Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.
Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi.
Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele.
Se spală...
Cartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare.
Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se sotează rapid în uleiul de floarea soarelui, cu semințele de chimen.
Când cartofii au...
Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc.
Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie...
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore.
După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două...
Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient.
Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic.
Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu...
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la...
Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare.
După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă.
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.
Cât timp fierb verzele,...
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință.
Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.
Se unge tava cu unt și se presară o lingură...
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi:
Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute.
Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în...
Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească.
Între timp, se spală și se toacă mărarul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea fină.
Când cartofii s-au răcorit, se...
Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Cât timp fierb cartofii, se alege, se spală, se zvântă mărarul și se taie fin, iar telemeaua se dă prin răzătoarea mică.
Se pasează cartofii și se...
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine în câteva ape, se taie felii de 4-5 mm grosime și se sotează în unt topit, după ce s-a turnat mai întâi în tigaie uleiul de floarea soarelui. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă...
Se curăță ciupercile de pielițe, filamente și de baza piciorușelor, se spală în câteva ape și se taie, dar nu foarte mărunt.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, și se mărunțesc.
Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește se...
Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare.
Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se spală în câteva ape și apoi se feliază.
Se adaugă...
Conopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă. Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. O jumătate din cantitatea de cașcaval se taie felii...
Se aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcească.
Se taie câte un ”capac” din fiecare cartof rămas ”în...
Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla.
Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, atunci o puteți pune (după ce ați ales-o și...
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă.
După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se...
Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari.
Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru a se topi mai repede.
Se călește ușor ceapa în unt, cu grijă ca să nu se ardă,...
Ardeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.)
Se curăță ardeii copți și se lasă în așteptare, până ce se pregătesc celelalte ingrediente. Se va...
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire.
Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime.
Se răzuie telemeaua și cașcavalul.
Se curăță ceapa, se...
Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă.
Se curăță cepele,...
Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare.
Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții.
Se...
Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal.
Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare.
Se...
Se scoate fasolea verde din congelator, cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se dezghețe.
Se curăță ceapa roșie, se spală, se taie subțire sub formă de inelușe, (sau jumătăți/ sferturi de inelușe) și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se...
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji.
Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt.
Cartofii fierți se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime. Se pune un strat de rondele de cartofi în tava unsă cu...
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă.
Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește și el, în același vas în care s-au călit și cepele.
Se rup rădăcinile spanacului și cam...
Se curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparente.
Se curăță pielițele de pe pălărioarele ciupercuțelor și...
Se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie atât cepele, cât și usturoiul. Ceapa se taie mare și se pune la călit cu ulei suficient, la foc mic, ca să se înmoaie puțin și să devină transparentă.
Usturoiul se mărunțește și se pune și el la...
Mancare de cartofi noi cu fasole verde, la cuptor
Fasolea verde se scoate din timp de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Cartofii se curăță, se spală și se taie în sferturi. Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele. Se spală...
Sote de cartofi si broccoli, cu chimen
Cartofii se curăță, se spală, se taie sub formă de cubulețe mai mari și se fierb timp de 10 minute în apă cu sare. Usturoiul se curăță, se spală, se feliază subțire și se sotează rapid în uleiul de floarea soarelui, cu semințele de chimen. Când cartofii au...
Pasta de ardei capia copti
Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat. Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc. Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie...
Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore. După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două...
Mancare de mazare cu afumatura
Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu...
Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta
Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la...
Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor
Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare. După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare. Cât timp fierb verzele,...
Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare. Se unge tava cu unt și se presară o lingură...
Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi: Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute. Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în...
Chiftelute de cartofi, cu sos picant
Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă mărarul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea fină. Când cartofii s-au răcorit, se...
Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor
Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se alege, se spală, se zvântă mărarul și se taie fin, iar telemeaua se dă prin răzătoarea mică. Se pasează cartofii și se...
Cartofi noi cu ciuperci, la cuptor
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine în câteva ape, se taie felii de 4-5 mm grosime și se sotează în unt topit, după ce s-a turnat mai întâi în tigaie uleiul de floarea soarelui. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă...
Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana
Se curăță ciupercile de pielițe, filamente și de baza piciorușelor, se spală în câteva ape și se taie, dar nu foarte mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, și se mărunțesc. Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește se...
Tocanita de ciuperci cu ardei grasi
Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se spală în câteva ape și apoi se feliază. Se adaugă...
Conopida impanata cu cascaval, la cuptor
Conopida se curăță de foile groase și de cotorul de la bază și se spală bine sub jet de apă. Se pune conopida la fiert cu apă rece și sare, pentru 8-10 minute, maxim. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. O jumătate din cantitatea de cașcaval se taie felii...
Cartofi umpluti cu telemea, la cuptor
Se aleg cartofi roz, fără defecte și de dimensiune medie. Se spală bine și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Când sunt fierți, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcească. Se taie câte un ”capac” din fiecare cartof rămas ”în...
Fasole cu carnati de porc afumati
Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, atunci o puteți pune (după ce ați ales-o și...
Cartofi cu mozzarella, la cuptor
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit. Se unge cu unt o tavă termorezistentă. După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se...
Tocanita de legume, cu cus-cus
Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari. Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru a se topi mai repede. Se călește ușor ceapa în unt, cu grijă ca să nu se ardă,...
Ardei copti, in sos de smantana
Ardeii grași se spală, se șterg de apă și se coc, după care se țin 30 minute într-un vas cu capac. (Astfel, ei vor fi curățați de pielițe mult mai ușor.) Se curăță ardeii copți și se lasă în așteptare, până ce se pregătesc celelalte ingrediente. Se va...
Budinca de cartofi, cu telemea si ciuperci
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală de câteva ori în apă rece, se scurg și apoi se feliază subțire. Cartofii se curăță, se spală și se taie rondele subțiri, de 2-3 mm grosime. Se răzuie telemeaua și cașcavalul. Se curăță ceapa, se...
Tocanita de ardei copti, cu smantana si mamaliguta
Ardeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe și de cotoare. Până la preparare, se lasă să se scurgă de zeamă. Se curăță cepele,...
Cartofi noi, cu salata asortata de vara
Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare. Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții. Se...
Fasole verde cu piept de porc si rosii
Se scoate fasolea verde de la congelator, cu câtva timp înainte, ca să se decongeleze normal. Se spală carnea, se scurge de apă, se îndepărtează șoriciul și eventualele oase, după care se porționează în felii de 3-4 cm lățime. Se pune carnea, astfel...
Cartofi taranesti la tigaie
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare. Se...
Fasole verde, cu rosii si usturoi
Se scoate fasolea verde din congelator, cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se dezghețe. Se curăță ceapa roșie, se spală, se taie subțire sub formă de inelușe, (sau jumătăți/ sferturi de inelușe) și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se...
Budinca de cartofi si branza de burduf
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji. Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt. Cartofii fierți se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime. Se pune un strat de rondele de cartofi în tava unsă cu...
Tocanita de spanac, cu oua posate
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, ca să nu se ardă. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește și el, în același vas în care s-au călit și cepele. Se rup rădăcinile spanacului și cam...
Ciulama de champignons cu mamaliguta
Se curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie puțin și să devină transparente. Se curăță pielițele de pe pălărioarele ciupercuțelor și...
Cus-cus cu legume
Se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie atât cepele, cât și usturoiul. Ceapa se taie mare și se pune la călit cu ulei suficient, la foc mic, ca să se înmoaie puțin și să devină transparentă. Usturoiul se mărunțește și se pune și el la...