Sa-i dam drumul: Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste. Carnea se caleste in...
Se desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta. Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul de cascaval si unul de smantana si tot asa... Se pune vasul in cuptorul incins cam 15 min. Intre...
Merele se spala, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de zahar, se arunca stafide si zahar pe deasupra, se pun si batoanele de scortisoara, se acopera cu un capac si se pun la cuptor cam 45 min. Cand sunt gata coaja se desprinde foarte usor de pe mere.
Se asaza merele pe un platou, se...
Se cresteaza muschiul, se asaza frumos intr-o tava, se adauga marinata si se lasa cateva ore la fragezit. Se poate pune direct in cuptor daca timpul va preseaza, am incercat si asa, dar e mult mai gustoasa daca a stat macar o vreme la marinat. Iata rezultatul final!
Am crestat muschiuletul, l-am aranjat intr-un vas de yena, am pus si cateva felii de rosii de decor, condimente, putin ulei, apa si la cuptor cu el! Cam 50 min.
Intr-o tigaie se inabusa ceapa in ulei, se adauga si orezul, putina sare si dupa un timp si o ceasca de apa. Eu pun apa...
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga pulpele, se condimenteaza si se lasa la rumenit. Se adauga vinul si coniacul si se lasa pe foc cam 40-50 min sa se patrunda bine. Eu am mai adaugat si zeama de la o jumatate de portocala.
Intr-o alta tigaie se caramelizeaza portocalele astfel: untul...
Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel.
Ca sa nu pierdem vremea incepem sa...
Am crestat crapii si i-am asezat in tava. Am pus deasupra ceapa taiata, usturoiul, ardeii capia, ardeiul iute, foile de dafin si rondele de rosii. In plus am mai adaugat fasii de ardei copt. Am presarat verdeata pe deasupra, am stropit cu ulei, vin alb demisec, dupa care am pus...
Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere.
Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele.
Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute.
Intre timp pregatim legumele:
Intr-o tigaie punem putin unt la...
Am asezat somonul in tava, l-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, marar. Alaturi de el am asezat feliile de gutuie unse bine cu ulei si am bagat tava la cuptor pentru 45 min aproximativ. Aproape de final am adaugat si putin vin alb.
Intre timp am pregatit sosul:...
Am preparat sosul amestecand ingredientele de mai sus, am asezat somonul in tava si am turnat sosul peste somon. Am pus tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si am lasat-o cam 45 min. Rezultatul? Apetisant! Si ca sa fie atractiv pentru copiii mei am garnisit somonul cu piure de...
Se spala carnea, se usuca bine si se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline . Se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru a se fragezi cam 1 ora. Se incalzeste o tigaie in care sa incapa feliile de carne fara sa se atinga. Se pun feliile de muschi in tigaie doar cu...
Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca bine si la final se adauga smantana. Se lasa compozitia la racit.
Intre timp se face sosul...
Cartoful taiat cubulete si morcovul se pun la fiert. Cand sunt gata se lasa putin la racit si se paseaza. Ceapa se taie marunt, apoi se amesteca cu carnea, oul, verdeata si legumele pasate. Se condimenteaza cu sare si piper.
Cu mainile umezite se formeaza parjoalele, cam cat o palma, urmand a...
De obicei pun carnea la marinat, dar de data asta nu am avut timp. Si atunci am gasit reteta salvatoare chiar la noi printre retetele video. Evident adaptata.
Am curatat carnea de pielite, grasime, am spalat-o si am pus-o in tava cuptorului. Am condimentat-o cu sare, piper si am uns-o cu...
Pestele se spala si se curata bine cu apa rece
Se stropeste tava cu putin ulei
Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa.
Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza
Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul...
Se pun untul si ciocolata rupta in bucati intr-un castron la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga si visinele si nucile. Intr-un alt castron se amesteca pudra de cacao cu faina, praful de copt si zaharul si se adauga si ele la compozitie. Ouale se bat si se incorporeaza...
Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se lasa la foc pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, etc si se pune...
Deci, continutul unei cutii de ton se rastoarna intr-un bol, se amesteca cu porumb boabe, masline feliate, ceapa rosie taiata marunt si se stropeste cu zeama de lime. Eu am aruncat, mai mult pentru decor, niste frunzulite de cimbru. Surprinzator gustul! Si apoi fiecare poate sa improvizeze si sa...
O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D . Deci: SARMALE 3D!!
1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la...
Se asaza pieptul de pui intr-un vas, se presara deasupra menta tocata, sare, piper, zeama de portocala si vinul. Se da la cuptor cam o ora, la foc potrivit si... gata!
Se taie pieptul felii, se aranjeaza pe un pat de salata verde si se garniseste cu cartofi copti. Pofta buna!
Musaca de cartofi
Sa-i dam drumul: Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand sunt gata se racesc, se curata de coaja si se feliaza. Am intalnit si retete in care cartofii cruzi se feliaza si se prajesc in tigaie. Eu ii prefer fierti. Musacaua se mai poate face si cu vinete sau paste. Carnea se caleste in...
Conopida la cuptor
Se desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta. Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul de cascaval si unul de smantana si tot asa... Se pune vasul in cuptorul incins cam 15 min. Intre...
Mere la cuptor
Merele se spala, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de zahar, se arunca stafide si zahar pe deasupra, se pun si batoanele de scortisoara, se acopera cu un capac si se pun la cuptor cam 45 min. Cand sunt gata coaja se desprinde foarte usor de pe mere. Se asaza merele pe un platou, se...
Muschi de purcel la cuptor
Se cresteaza muschiul, se asaza frumos intr-o tava, se adauga marinata si se lasa cateva ore la fragezit. Se poate pune direct in cuptor daca timpul va preseaza, am incercat si asa, dar e mult mai gustoasa daca a stat macar o vreme la marinat. Iata rezultatul final!
Muschiulet de porc cu garnitura de orez
Am crestat muschiuletul, l-am aranjat intr-un vas de yena, am pus si cateva felii de rosii de decor, condimente, putin ulei, apa si la cuptor cu el! Cam 50 min. Intr-o tigaie se inabusa ceapa in ulei, se adauga si orezul, putina sare si dupa un timp si o ceasca de apa. Eu pun apa...
Rata cu portocale
Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga pulpele, se condimenteaza si se lasa la rumenit. Se adauga vinul si coniacul si se lasa pe foc cam 40-50 min sa se patrunda bine. Eu am mai adaugat si zeama de la o jumatate de portocala. Intr-o alta tigaie se caramelizeaza portocalele astfel: untul...
Piept de curcan cu sos de mere
Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel. Ca sa nu pierdem vremea incepem sa...
Crap la cuptor
Am crestat crapii si i-am asezat in tava. Am pus deasupra ceapa taiata, usturoiul, ardeii capia, ardeiul iute, foile de dafin si rondele de rosii. In plus am mai adaugat fasii de ardei copt. Am presarat verdeata pe deasupra, am stropit cu ulei, vin alb demisec, dupa care am pus...
Pastrav cu legume in stil chinezesc
Se pune pestele intr-o tava, se condimenteaza si se adauga sosul de capere. Pentru sos am topit untul intr-un vas, am adaugat zeama de lamaie si caperele. Se introduce tava in cuptor, la 180 grade si se lasa cam 45 minute. Intre timp pregatim legumele: Intr-o tigaie punem putin unt la...
Somon la cuptor cu gutui
Am asezat somonul in tava, l-am stropit cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper, marar. Alaturi de el am asezat feliile de gutuie unse bine cu ulei si am bagat tava la cuptor pentru 45 min aproximativ. Aproape de final am adaugat si putin vin alb. Intre timp am pregatit sosul:...
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere
Am preparat sosul amestecand ingredientele de mai sus, am asezat somonul in tava si am turnat sosul peste somon. Am pus tava la cuptor incalzit la 180 g Celsius si am lasat-o cam 45 min. Rezultatul? Apetisant! Si ca sa fie atractiv pentru copiii mei am garnisit somonul cu piure de...
Muschi de vita cu ciuperci
Se spala carnea, se usuca bine si se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei de masline . Se acopera cu folie si se lasa la frigider pentru a se fragezi cam 1 ora. Se incalzeste o tigaie in care sa incapa feliile de carne fara sa se atinga. Se pun feliile de muschi in tigaie doar cu...
Lasagna cu spanac
Se pun usturoiul si ceapa la inabusit in ulei de masline. Se adauga spanacul, putina supa de legume, sarea si nucsoara si se lasa la fiert pana scade zeama. Se adauga ouale, se amesteca bine si la final se adauga smantana. Se lasa compozitia la racit. Intre timp se face sosul...
Parjoale moldovenesti
Cartoful taiat cubulete si morcovul se pun la fiert. Cand sunt gata se lasa putin la racit si se paseaza. Ceapa se taie marunt, apoi se amesteca cu carnea, oul, verdeata si legumele pasate. Se condimenteaza cu sare si piper. Cu mainile umezite se formeaza parjoalele, cam cat o palma, urmand a...
Miel la cuptor
De obicei pun carnea la marinat, dar de data asta nu am avut timp. Si atunci am gasit reteta salvatoare chiar la noi printre retetele video. Evident adaptata. Am curatat carnea de pielite, grasime, am spalat-o si am pus-o in tava cuptorului. Am condimentat-o cu sare, piper si am uns-o cu...
Dorada la cuptor
Pestele se spala si se curata bine cu apa rece Se stropeste tava cu putin ulei Se taie rondele cartofii, rosiile si ceapa. Se formeaza in tava patul de cartofi si ceapa, se sareaza, se pipereaza Se da cu un praf de ghimbir peste dorada, cu piper si sare (inclusiv in interiorul...
Prajitura cu ciocolata
Se pun untul si ciocolata rupta in bucati intr-un castron la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga si visinele si nucile. Intr-un alt castron se amesteca pudra de cacao cu faina, praful de copt si zaharul si se adauga si ele la compozitie. Ouale se bat si se incorporeaza...
Terina de ficat cu sos de afine
Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se lasa la foc pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, etc si se pune...
Salata de ton
Deci, continutul unei cutii de ton se rastoarna intr-un bol, se amesteca cu porumb boabe, masline feliate, ceapa rosie taiata marunt si se stropeste cu zeama de lime. Eu am aruncat, mai mult pentru decor, niste frunzulite de cimbru. Surprinzator gustul! Si apoi fiecare poate sa improvizeze si sa...
Sarmale ca acasa
O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D . Deci: SARMALE 3D!! 1. Se taie ceapa marunt si se caleste in unt intr-o tigaie, se adauga si orezul si se lasa citeva minute la...
Pui cu menta
Se asaza pieptul de pui intr-un vas, se presara deasupra menta tocata, sare, piper, zeama de portocala si vinul. Se da la cuptor cam o ora, la foc potrivit si... gata! Se taie pieptul felii, se aranjeaza pe un pat de salata verde si se garniseste cu cartofi copti. Pofta buna!