Se lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei. Noua ne plac cu lamaie sau cu tzatziki.
Chiflele se taie pe jumatate. Se apasa cu degetele ca sa se...
Se calesc inelele in unt si ulei, cu jumatate din usturoi, taiat jumatati, chilli, zeama de lamaie pana ce se evapora sucul lasat de calamar. Apoi se adauga vinul alb, busuiocul tocat si restul de usturoi dat prin presa de usturoi. Se lasa la foc mic pana ce se evapora vinul.
Se amesteca...
Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga galbenusurile, restul de zahar, vanilia, coaja de lamaie, nucsoara si apoi, branza. Se adauga albusurile batute...
Orezul :
Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se...
Nucile caramelizate : Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.
Blatul: Se...
Foile :
Se freaca zaharul cu ouale, apoi se adauga uleiul, ca la maioneza. Se amesteca cu laptele caldut, amoniacul stins si faina cat cuprinde. Se imparte coca in doua parti egale, iar acestea la randul lor se impart in cate 5 (astfel incat, vom avea 10 parti). Se intind si se coc pe fundul...
Se bat ouale cu sarea si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina, in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. Se coc foile de clatite intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se umplu cu gem si se servesc pudrate cu zahar.
Se caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana se crapa zaharul (daca nu am mult timp la dispozitie, eu pun cratita in chiuveta cu apa rece, ca sa...
Se pune apa cu sare si ulei la fiert (pentru spaghetti). Se taie pancetta fasii lungi si subtiri. Se caleste intr-o lingura de ulei, pana devine translucida . Se adauga ardeiul taiat marunt, apoi, dupa 1 minut, vinul. Se lasa pe foc, pana se mai evapora din vin, se scurg si se scot fasiile de...
Blat :
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se amesteca faina cu amidonul, cacao si praful de copt. Se cern. Se incorporeaza amestecul de faina in compozitia de oua si zahar cu lingura de lemn, avand miscari circulare, de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu fundul...
Se feliaza painea (dar nu pana jos). Se ung feliile cu unt. Se presara parmezan ras. Se aseaza feliile de sunca intre feliile de paine. Se rade mozzarella intre feliile de paine. Se baga la cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pana se rumeneste painea si se topeste cascavalul. Este delicios!
Crema :
Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt, ca sa nu se faca cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in grema. Se da la rece 20...
Blat :
Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de...
Se face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri ulei, pana cand se incorporeaza totul bine. Ouale se bat in prealabil cu putina sare. Se pun stafidele si lamaia confiata, scursa...
Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit, se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine. La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute...
Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Daca este nevoie, se adauga 1/2 pahar de...
Se imparte carnea in 4 bucati egale. Se cresteaza, apoi se bate fiecare bucata cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza cascavalul si castravetele pe mijloc, apoi se ruleaza ca o sarma. Se dau prin apa foarte rece, faina, ou si apoi prin pesmet. Daca este...
Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand mereu . Se lasa pe foc cateva minute, apoi se mesteca mereu , pana incepe sa se ingroase. Se sareaza...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou.
Se amesteca sarea cu faina si se adauga treptat in compozitia de papanasi ....
Cum se prepara Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat:
Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca doar o...
Merele coapte:
Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide....
Se cresteaza fiecare bucata de carne pe lungime (2-3 taieturi), apoi se bate cu ciocanul de snitele, pana se obtin foi subtiri, uniforme. Se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ung foile de carne cu mustar Dijon, apoi se aseaza ciupercile taiate felii si sotate 5 minute la foc...
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate in prealabil. Se coace 15 minute, pe hartie de copt, la 200 grade. Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu prosopul (ca la rulada).
Crema: Se amesteca smantana Mascarpone,...
Se feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras, busuiocul si 2-3 linguri ulei. Se acopera legumele din tava cu acest amestec. Se dau la...
Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in...
Topping:
Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea de portocala. Se fierb 10-12 minute, pana siropul incepe sa se inchege, iar partea alba a cojii de...
Cartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena. Se adauga putin cate putin unt, mixand, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se amesteca in...
Se calesc la foc mic cuburile de piept de pui, morcovul si usturoiul in jumatate de unt si 1 lingura de ulei, pentru vreo 10-15 minute (pana cand puiul isi schimba culoarea si morcovul se inmoaie). Se adauga mazarea semi-fiarta 10 minute in apa sarata si scursa bine, restul de unt si mararul....
Se fierbe broccoli in apa sarata 2 minute, pana se fragezeste. Se scurge bine. Untul se topeste intr-o tigaie, la foc mediu.Se adauga firimiturile se paine si cimbrul. Se prajesc pana se rumenesc (1-2 minute), apoi se iau de pe foc.Se adauga parmezanul, broccoli si piperul.Se agita bine ca sa...
Calamar pane in cosulete de paine
Se lasa inelele de calamar 15 minute in lapte, la frigider. Se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei in mod normal. Eu am pus foarte putin ulei. Noua ne plac cu lamaie sau cu tzatziki. Chiflele se taie pe jumatate. Se apasa cu degetele ca sa se...
Inele de calamar si sos de iaurt
Se calesc inelele in unt si ulei, cu jumatate din usturoi, taiat jumatati, chilli, zeama de lamaie pana ce se evapora sucul lasat de calamar. Apoi se adauga vinul alb, busuiocul tocat si restul de usturoi dat prin presa de usturoi. Se lasa la foc mic pana ce se evapora vinul. Se amesteca...
Budinca de orez
Se pune laptele cu sarea la fiert. Cand incepe sa fiarba laptele, se pune orezul spalat si scurs. Spre sfarsit, se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Cand se raceste, se adauga galbenusurile, restul de zahar, vanilia, coaja de lamaie, nucsoara si apoi, branza. Se adauga albusurile batute...
Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney
Orezul : Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se...
Desert prajitura cu nuci caramelizate
Nucile caramelizate : Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza. Blatul: Se...
Prajitura Carpati
Foile : Se freaca zaharul cu ouale, apoi se adauga uleiul, ca la maioneza. Se amesteca cu laptele caldut, amoniacul stins si faina cat cuprinde. Se imparte coca in doua parti egale, iar acestea la randul lor se impart in cate 5 (astfel incat, vom avea 10 parti). Se intind si se coc pe fundul...
Clatite
Se bat ouale cu sarea si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina, in ploaie, ca sa nu se faca cocoloase. Se coc foile de clatite intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se umplu cu gem si se servesc pudrate cu zahar.
Creme Brulee (Crema de zahar ars)
Se caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana se crapa zaharul (daca nu am mult timp la dispozitie, eu pun cratita in chiuveta cu apa rece, ca sa...
Spaghetti all' Amatriciana
Se pune apa cu sare si ulei la fiert (pentru spaghetti). Se taie pancetta fasii lungi si subtiri. Se caleste intr-o lingura de ulei, pana devine translucida . Se adauga ardeiul taiat marunt, apoi, dupa 1 minut, vinul. Se lasa pe foc, pana se mai evapora din vin, se scurg si se scot fasiile de...
Tort "Chocolate Hearts"
Blat : Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se amesteca faina cu amidonul, cacao si praful de copt. Se cern. Se incorporeaza amestecul de faina in compozitia de oua si zahar cu lingura de lemn, avand miscari circulare, de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu fundul...
Mic dejun apetisant
Se feliaza painea (dar nu pana jos). Se ung feliile cu unt. Se presara parmezan ras. Se aseaza feliile de sunca intre feliile de paine. Se rade mozzarella intre feliile de paine. Se baga la cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pana se rumeneste painea si se topeste cascavalul. Este delicios!
Tort Orange Delight
Crema : Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt, ca sa nu se faca cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in grema. Se da la rece 20...
Aperitive Festive
Tort Masquerade Coffee
Blat : Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de...
Croissant au Chocolat
Se face maiaua. Maiaua se amesteca cu faina. Apoi se adauga zaharul topit in lapte caldut, amestecat cu vanilia. Se adauga treptat, cand 1 ou, cand 2-3 linguri ulei, pana cand se incorporeaza totul bine. Ouale se bat in prealabil cu putina sare. Se pun stafidele si lamaia confiata, scursa...
Saratele cu mozzarella si parmezan
Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit, se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine. La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute...
Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare
Se caleste 1 catel de usturoi intreg cu chilli in uleiul inchins, pentru 2 minute. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Daca este nevoie, se adauga 1/2 pahar de...
Pachetele de pui pane cu cascaval
Se imparte carnea in 4 bucati egale. Se cresteaza, apoi se bate fiecare bucata cu ciocanul de snitele. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza cascavalul si castravetele pe mijloc, apoi se ruleaza ca o sarma. Se dau prin apa foarte rece, faina, ou si apoi prin pesmet. Daca este...
Lasagne alla Bolognese
Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand mereu . Se lasa pe foc cateva minute, apoi se mesteca mereu , pana incepe sa se ingroase. Se sareaza...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca urda cu zaharul si zaharul vanilat pana se dizolva aproape de tot zaharul. Se adauga coaja de lamaie. Ouale se pun unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Se amesteca sarea cu faina si se adauga treptat in compozitia de papanasi ....
Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat
Cum se prepara Penne alla Siciliana al Forno, reteta delicioasa si super rapid de preparat: Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca doar o...
Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata
Merele coapte: Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide....
Rulouri de porc cu ciuperci si cascaval
Se cresteaza fiecare bucata de carne pe lungime (2-3 taieturi), apoi se bate cu ciocanul de snitele, pana se obtin foi subtiri, uniforme. Se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ung foile de carne cu mustar Dijon, apoi se aseaza ciupercile taiate felii si sotate 5 minute la foc...
Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate in prealabil. Se coace 15 minute, pe hartie de copt, la 200 grade. Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu prosopul (ca la rulada). Crema: Se amesteca smantana Mascarpone,...
Legume mediteraneene si snitzel crocant
Se feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras, busuiocul si 2-3 linguri ulei. Se acopera legumele din tava cu acest amestec. Se dau la...
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata
Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in...
Cheesecake cu portocala confiata
Topping: Se confiaza portocala astfel: Se taie portocala rondele subtiri. Se pune pe foc apa si zaharul, pana ce dau in clocot, apoi se adauga feliile de portocala, zeama de lamaie si cea de portocala. Se fierb 10-12 minute, pana siropul incepe sa se inchege, iar partea alba a cojii de...
Cotlet de porc aromat si puree cu unt
Cartofii se pun la fiert in apa sarata si o lingura de ulei. Cand sunt fierti (se incearca cu furculita), se iau de pe foc, se scurg de apa si se mixeaza in blender, pana devin o pasta omogena. Se adauga putin cate putin unt, mixand, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se amesteca in...
Sote de mazare cu piept de pui
Se calesc la foc mic cuburile de piept de pui, morcovul si usturoiul in jumatate de unt si 1 lingura de ulei, pentru vreo 10-15 minute (pana cand puiul isi schimba culoarea si morcovul se inmoaie). Se adauga mazarea semi-fiarta 10 minute in apa sarata si scursa bine, restul de unt si mararul....
Broccoli cu parmezan si pui pe grill
Se fierbe broccoli in apa sarata 2 minute, pana se fragezeste. Se scurge bine. Untul se topeste intr-o tigaie, la foc mediu.Se adauga firimiturile se paine si cimbrul. Se prajesc pana se rumenesc (1-2 minute), apoi se iau de pe foc.Se adauga parmezanul, broccoli si piperul.Se agita bine ca sa...