Rita Ilies

1

Bucataras
incepator

Maramures

Bucataras din 12.12.2013

RETETE159
PRIETENI131
Retete / Aperitive / Garnituri

Salată de icre cu porumb

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2016

     Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte.    Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am...

Ouă de prepeliță umplute

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2015

   După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.    Am fiert ouăle de prepeliță în apă cu sare și un strop de oțet. Le-am curățat cu...

Sandwich-ul pofticiosului

In Aperitive / Garnituri la 25 Sep 2015

   Am pregătit prima oară sosul de ciuperci. Este foarte ușor de realizat și e nevoie doar de trei ingrediente: unt, ciuperci și smântână dulce. Am ras două ciuperci într-o crăticioară, am adăugat untul și le-am tras ușor la tigaie. Când apa pe care...

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2015

   Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și semințele de susan negru.    Am conectat aparatul  Breville Panini Maker  la sursa...

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2015

   După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu oul, laptele și untul topit. Am condimentat, apoi cu ajutorul mixerului vertical am omogenizat totul. Am adăugat și făina și am încorporat-o cu ajutorul unui tel....

Pate de casă

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2015

   Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.    Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa...

Toast cu ciuperci la grill și somon fume

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2015

   Par multe ingrediente, însă sunt suficiente și ideale pentru o combinație incredibilă de gusturi.    Am folosit o tigaie grill pentru a prăji feliile de pâine și ciupercile.    Am așezat ciupercile peste feliile de toast și am presărat...

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2015

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt...

Tartă rustică cu brânză de vaci și broccoli

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2015

Aluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece. Am întins un blat rotund pe care l-am mutat apoi în tavă, pe hârtia de copt....

Tartine rustice cu salată de icre

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2015

Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors bine pâinea înmuiată în lapte și am presărat miezul peste icre. Am...

Starter cu ciuperci de pădure și chimen negru

In Aperitive / Garnituri la 26 Mar 2015

Am sotat ciupercile și arpagicul în 50 g din untul pregătit. Am adăugat roșiile și am potrivit gustul cu sare și piper. Am încins cuptorul la 160 de grade. Din foile de plăcintă pe care le-am tăiat în 9 pătrate egale am folosit câte 4-5 pentru fiecare...

Ruladă de spanac cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2014

Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am...

Humus reteta libaneza

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2014

Humus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ), apoi într-un vas, l-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul și...

Mic dejun cu ou și șuncă

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2014

Șunca o tăiem pătrățele și o punem de-o parte. Separăm albușurile de gălbenuș, apoi le batem împreună cu iaurtul și puțină sare. Dacă aveți pahare Tupperware cu capac sau magic mixerul, le puteți folosi cu încredere. Agitați rapid albușul fără a face gălăgie....

Tartine cu cremă de ridiche neagră

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

   Ridichile se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Se storc ușor.     Adăugați brânza, sarea și piperul, apoi omogenizați-le cu ajutorul unui blender ( merge și cu mixerul ). Adăugați prazul și semințele, apoi așezați neglijent crema...

Mic dejun cu rucola și telemea de bivoliță

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2013

Ouăle se bat cu telul pentru amestecuri ușoare, apoi se adaugă șunca, telemeaua și o mână de rucola, aici folosindu-se mixerul vertical cu cuțit. Adăugăm laptele, iar pentru încorporare folosim din nou telul. Într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsimi,...

Humus reteta

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2013

Humus reteta Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta s-a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ), apoi într-un vas, l-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul și...

Tartă cu brânză și ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2013

Se frământă untul împreună cu oul și sarea. Peste pasta obținută cernem făina, apoi frământăm din nou până la omogenizare. Întindem aluatul, îl punem în tavă ( nu e nevoie să o tapetăm ) și îl înțepăm pentru a evita formarea...

Tartă cu lobodă, ricotta și ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2013

Pregătim un aluat fraged din toate ingredientele, frământându-le bine. Odată format îl punem la rece, timp în care ne vom ocupa de umplutură. După ce le spălăm, rupem loboda și ceapa verde, le scurgem bine, și le punem într-un castron încăpător....

Afisate 1 - 19 din 19 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]