Rita Ilies

1

Bucataras
incepator

Maramures

Bucataras din 12.12.2013

RETETE159
PRIETENI131
Retete / Dulciuri

Biscuiți digestivi

In Dulciuri la 30 Noi 2015

Am omogenizat ingredientele, apoi am pus compoziția la rece pentru 20 de minute.  Am pudrat făină pe blatul de lucru, am întins aluatul și am tăiat biscuiții. Eu i-am tăiat rotunzi, dar voi puteți să faceți ce forme de biscuiți doriți. :) Am încins cuptorul la...

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

In Dulciuri la 28 Noi 2015

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț, apoi le-am adăugat în castronul cu făină. Am adăugat oul și am frământat un aluat...

Tort Doboș - tortul copilăriei mele

In Torturi la 22 Noi 2015

Modul de preparare al foilor:    Am separat albușurile pe care le-am bătut spumă împreună cu praful de sare. Am adăugat treptat zahărul și am mixat până când am obținut o spumă fermă.    Treptat am adăugat și gălbenușurile, apoi făina...

Turtă dulce - rețeta clasică

In Prajituri la 3 Noi 2015

   Orice rețetă bună de turtă dulce începe cu siropul.    Într-o crăticioară am caramelizat o lingură cu zahăr, apoi am stins-o cu cele 125 g apă, obținând astfel siropul.     Am luat vasul de pe foc și am adăugat restul de...

Biscuiți crocanți din cereale integrale

In Dulciuri la 3 Oct 2015

   Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor ”sfarâmicioasă”, deci nu vă speriați dacă nu se leagă ca și un aluat frământat.    Am...

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

In Prajituri la 31 Iul 2015

   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :) Bineînțeles am conectat aparatul  Breville Panini Maker  la...

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

In Dulciuri la 31 Iul 2015

    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în aluat deoarece pudra de roșcove are o aromă deosebită; o tentă dulceagă, carameloasă. ...

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

In Dulciuri la 31 Iul 2015

   Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate.     Într-o cană gradată am măsurat laptele cald, am adăugat untul moale și oul. Am omogenizat totul nu un tel până când untul s-a topit.    Am turnat laptele...

Tort duo de ciocolată

In Dulciuri la 2 Iun 2015

   Am amestecat ingredientele uscate într-un vas încăpător.     Într-un alt castron am mixat albușurile spumă tare, apoi am redus viteza mixerului la minim și am adăugat gălbenușurile și ingredientele lichide.    În...

Chec din albușuri cu rahat și ciocolată

In Dulciuri la 1 Iun 2015

Am început prin a tăia rahatul cubulețe. L-am amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a nu fi lipicios. Am adus albușurile la temperatura camerei, am adăugat un praf de sare și zeama de lămâie și am pornit mixerul pe treapta I. Am crescut viteza treptat.  Am...

Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

In Dulciuri la 1 Iun 2015

   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.    Am pus laptele de vacă la fiert pe bain marie. Eu am folosit oala specială pentru fiert laptele. Am adăugat tapioca și...

Tort diplomat

In Torturi la 19 Mai 2015

   Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe care l-am adăugat treptat ( înainte de asta am încins cuptorul și am pregătit o tavă rotundă pentru tort, cu diametrul de 24 cm ).    Am adăugat...

Papanași cu smântână și dulceață de merișoare

In Dulciuri la 5 Mai 2015

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie. Am omogenizat cu o furculiță, apoi am adăugat făina cernută împreună cu praful de copt. Am început să...

Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

In Prajituri la 26 Apr 2015

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.    Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am...

Pască tradițională

In Prajituri la 19 Apr 2015

Mai întâi de toate am frământat aluatul.  Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor. Am făcut o adâncitură în...

Fursecuri fragede

In Prajituri la 5 Apr 2015

 Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte. Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină...

Tiramisu reţetă cu arahide caramelizate

In Prajituri la 1 Apr 2015

Tiramisu reţetă originală Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte. Între timp am mixat brânza împreună cu...

Gomboțuri cu prune

In Dulciuri la 31 Mar 2015

Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcească. Se curăță și se zdrobesc ca și pentru piure. Se adaugă făina apoi se frământă aluatul.  Într-o oală punem apa la fiert cu un vârf de sare, iar într-o tigaie rumenim pesmetul în unt,...

Prăjitură cu mousse de coacăze

In Prajituri la 31 Mar 2015

Blatul este cel obișnuit. După ce separăm ouăle, batem albușurile spumă tare. Nu uităm să adăugăm praful de sare. Când bezeaua este tare adăugăm alternativ gălbenușurile, uleiul și apa minerală. Cernem, treptat, făina și o încorporăm cu o spatulă. Până...

Prăjitură cu mere

In Prajituri la 31 Mar 2015

Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar...

Doughnuts

In Prajituri la 30 Mar 2015

Zaharul și  laptele  se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește. Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte. Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga  untul ....

Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

In Prajituri la 30 Mar 2015

Se pun zaharul și  laptele  intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte. Puneți restul de lapte din nou pe foc și...

Ștrudel cu mere

In Prajituri la 30 Mar 2015

Framantam toate ingredientele, in afara de  unt . Vom obține un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana cand iși va dubla volumul. Intre timp, intindem o bucata de folie alimentara peste care punem untul. Acoperim cu o alta bucata de folie, apoi cu ajutorul unui sucitor...

Ruladă cu brânză dulce și ciocolată

In Prajituri la 30 Mar 2015

Pregatiți umplutura de branza intr-un vas incapator, amestecand toate ingredientele o data. Mixați compoziția pana veți obține o crema densa de branza. In alte doua vase incapatoare separați ouale. Bateți galbenușurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Adaugați faina, praful...

Tort de ciocolată

In Torturi la 30 Mar 2015

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie. Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam vasul de pe bain marie. Adaugam faina și cacaoa in ploaie. Ca și la blatul obișnuit, vom folosi...

Chec umed cu coacăze și ciocolată

In Prajituri la 30 Mar 2015

Mixam  untul  moale impreuna cu zaharul și adaugam ouale treptat. Apoi adaugam zaharul vanilat, praful de  sare  și pudra de anason. In continuare adaugam jumatate din cantitatea de faina, mixam, dupa care adaugam jumatate din cantitatea de  lapte  calduț....

”Triunghiuladă” cu cocos

In Dulciuri la 28 Mar 2015

Cu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile. Sa va reamintesc totuși. :) Am rupt biscuiții lasand și bucațele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am incalzit...

Desert pasta de zahar pentru decorat

In Dulciuri la 27 Mar 2015

În primul rând, este esențial ca zahărul să fie foarte fin. Eu am pregătit zahărul pudră acasă, nu doar pentru faptul că știu care este compoziția lui 100%, ci și pentru faptul că pot să-l râșnesc până când obțin granulația ideală. Am cernut...

Tort Raffaello ( Valentine's Day )

In Torturi la 27 Mar 2015

După cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Am separat ouăle și am mixat albușurile cu praful de sare. Treptat am adăugat și zahărul, continuând...

Ciocolată de casă în două culori

In Dulciuri la 27 Mar 2015

Am pus laptele la fiert împreună cu zahărul. Am amestecat continuu până când acesta a început să capete consistență. Am luat crăticioara de pe foc și am adăugat untul omogenizându-l. Am împărțit amestecul în două părți egale, apoi și...

Afisate 1 - 30 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]