Am inmuiat felia de paine in apa. Am amestecat carnea tocata cu oul, painea sfaramata, usturoiul si patrunjelul tocate, mirodeniile si mozzarella rasa.
Am pus hartie de copt intr-o tava si am asezat chiftelele. Am introdus tava in cuptorul incins pana s-au rumenit chiftelele. In timpul...
Fierbem cartofii.
Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde.
Formam bilute si le prajim in uleiul incins. Scoatem chiftelutele de la prajit intr-un vas cu hartie de bucatarie pentru a...
Am portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am distribuit legumele congelate si am rulat. Am infipt din loc in loc scobitori, pentru a nu se desface...
Am portionat muschiul de porc, obtinand o bucata mai lata si mai subtire. Am condimentat carnea, am impaturit-o in forma initiala, am pus-o intr-un vas, am adaugat putin vin rosu si am lasat-o la rece, peste noapte.
A doua zi, am scos bucata de carne, am batut-o putin si am mai condimentat-o....
Spalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert.
Tocam marunt ceapa si prazul, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-un vas, punem putin ulei, ceapa, prazul si...
Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul cu capacul si introducem la cuptor la foc mic, pentru cca. 2 ore. Daca va grabiti, puteti lasa la foc...
Mai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece.
Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare,...
Mai intai, pregatim omleta din cele 4 oua. Adaugam condimente dupa gust si mozzarella. Eu am pus vegeta si boia dulce.
Taiem muschiuletul de porc, astfel incat sa obtinem o bucata intreaga si subtire. Am batut putin muschiuletul pe ambele parti, apoi l-am condimentat.
Peste muschiulet, am...
Spalam bine ficateii, ii punem intr-un vas si punem lapte peste ei cat sa-i acoperim, aproximativ 200 ml.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba.
Tocam ceapa, morcovul,pastarnacul si dovlecelul.Punem legumele pe foc intr-o cratita cu putin ulei. Lasam sa fiarba, daca este nevoie adaugam putina...
Am portionat pieptul de pui in fasii mai late si mai subtirele.Am condimentat pieptul cu sare, boia dulce si maghiran.
Intr-un vas am amestecat 2 linguri de faina cu 2 linguri de pesmet.In alt vas am amestecat cascavalul ras cu 4 linguri de pesmet.In al treilea vas am batut ouale.
Am trecut...
Am taiat pieptul de pui, ardeiul rosu si cel verde cuburi mai maricele.Cipercile au fost mai mari si le-am taiat in 4,iar ceapa rosie am taiat-o in patru apoi am desfacut-o .
Am presarat sare peste legume, iar peste carne sare,rozmarin,maghiran.
Am infipt pe betisoare alternativ...
Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul si prazul betisoare,morcovul bucati mai mari .
Intr-un vas termorezistent asezam legumele taiate, presaram putin ulei si sare, peste legume asezam pulpele...
Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.
Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate...
Taiem bucata de muschi astfel incat sa obtinem o fasie mai lunga si nu foarte groasa (a se observa foto). Am batut cat am putut de bine carnea pe ambele parti. Am condimentat carnea pe ambele parti cu vegeta, boia dulce, piper, praf de usturoi,cimbru.
Pe o folie de aluminiu am asezat feliile...
Am pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele.
Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si le-am introdus la cuptor pana s-au rumenit.
In timpul coacerii mai miscam tava pentru a rostogoli...
Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de pahar vin si am introdus vasul acoperit la cuptor. Carnea am condimentat-o cu sare,piper,boia...
Condimentam fiecare bucata de piept cu sare,piper,boia si praf de usturoi, apoi o infasuram in 3 felii de bacon. Infigem scobitori din loc in loc.
Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam pieptul de pui invelit in bacon, stropim cu putin vin si introducem la cuptor pentru 50-60 de...
Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga.
Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai marunt.
Amestecam uleiul, rosia, ardeiul, usturoiul,cimbrul, boiaua si vegeta.
Intindem acest amestec...
Am taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire si intreaga. Am batut putin fasia de carne pe ambele parti si am presarat putina vegeta.
Am facut o omleta din cele 3 oua, legumele congelate si cascavalul ras.
Peste bucata de carne am asezat omleta, apoi am...
Curatim cartofii de coaja si-i punem la fiert in apa cu sare.Intr-o tigaie punem carnea tocata(eu am avut de porc) pe foc.Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, sare,piper,boia dulce .Adaugam putina apa si lasam pe foc pana se rumeneste usor.
Amestecam 4 oua...
Am taiat pieptul de pui in felii cat mai subtiri pe lungime.Am batut putin fiecare felie.Unele au iesit mai mari, altele mai mici.Le condimentam cu sare,piper si boia dulce.
Asezam pe fiecare felie de bacon o felie sau doua de piept de pui(pentru a ajunge la lungimea feliei...
Spalam bine ardeii si ii curatim de seminte.Eu am avut 12 ardei dar 4 dintre ei au fost micuti. Tocam o ceapa mai mare si o punem la inmuiat pe foc cu foarte putin ulei.Adaugam putina apa si lasam sa fiarba pana scade.Adaugam pe foc si orezul spalat bine si mai adaugam putina apa.Lasam sa fiarba...
Spalam carnea de pui, o condimentam cu sare si piper si o asezam intr-un vas cu putin ulei. Peste carne tocam o ceapa si un morcov, punem o cana de apa si introducem la cuptor. Eu am avut pui de tara si a necesitat mai mult timp la cuptor si mai multa apa.
Lasam la foc potrivit aproximativ o...
Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor.
Lasam pana se rumeneste.
Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de usturoi sfaramati si adaugam peste carnea rumenita.Introducem din nou la cuptor 15-20 minute.
Amestecam condimentele cu zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Spalam pulpele de pui, le asezam intr-un vas si turnam peste ele amestecul de condimente.
Eu nu am adaugat ulei pentru ca pulpele erau destul de grasute. Introducem vasul la cuptor pana se rumenesc.
Le-am servit cu...
Curatim cartofii de coaja, ii taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei, cartofii cubulete, carnaciorii taiati rondele, sare, piper, boia si introducem in cuptor.
Cand s-au rumenit cartofii punem peste ei cele 2 oua batute cu branza data pe razatoare si introducem din nou la cuptor pentru...
Se curata cartofii, se spala, se taie jumatati si se scobeste fiecare jumatate. Intr-o tava punem putin ulei si putina apa. Spalam bine ficateii, ii taiem pe jumatate. Ii condimentam dupa gust.
Jumatatile de cartofi le condimentam cu sare si rozmarin. In fiecare jumatate de cartof asezam o...
Chiftele cu mozzarella la cuptor
Am inmuiat felia de paine in apa. Am amestecat carnea tocata cu oul, painea sfaramata, usturoiul si patrunjelul tocate, mirodeniile si mozzarella rasa. Am pus hartie de copt intr-o tava si am asezat chiftelele. Am introdus tava in cuptorul incins pana s-au rumenit chiftelele. In timpul...
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Fierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le prajim in uleiul incins. Scoatem chiftelutele de la prajit intr-un vas cu hartie de bucatarie pentru a...
Rulada de curcan cu legume
Am portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata, apoi l-am batut cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Am condimentat pieptul, apoi am distribuit legumele congelate si am rulat. Am infipt din loc in loc scobitori, pentru a nu se desface...
Rulada de porc cu spanac
Am portionat muschiul de porc, obtinand o bucata mai lata si mai subtire. Am condimentat carnea, am impaturit-o in forma initiala, am pus-o intr-un vas, am adaugat putin vin rosu si am lasat-o la rece, peste noapte. A doua zi, am scos bucata de carne, am batut-o putin si am mai condimentat-o....
Drob de pui pentru copii
Spalam si curatam bine ficateii, pipotelele si inimile. Punem la fiert separat ficateii si separat pipotelele si inimile. Spalam si pieptul de pui si-l punem separat la fiert. Tocam marunt ceapa si prazul, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-un vas, punem putin ulei, ceapa, prazul si...
Muschi de porc cu miere si portocala
Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul cu capacul si introducem la cuptor la foc mic, pentru cca. 2 ore. Daca va grabiti, puteti lasa la foc...
Varza a la Cluj
Mai intai tocam varza marunt. Frecam cu putina sare varza dulce. Daca varza murata este prea acra sau sarata, o tinem putin in apa rece. Intr-un vas incapator, amestecam varza dulce cu cea murata, adaugam 2 linguri ulei, o cescuta apa calda, cimbru, foi de dafin, piper, boia dulce si sare,...
Rulada din muschiulet de porc
Mai intai, pregatim omleta din cele 4 oua. Adaugam condimente dupa gust si mozzarella. Eu am pus vegeta si boia dulce. Taiem muschiuletul de porc, astfel incat sa obtinem o bucata intreaga si subtire. Am batut putin muschiuletul pe ambele parti, apoi l-am condimentat. Peste muschiulet, am...
Tocanita cu ficatei de pui
Spalam bine ficateii, ii punem intr-un vas si punem lapte peste ei cat sa-i acoperim, aproximativ 200 ml.Punem vasul pe foc si lasam sa fiarba. Tocam ceapa, morcovul,pastarnacul si dovlecelul.Punem legumele pe foc intr-o cratita cu putin ulei. Lasam sa fiarba, daca este nevoie adaugam putina...
Snitele la cuptor
Am portionat pieptul de pui in fasii mai late si mai subtirele.Am condimentat pieptul cu sare, boia dulce si maghiran. Intr-un vas am amestecat 2 linguri de faina cu 2 linguri de pesmet.In alt vas am amestecat cascavalul ras cu 4 linguri de pesmet.In al treilea vas am batut ouale. Am trecut...
Frigarui de pui
Am taiat pieptul de pui, ardeiul rosu si cel verde cuburi mai maricele.Cipercile au fost mai mari si le-am taiat in 4,iar ceapa rosie am taiat-o in patru apoi am desfacut-o . Am presarat sare peste legume, iar peste carne sare,rozmarin,maghiran. Am infipt pe betisoare alternativ...
Pulpe de iepure cu legume la cuptor
Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul si prazul betisoare,morcovul bucati mai mari . Intr-un vas termorezistent asezam legumele taiate, presaram putin ulei si sare, peste legume asezam pulpele...
Fazan cu legume la cuptor
Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati. Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate...
Muschi de porc rulat cu bacon
Taiem bucata de muschi astfel incat sa obtinem o fasie mai lunga si nu foarte groasa (a se observa foto). Am batut cat am putut de bine carnea pe ambele parti. Am condimentat carnea pe ambele parti cu vegeta, boia dulce, piper, praf de usturoi,cimbru. Pe o folie de aluminiu am asezat feliile...
Chiftelute la cuptor
Am pus cartofii la fiert. Intre timp am tocat carnea. Am amestecat carnea tocata cu cartofii piure, oul si condimentele. Am format bilute, le-am asezat in tava in care am pus hartie de copt si le-am introdus la cuptor pana s-au rumenit. In timpul coacerii mai miscam tava pentru a rostogoli...
Rata pe varza dulce
Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de pahar vin si am introdus vasul acoperit la cuptor. Carnea am condimentat-o cu sare,piper,boia...
Piept de pui la cuptor
Condimentam fiecare bucata de piept cu sare,piper,boia si praf de usturoi, apoi o infasuram in 3 felii de bacon. Infigem scobitori din loc in loc. Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam pieptul de pui invelit in bacon, stropim cu putin vin si introducem la cuptor pentru 50-60 de...
Muschiulet de porc rulat
Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai marunt. Amestecam uleiul, rosia, ardeiul, usturoiul,cimbrul, boiaua si vegeta. Intindem acest amestec...
Rulada de porc cu omleta si legume
Am taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire si intreaga. Am batut putin fasia de carne pe ambele parti si am presarat putina vegeta. Am facut o omleta din cele 3 oua, legumele congelate si cascavalul ras. Peste bucata de carne am asezat omleta, apoi am...
Musaca de cartofi
Curatim cartofii de coaja si-i punem la fiert in apa cu sare.Intr-o tigaie punem carnea tocata(eu am avut de porc) pe foc.Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica, sare,piper,boia dulce .Adaugam putina apa si lasam pe foc pana se rumeneste usor. Amestecam 4 oua...
Rulouri rapide de pui cu bacon
Am taiat pieptul de pui in felii cat mai subtiri pe lungime.Am batut putin fiecare felie.Unele au iesit mai mari, altele mai mici.Le condimentam cu sare,piper si boia dulce. Asezam pe fiecare felie de bacon o felie sau doua de piept de pui(pentru a ajunge la lungimea feliei...
Ardei umpluti cu carne si sos cu legume
Spalam bine ardeii si ii curatim de seminte.Eu am avut 12 ardei dar 4 dintre ei au fost micuti. Tocam o ceapa mai mare si o punem la inmuiat pe foc cu foarte putin ulei.Adaugam putina apa si lasam sa fiarba pana scade.Adaugam pe foc si orezul spalat bine si mai adaugam putina apa.Lasam sa fiarba...
Carne de pui cu legume la cuptor
Spalam carnea de pui, o condimentam cu sare si piper si o asezam intr-un vas cu putin ulei. Peste carne tocam o ceapa si un morcov, punem o cana de apa si introducem la cuptor. Eu am avut pui de tara si a necesitat mai mult timp la cuptor si mai multa apa. Lasam la foc potrivit aproximativ o...
Carne de iepure la cuptor cu sos rosu
Spalam bine carnea, o asezam intr-un vas, adaugam condimentele, usturoiul verde tocat, vinul si introducem la cuptor. Lasam pana se rumeneste. Amestecam pasta de rosii cu apa si grauntii de usturoi sfaramati si adaugam peste carnea rumenita.Introducem din nou la cuptor 15-20 minute.
Pulpe la cuptor cu lamaie si usturoi verde
Amestecam condimentele cu zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt. Spalam pulpele de pui, le asezam intr-un vas si turnam peste ele amestecul de condimente. Eu nu am adaugat ulei pentru ca pulpele erau destul de grasute. Introducem vasul la cuptor pana se rumenesc. Le-am servit cu...
Cartofi la cuptor cu cirnaciori, ou si branza
Curatim cartofii de coaja, ii taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei, cartofii cubulete, carnaciorii taiati rondele, sare, piper, boia si introducem in cuptor. Cand s-au rumenit cartofii punem peste ei cele 2 oua batute cu branza data pe razatoare si introducem din nou la cuptor pentru...
Ficatei in cartofi
Se curata cartofii, se spala, se taie jumatati si se scobeste fiecare jumatate. Intr-o tava punem putin ulei si putina apa. Spalam bine ficateii, ii taiem pe jumatate. Ii condimentam dupa gust. Jumatatile de cartofi le condimentam cu sare si rozmarin. In fiecare jumatate de cartof asezam o...