Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete

Fursecuri in forma de cadouri pentru Craciun

In Prajituri la 22 Dec 2012

Se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul de ou, pana cand se obtine o crema omogena, care se imparte in doua parti egale. In prima parte se adauga 130 g faina si se formeaza aluatul alb, iar in cea de-a doua se adauga 115 g faina si cacaoa, obtinad aluatul maro. Se lasa la...

Turta dulce

In Prajituri la 20 Dec 2012

Aluat: Se caramelizeaza o lingura cu zahar si se toarna, cu grija, apa clocotita. Se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul format. Se adauga apoi, restul cantitatii de zahar, amestecat cu condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele). Dupa ce zaharul se topeste,...

Button Cookies

In Prajituri la 20 Dec 2012

Se amesteca zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Se adauga faina si se framanta bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga laptele si esenta. Tot acum se pot adauga si cateva picaturi cu colorant...

Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie

In Prajituri la 20 Dec 2012

Se amesteca repede untul rece cu zaharul pudra, galbenusurile de ou si esenta, apoi se adauga faina amestecata cu migdale si praf de copt. Aluatul obtinut se modeleaza in mai multe role subtiri (cam de un deget) si lungi, care se lasa la frigider, acoperite cu folie alimentara, pentru o ora....

Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform. Sos caramel: Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o...

Cannelloni cu legume - de post

In Mancaruri de post la 16 Mar 2012

Cannelloni Se pune un vas cu 1 l de apa si un praf de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga cannelloni si se fierb 2-3 minute. Se scot cu grija, sa nu se rupa, se trec prin apa rece, apoi se aseaza pe un platou. Umplutura: Se incinge uleiul si se adauga legumele congelate si...

Pui cu stafide si curry

In Pui la 3 Feb 2012

Carnea de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza si pipereaza, apoi se caleste in ulei, pana cand capata o crusta aurie. Se scoate si se lasa deoparte. In tigaie se adauga ceapa tocata marunt si se lasa pana cand se inmoaie. Se adauga o lingurita de curry si se amesteca bine. Se toarna apa si...

Prajitura cu crema de branza si mandarine

In Prajituri la 3 Feb 2012

Blat: Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, ingredientele uscate. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace...

Stir fry cu legume

In Mancaruri de legume la 3 Feb 2012

Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Se adauga ciupercile taiate in felii subtiri, porumbul si morcovul. Se calesc la foc iute si amestecand continuu cu o paleta (sau prin aruncare si rasturnare), pana cand scade lichidul din tigaie. Broccoli se desface in buchetele mai mici, care...

Salata de telina cu mere si nuci

In Salate la 3 Feb 2012

Telina si marul se curata, se spala si se taie in forma de bastonase subtiri. Marul poate fi lasat cu tot cu coaja. Se pun intr-un bol si se amesteca cu patrunjel tocat marunt si miez de nuca. Peste ele se toarna amestecul format din ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Salata se...

Gogosele ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2012

Se bat spuma ouale. Se rade branza sau cascavalul si se amesteca cu ouale. Se pipereaza dupa gust. Sare se adauga numai daca este nevoie. Se formeaza gogosele, mici si rotunde, care se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc frumos. Se scot pe servete de hartie absorbanta, pentru a nu fi...

Prajitura cu mac si glazura de ciocolata

In Prajituri la 15 Ian 2012

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace...

Paste cu ton si broccoli

In Ton la 13 Ian 2012

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece, apoi se stropesc cu putin ulei de masline. Broccoli se spala, se desface in buchetele mai mici si se fierbe 1-2 minute in apa cu sare. Se trece apoi prin jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea. Conserva...

Cannelloni cu branza

In Cannelloni la 13 Ian 2012

Crema de branza Se paseaza branza, se adauga sunca taiata cuburi mici, patrunjelul tocat marunt si se asezoneaza cu piper. (In crema de branza mai pot fi adaugate ceapa verde sau ciuperci, tocate marunt.) Sos bechamel Intr-o tigaie, se incinge untul, se adauga faina si se amesteca. Se...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 30 Dec 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana cand se obtine o bezea tare. Se adauga esenta, nucile si faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp se 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie...

Rulada de porc cu carnat si bacon

In Porc la 29 Dec 2011

Muschiul de porc se taie in felii subtiri, care se condimenteaza dupa gust, cu sare, cimbru si piper. Se azeaza pe fiecare felie de carne, cate o bucata de carnat si se ruleaza strans. Ruladele se imbraca apoi, in felii de bacon afumat si se prind cu scobitori, sa nu se desfaca in timpul...

Trufe de ciocolata cu nuci

In Prajituri la 29 Dec 2011

Se pune frisca intr-un vas, se adauga ciocolata rupta in bucati mai mici. Se aseaza vasul pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se obtine o compozitie uniforma. Se da vasul deoparte si se adauga coniacul si nucile. Pasta obtinuta se lasa la frigider pana cand se incheaga putin. Se...

Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

In Torturi la 23 Dec 2011

Blat : Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se...

Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se mixeaza untul cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta aluatul cu degetele, pana seamana cu niste firimituri. Se adauga migdalele, tocate marunt si prajite usor; apoi bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie, esenta si...

Fursecuri de Craciun

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, care se coc 15-20 minute, in...

Muschi de porc in crusta de condimente si sos de rodie

In Porc la 19 Dec 2011

Se amesteca albusul de ou cu condimentele, adaugate dupa gust. Se spala muschiul de porc si se imbraca in  pasta de condimente. Se pune uleiul intr-un vas termorezistent, se aseaza carnea si se acopera cu folie de aluminiu. Se da vasul la cuptor timp de 35 minute, dupa care se da deoparte...

Lasagna bolognese

In Lasagna la 19 Dec 2011

Sos bolognese: Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa calda). Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand...

Prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 19 Dec 2011

Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua...

Trandafiri din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2011

Aluatul se taie in fasii lungi si inguste de 3-4 cm. Se ung fasiile cu ou batut cu sare si piper, se aseaza la rand, jumatati de felii de parizer si se ruleaza dand forma trandafirilor. Se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se ung deasupra cu ou si se coc in cuptorul foarte bine...

Prajitura zi si noapte - de post

In Mancaruri de post la 10 Dec 2011

Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat uniform. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate din compozitie. Restul se amesteca cu cacao si se toarna peste...

Tort Amandina

In Torturi la 2 Dec 2011

Blat: (diametru tava - 29 cm) Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se...

Focaccia cu rozmarin

In Piine la 2 Dec 2011

Se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe...

Prajitura cu mere si gris - de post

In Prajituri la 2 Dec 2011

Se amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat.  Se curata merele de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Margarina se taie in felii subtiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in doua, iar margarina se imparte in...

Tort de clatite cu frisca si ciocolata

In Torturi la 23 Noi 2011

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite. Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi...

Gutui coapte

In Dulciuri la 19 Noi 2011

Gutuile se curata de puf, se spala si se taie in jumatati. Se indeparteaza casuta semintelor si se presara cu zahar vanilat amestecat cu scortisoara. Se aseaza intr-un vas termorezistent si se coc in cuptor timp de 40-50 minute. Un desert zemos, aromat, parfumat, delicios! Foarte...

Afisate 1 - 30 din 414 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]