Se curata cartoful, morcovul, ceapa; se spala si se taie in bucati mai mari. Se pune un vas cu aprox. 1l de apa la fiert; cand apa da in clocot se adauga legumele, uleiul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, se adauga mazarea si se continua fierberea pana se patrund toate...
Stevia se spala si se taie in fasii subtiri. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pune un vas cu 3 l apa la fiert, cand apa da in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si orezul.
Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele, se adauga apoi sucul de rosii, uleiul si...
Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca smantana cu galbenusul de ou , 2-3 linguri cu otet si usturoiul pisat apoi...
Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si...
Lintea se lasa la inmuiat 2 ore. Se pune apoi la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul -spalate, curatate si taiate in bucati mari. Cand lintea s-a inmuiat si legumele au fiert, se da vasul deoparte ,se scurge o parte din apa si se paseaza cu blenderul. Se...
Va povesteam in reţeta - ceapa umpluta cu icre de crap despre Conul Costache Labusca- om al Deltei si mare amator de mancaruri pescaresti. Iată ce ştia acesta despre borşul de peşte:
" Cand zicem borş de peşte nu trebuie sa...
Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.
Dovleacul poate fi...
Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se...
Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate tocate cuburi mici.
Separat, fierbem borsul si il spumam....
Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape.
Punem apa cu un praf de sare la fiert...
Eu o fac asa:
Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie.
Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand in continuare.Cantitatea de gris...
Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin.
Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele( ca la pastaile de fasole) apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar...
Tocam usturoiul foarte fin si il punem sa se prajeasca in uleiul incins. Adaugam foaia de dafin , putin cimbru (verde, daca avem) si lasam la prajit pana se rumeneste usturoiul.
Separat fierbem apa cu sare,vegeta si putin patrunjel tocat,pe care o adaugam peste usturoiul prajit.Lasam sa dea un...
Punem o oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul,ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba. Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste focul si se...
Punem pe foc o oala cu apa ,sare si putin ulei. In ea vom pune apoi legumele curatate de coaja, spalate si taiate bucati mai mari sau chiar intregi. Patrunjelul il vom pune cu tot cu codite. Lasam sa fiarba. Cand sunt gata legumele scurgem apa si le pasam cu blenderul.
Daca supa a...
Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa.
Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul.
Borsul se fierbe separat si se spumeaza.
Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in...
Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul ,
ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele.
Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine.
Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel.
O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,...
Supa crema de mazare
Se curata cartoful, morcovul, ceapa; se spala si se taie in bucati mai mari. Se pune un vas cu aprox. 1l de apa la fiert; cand apa da in clocot se adauga legumele, uleiul si un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, se adauga mazarea si se continua fierberea pana se patrund toate...
Ciorba de stevie cu omleta
Stevia se spala si se taie in fasii subtiri. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pune un vas cu 3 l apa la fiert, cand apa da in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si orezul. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele, se adauga apoi sucul de rosii, uleiul si...
Ciorba de ciuperci a la grec
Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca smantana cu galbenusul de ou , 2-3 linguri cu otet si usturoiul pisat apoi...
Ciorba de fasole
Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa . Se adauga acum ceapa ,telina, rosiile, morcovul ,pastarnacul si ardeii grasi -toate tocate marunt. Tot acum se adauga si...
Supa crema de linte
Lintea se lasa la inmuiat 2 ore. Se pune apoi la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul -spalate, curatate si taiate in bucati mari. Cand lintea s-a inmuiat si legumele au fiert, se da vasul deoparte ,se scurge o parte din apa si se paseaza cu blenderul. Se...
Bors de peste
Va povesteam in reţeta - ceapa umpluta cu icre de crap despre Conul Costache Labusca- om al Deltei si mare amator de mancaruri pescaresti. Iată ce ştia acesta despre borşul de peşte: " Cand zicem borş de peşte nu trebuie sa...
Supa crema de dovleac
Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin ,cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele. Dovleacul poate fi...
Ciorba de pui cu agurida
Puiul se spala ,se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga :ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate in cuburi mici, si morcovii taiati rondele. Dupa 10-15 minute de fierbere ,se...
Ciorba de pipote a la grec
Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba. Adunam din cand in cand spuma. Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa, pastarnacul si telina - toate tocate cuburi mici. Separat, fierbem borsul si il spumam....
Ciorba de fasole verde cu dovlecel
Fasolea o spalam, ii rupem capetele si o taiem in bucati mai mici. Dovlecelul si telina le curatam de coaja si le taiem in cuburi. Un morcov il taiem rondele iar pe al doilea il taiem cuburi. Tocam ceapa marunt. Spalam orezul in mai multe ape. Punem apa cu un praf de sare la fiert...
Supa cu galusti
Eu o fac asa: Pun la fiert 1.5 l apa in care adaug 2 linguri ulei si o lingurita cu concentrat de supa. Sare adaug numai daca e nevoie. Intr-un bol bat bine un ou cu o lingura de ulei si un praf de sare. Apoi putin cate putin adaug grisul amestecand in continuare.Cantitatea de gris...
Ciorba de bob
Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul,morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin. Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele( ca la pastaile de fasole) apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar...
Supa de usturoi
Tocam usturoiul foarte fin si il punem sa se prajeasca in uleiul incins. Adaugam foaia de dafin , putin cimbru (verde, daca avem) si lasam la prajit pana se rumeneste usturoiul. Separat fierbem apa cu sare,vegeta si putin patrunjel tocat,pe care o adaugam peste usturoiul prajit.Lasam sa dea un...
Ciorba taraneasca de stir
Punem o oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul,ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba. Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste focul si se...
Supa crema de legume
Punem pe foc o oala cu apa ,sare si putin ulei. In ea vom pune apoi legumele curatate de coaja, spalate si taiate bucati mai mari sau chiar intregi. Patrunjelul il vom pune cu tot cu codite. Lasam sa fiarba. Cand sunt gata legumele scurgem apa si le pasam cu blenderul. Daca supa a...
Ciorba de loboda
Se inabusa ceapa in putin ulei si cateva linguri cu apa. Cand s-a inmuiat se adauga morcovul , ardeiul gras si se completeaza cu apa fierbinte.( 1.5 l) Cand incepe sa fiarba se adauga orezul. Borsul se fierbe separat si se spumeaza. Loboda se spala foarte bine cu apa (fiecare frunza in...
Bors de perisoare
Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul , ardeii, cartoful taiate cuburi si ceapa rondele. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul spalat bine. Tocam carnea de pui impreuna cu un morcov si putin patrunjel. O punem intr-un bol si adaugam peste ea un ou,...