Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE636
PRIETENI243
Retete

Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare punga se pun cate 50 g de orez, cate 4 g de colorant si cate o lingurita de otet. Se inchid pungile...

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se pun 30 g de orez, 3 g de colorant si o lingurita de otet. Se pune un ou cald in pahar. Paharul se...

Desert gogosi vanilate de post

In Dulciuri la 17 Apr 2020

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga restul de zahar, sarea, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si faina, care se adauga treptat. Se...

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

In Dulciuri la 26 Mar 2020

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la mijloc cate o migdala curatata de coaja. Eu am avut o foarfeca cu forme si am facut cateva bomboane...

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

In Prajituri la 25 Mar 2020

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2020

Apa, sarea si zaharul se pun la foc intr-o oala. Dupa ce dau in clocote, se adauga mucenicii si se fierb circa 10 minute. Se adauga nuca taiata grosier si scortisoara si se mai fierbe totul timp de 5 minute. Se adauga esentele, se acopera oala cu un capac si se ia de pe foc. Mucenicii se...

Desert gofre cu mere in compozitie si crema cu caramel la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville

In Dulciuri la 25 Ian 2020

Se mixeaza ouale, sarea, scortisoara si zaharul. Se incorporeaza smantana, apoi merele si uleiul. Se adauga praful de copt si faina cernuta si se omogenizeaza. *Faina se pune cat sa rezulte un aluat mai dens decat cel de clatite. Se incalzeste aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville, se...

Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

In Prajituri la 4 Ian 2020

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si ouale.   Se adauga si...

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

In Torturi la 1 Ian 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt,...

Desert ecleruri cu crema de vanilie

In Dulciuri la 1 Ian 2020

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate...

Desert madlene cu suc de clementine

In Dulciuri la 28 Dec 2019

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon pentru madlene se ung cu unt si se pun pe o tava. Se...

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

In Dulciuri la 26 Dec 2019

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se incepe framantarea, adaugand si restul de...

Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

In Prajituri la 15 Dec 2019

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt,...

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

In Dulciuri la 26 Noi 2019

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si s-a evaporat zeama lasata de el initial, se ia tuciuletul de pe foc, iar dovleacul se amesteca cu...

Chiftele din carne de porc invelite in bacon

In Porc la 6 Noi 2019

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti si a se amesteca. Se pun apoi intr-un castron si se adauga carnea...

Desert chec cu fructe confiate si rahat (4x4)

In Dulciuri la 5 Noi 2019

Ouale se mixeaza cu zaharul. Se adauga untul topit, sarea, faina, praful de copt si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza rahatul taiat bucatele si fructele confiate (se pot pastra si pentru a pune pe deasupra, dar se vor scufunda in aluat). Se toarna compozitia intr-o tava de...

Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

In Prajituri la 3 Noi 2019

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul, adaugand faina cat cuprinde pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in patru parti...

Desert prajitura cu crema de vanilie si mere caramelizate

In Prajituri la 20 Oct 2019

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de...

Painici umplute cu carne tocata de porc si sos de rosii

In Piine la 21 Sep 2019

Se pune carnea intr-o tigaie impreuna cu uleiul, putina sare si putin piper proaspat macinat. Se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Se adauga vinul, cepele (curatate de foi, spalate si tocate), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mare), putina sare, putin piper...

Desert rulada cu crema de mure

In Prajituri la 9 Sep 2019

Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul picaturii: se pune o picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie atunci cand farfuria este inclinata,...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 28 Aug 2019

Piersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi prin sita sau strecuratoare si se pun din nou la foc. Gemul este gata atunci cand punem o picatura...

Desert tarta cu urda, mure si crumble

In Dulciuri la 18 Aug 2019

Untul, smantana, zaharul, oul, sarea, esenta si faina (se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin 30 de minute. Se spala murele si se amesteca cu 100 g zahar. Restul de zahar, urda,...

Zmeurata

In Bauturi la 18 Aug 2019

Se spala zmeura, se amesteca cu zaharul si se pune intr-un borcan. Se infileteaza capacul, dar nu de tot. Se lasa asa la loc cald timp de 2-3 zile pana cand zmeura isi lasa suficienta zeama. Dupa aceea, zmeura se strecoara, iar peste sucul obtinut se adauga palinca. Se strecoara lichidul...

Ursuleti cu aroma de vanilie

In Mancare copii la 25 Iul 2019

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite. Se incinge o forma speciala cu ursuleti la flacara aragazului, se unge...

Fusilli cu muschi file si mozzarella, la cuptor

In Mancare copii la 23 Iul 2019

Se pun apa si sarea la foc si, cand dau in clocote, se adauga pastele. Se fierb "al dente", apoi se clatesc cu apa rece. Ceapa se curata, se spala, se toaca si se prajeste in ulei cu putina sare pana cand devine aurie. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron...

Placintele cu sunca de Praga si Emmental

In Mancare copii la 23 Iul 2019

Se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida. Se adauga laptele cald, faina (treptat, cat cuprinde) si o lingurita de sare si se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se ung mainile cu ulei, se unge si castronul, iar aluatul se modeleaza (ungandu-l cu ulei)...

Musuroi de cartita cu zmeura

In Mancare copii la 20 Iul 2019

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat)...

Spaghete cu carne tocata si sos de rosii

In Mancare copii la 18 Iul 2019

Se prajeste carnea in ulei, data cu putina sare si piper, pana cand scade zeama pe care o lasa. Se adauga vinul si 100 ml apa si se lasa sa fiarba. Dupa ce scad vinul si apa, se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea...

Mini-pizza cu iaurt in aluat

In Mancare copii la 18 Iul 2019

Intr-un castron se pun iaurtul, faina cernuta, praful de copt si putina sare si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se intinde aluatul pe masa de lucru infainata si se decupeaza forme rotunde cu paharul. Se asaza formele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt....

Gem de zmeura (fara samburi)

In Dulceata / Gem la 10 Iul 2019

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si lase zeama. Dupa aceea, se pune vasul la foc si se lasa zmeura sa fiarba cat sa se patrunda bine. Se...

Afisate 31 - 60 din 636 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]