publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
publicat la 15.05.2015
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Bomboane Raffaello 2
Alunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele condensant si lasam 15 minute pentru ca nuca sa absoarba laptele. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc prin restul de...
Bomboane Raffaello 1
Alunele nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta . Se amesteca untul, zaharul, laptele praf, zaharul vanilat si 100 g din nuca de cocos pana devine o paste groasa, omogena. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecarei bile cate o aluna, apoi se rostogolesc...
Prajitura Izaura
Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare; se adauga treptat zaharul si se bate bine cu mixerul pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, nuca macinata; dupa omogenizare se adauga faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie....
Galuste cu prune
Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un rol din care se taie rondele de 1,5 cm grosime.Se imbraca fiecare pruna in aluat. Se pune la...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în făină mici găluşte rotunde, se turtesc puţin între mâini şi cu degetul se face la fiecare...
Foietaj cu smochine
Intr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si oul. Foile de foietaj se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pasta astfel...
Briose cu smochine si migdale
Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor. Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de...
Tort crocant cu mere
Baza Se framanta faina, sarea si untul intr-un aluat moale. Separat se amesteca biscuitii Amaretti zdrobiti cu zaharul ,esenta de rom si zaharul vanilinat si se adauga la aluat. Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se...
"Um Ali" (2)
Painea se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se aseaza in vasul termorezistent. Se presara cu stafidele,fulgii de cocos,midalele,fisticul ,zaharul( se pastreaza 3 linguri de zahar pentru smantaman) si scotisoara. Laptele se pune la fiert si cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga apa de...
Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate marunt si se mai lasa putin cu zaharul ars. Se adauga la restul cremei si se toarna peste foaia...
Desert prajitura Tosca
Blatul cu mac: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia se toarna intr-o tava (...
"Aish Saraya" ( "Eish Saraya")
Se indeparteaza coaja de la paine si se plaseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt; se da la cuptor pana ia o culoare aurie. Caramelul Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita pana ia o culoare usor aurie si se repartizeaza uniform pe forma de tarta. Se aseaza feliile de paine...
Cheesecake "After eight"
Blatul de biscuiti Se topeste untul la cuptorul cu microunde si se lasa se raceasca. Se mixeaza biscuitii in blender, adaugam zaharul, untul topit si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Punem aluatul intr-o forma detasabila de 22 cm diametru si il presam bine cu o...
Placinta cu mere( de post)
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se aseaza uniform peste foaia de aluat. Peste mere se presara zahar tos si scortisoara. Se...
Tort cu frisca si portocale
Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu...
Biscuiti englezesti
Se amesteca ingredientele si se imparte aluatul in 2 sau in trei , in functie de cate culori dorim sa facem biscuitii. Se intinde o foaie de 5mm si se taie cu formele dorite. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute. Pofta...
Tort aniversar
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine. Se adauga albusurile, coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta ,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu...
Tort cu citrice
Blatul Se amesca untul cu zaharul pana devine cremos;se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu migdalele,coaja rasa de lamaie si portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza cu untul si se adauga laptele. Se unge o forma de...
“Muhalabieh”
Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste. Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga acest amestec, plus granulele de mastica macinate. Dupa ce budinca a...
Ingheţată de mentă
Laptele se fierbe şi cand clocoteşte se ia de pe foc;se adaugă frunzele de mentă ,se acoperă şi se lasă să se infuzeze 30 de minute. Se strecoară infuzia şi se storc bine frunzele de menta pentru un plus de aroma şi culoare. Galbenuşurile se mixează cu zahărul pană se obţine...
Amandine
Blatul Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc . Galbenusurile se freaca cu apa si uleiul si se adauga la albusuri.Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina si cacao, cernute si la sfarsit praful de copt stins cu...
Desert "Curcubeu" de jeleu
Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt. Se da la frigider pana se intareste bine. Se prepara...
"Um Ali" -Prajitura "Mama lui Ali"
Aluatul de foi de placinta se scoate din congelator cu o seara inainte si se lasa in frigider pana dimineata. A doua zi se scoate din frigider si se mai lasa la temperature camerei vreo 2 ore. Se taie rondele din alauatul de placinta de cca 1 cm. Rezulta niste taitei mai lati, care se desfac...
Cozonac
Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata. Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare. Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de lamaie si portocala,aromele si laptele caldut. Se adauga albusurile batute spuma si la urma uleiul...
Cheesecake cu coacaze
Blatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim...
Cheesecake cu cirese negre
Blatul Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul. Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri. Se pune la frigider pana pregatim...
Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”
Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incep sa fiarba se reduce focul la minim si se adauga mastica macinata pudra. Se amesteca incontinuu pana s-a ingrosat si a fiert(...
Bavareza de portocale
Se pune la fiert laptele cu coaja de la o portocala rasa. Se bat spuma galbenusurile cu zahar, adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Luam de pe foc si adaugam gelatina, lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si...
Nopti libaneze-“Layali libnan”
Budinca de gris Intr-un vas se amesteca bine grisul,zaharul si laptele ; se pun pe aragaz la foc mediu amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa fiarba ,se reduce focul la minim si se adauga mastica macinata pudra. Se amesteca incontinuu pana s-a...
Tort cu crema de lamaie
Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusele, faina, coaja rasa de lamaie si portocala,praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat. Dupa ce am amestecat bine compozitia...