine. Am adaugat...
Salată de fasole verde cu ciuperci şi pastramă
Am fiert fasolea in apa cu sare. Apoi am lasat-o sa se raceasca. Daca aveti fasole la borcan sau conserva totul decurge mai rapid:) Am scurs bine fasolea si ciupercile. Pastrama am taiat-o marunt. Am tocat marunt ceapa si mararul. Maioneza o puteti prepara in casa (asa cum am...
Tortul de ziua mea
Am insiropat blatul cu sampanie. Primele 2 straturi le-am umplut cu gem de zmeura, iar deasupra am pus frisca. Pe margine am asezat piscoturi taiate pe jumatate. Am decorat cu ornamente de ciocolata, capsuni si buburuze de cioco. Am legat piscoturile cu funda rosie. Enjoy it!
Sandviş gustos
Am copt painea in sandwichmaker (merge pregatita si-n cuptor sau in prajitor), apoi am asezat pe ea salata, chiftelute, ketchup, cascaval. Am decorat sandvisul cu masline (le-am fixat cu scobitori), patrunjel si ketchup. Pofta buna!
Chifteluţe de peşte şi pui
Am tocat cu robotul pestele si pulpele si le-am pus intr-un bol. Am taiat fin ceapa, morcovul si usturoiul, apoi le-am adaugat peste carne. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si i-am scurs bine de apa. I-am pus peste celelalte ingrediente. Am adaugat painea inmuiata si stoarsa...
Tochitură
Am spalat bine ficateii si i-am lasat 30 de minute in apa rece. Am tocat in bucati carnea de porc. Separat am calit ceapa, ardeiul, morcovii, apoi am adaugat carnea. Am pus si un pahar de apa si am acoperit cu un capac, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 40 de minute am...
Salată de fructe
Am spalat capsunile si le-am taiat pe jumatate. Am curatat mango si l-am taiat cuburi. Bananele le-am taiat felii. Am asezat fructele intr-un bol, am pus peste ele sucul de la mandarina. Am servit cu mare pofta! Enjoy it!
Pui cu mango
Am taiat pieptul de pui bucati, ceapa julien, ardeiul, usturoiul si ceapa verde rondele, ciupercile felii, mango cubulete, iar morcovul l-am ras. Intr-o tigaie am incins 2 linguri de ulei si am adaugat pe rand ceapa, morcovul, puiul, ardeiul. Am calit 5-6 minute, apoi am adaugat...
Orez cu lapte şi fructe
Am spalat bine orezul si l-am pus la fiert impreuna cu o cana de apa. Am fiert pana s-a evaporat toata apa, amestecand continuu sa nu se prinda orezul de cratita. Am adaugat apoi laptele amestecat cu sarea, zaharul vanilat si zaharul si am lasat sa fiarba amestecand permanent cam...
Cartofi copţi umpluţi
Am spalat bine cartofii si i-am copt. I-am scos din cuptor, am taiat un mic capac si i-am scobit cu o lingura. Folositi prosoape sau manusi daca nu aveti rabdare sa se raceasca complet caci eu mi-am fript degetele:) I-am umplut cu salam taiat marunt, ciuperci coapte taiate marunt,...
Tartă cu brânză dulce şi fructe de pădure
Margarina am taiat-o bucati si am pus-o intr-un bol mare. Am adaugat peste ea zaharul, zaharul vanilat, praful de sare si apa calduta. Am amestecat pana cand margarina a inceput sa se topeasca. Am adaugat apoi faina, praful de copt (direct fara sa-l sting in otet), oul si am amestecat...