publicat la 02.09.2018
publicat la 22.08.2018
publicat la 08.07.2018
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui crocante
Se spala pulpele, se lasa sa se scurga si se taie in doua. Ouale condimentate cu sare si piper se bat bine. Se amesteca cascavalul ras cu pesmetul pe o farfurie, pe alta farfurie faina cu putina sare. Se trece fiecare bucata de carne prin faina, ou, pesmet cu cascaval si se aseaza intr-o tava...
Pui cu usturoi si mamaliguta
Se spala carnea de pui, se sterge si se pune la prajit intr-o cratita in ulei. Se rumeneste bine pe toate partile, apoi se presara boiaua si se adauga apa cat sa acopere carnea. Se condimenteaza cu sare si piper, patrunjelul tocat si se lasa sa fiarba cca 30 de minute la foc potrivit pana scade...
Mancare de pere cu carne
Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic. Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot...
Cotlet de porc cu varza murata
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si marul si se taie in patru, se scoate cotorul, apoi se taie marul in felii subtiri. Se caleste ceapa in unt, intr-o oala mare pana se inmoaie. Se scurge bine varza si se adauga peste ceapa impreuna cu marul. Se mai caleste putin, apoi se adauga...
Fasole cu carnaciori
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi. Se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot se arunca apa, se pune alta apa calda si se fierbe cam o ora la foc potrivit impreuna cu frunzele de dafin. Ceapa si morcovii se curata si se spala. Se toaca ceapa marunt,...
Piept de pui cu mustar la cuptor
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se sterge bine de apa. Usturoiul se curata si se piseaza, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pana se formeaza o pasta. Se unge pieptul de pui cu pasta de mustar si se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei sau unt. Se toarna peste...
Snitele ultra-rapide
Se desfac conservele si se taie fiecare in felii mai grosute. Se bat ouale cu un praf de sare. Se trec feliile de carne prin faina, apoi prin ou si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc pe fiecare parte.
Mazare cu pui si galuste
Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se prajeste putin impreuna cu legumele. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba aprox 20...
Pui cu fasole verde si sos de smantana
Pieptul de pui se prajeste in ulei pe toate partile timp de 10 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se taie fasii. Se pune la fiert cimbrisorul in 2 l de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga fasolea. Se fierbe cateva minute pana se inmoaie, apoi se strecoara, se clateste cu apa rece si se...
Pipote si inimi in sos de rosii cu vin
Se spala bine pipotele si inimile. Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala si se taie cubulete. Se caleste in ulei ceapa cateva minute apoi se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin amestecand din cand in cand. Se adauga pipotele si inimile scurse de apa si lingurita cu...
Conopida cu carne
Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare cca 5-6 minute, apoi se scurge de apa. Bucata de carne se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se prajeste in ulei. Dupa ce s-au rumenit, se scot bucatile de carne din tigaie si se aseaza intr-un...
Friptura de pui cu cartofi la cuptor
Se spala pulpele de pui, se freaca bine cu sare si se dau prin boia de ardei dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent. Se curata cartofii, se spala, se taie rondele si se pun in vas printre pulpe. Se toarna peste uleiul de masline, se adauga 1/2 pahar cu apa si se condimenteaza...
Sarmalute dezbracate
Se curata si se toaca ceapa si verdeata. Orezul se inmoaie in putina apa calda. Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa se scurge orezul, se adauga peste ceapa si se mai caleste putin, apoi se ia de pe foc. Se adauga verdeata si carnea, sare si piper si se amesteca bine. Se bat ouale...
Pui cacciatore
Se curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa. Se spala puiul, se curata, eventual se indeparteaza pielea, apoi se prajeste in ulei cca. 10...
Muschiulet de porc cu ciuperci
Se apala carnea cu apa rece, se sterge si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea pe toate partile. Se acopera tigaia si se inabuseste carnea pana se inmoaie. Intre timp se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Se spala ciupercile, se taie felii si se stropesc...
Cartofi la tigaie cu costita si castraveciori
Se curata ceapa si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele, nu foarte subtiri. Se prajesc cartofii intr-o tigaie in ulei timp de aprox. 5 minute, apoi se adauga ceapa si se mai prajesc putin impreauna.Se condimenteaza cu sare si piper, se strivesc rosiile si se adauga...
Fasole verde cu piept de pui
Se curata si se spala fasolea, se pune intr-o cratita cu apa si se da intr-un clocot, apoi se strecoara. Se curata ceapa, se toaca cubulete si se pune la calit in ulei. Pieptul de pui se taie cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa pana se rumeneste, apoi se adauga boiaua, se amesteca...
Pulpe de pui pe pat de legume la cuptor
Se pregateste un vas de lut cu capac, care se lasa in apa rece 15 minute. Se curata si se spala legumele, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine cu 2 linguri de ulei, apoi se pun in vas. Pulpele se spala si se taie in doua, se curata de piele si se...
Budinca cu sunca
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Se taie sunca fasii. Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se bat cu mixerul impreuna cu untul, branza si smantana. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se...
Sufleu de cartofi cu sunca
Se spala cartofii si se presara deasupra chimenul. Se acopera cu apa si se fierb acoperit timp de aprox. 25 minute. Intre timp se curata ceapa, se taie felii subtiri si se caleste in ulei, pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbrisor si oregano, apoi se ia de pe foc. Se taie...
Slaninuta cu boia
Slanina se cresteaza cubulete deasupra cu un cutit, se taie in 2-3 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, iar ceapa se taie in doua. Se pun la fiert intr-o cratita 3 l de apa in care adaugam ceapa, usturoiul, dafinul, cateva boabe de piper, sare, otet, iar cand fierbe se adauga slanina. ...
Piept de pui cu rosii si mozzarella
Se spala, se usuca pieptul de pui si se condimenteaza. Rosiile si mozzarella se taie fasii subtiri. Se pune la prajit pieptul de pui in uleiul incins , se lasa 3-4 minute pe fiecare parte. Dupa ce se intoarce, se aseaza deasupra pe fiecare, felii de rosii intercalate cu mozzarella....
Ficatei de pui cu spanac
Ficateii de pui se spala, daca e nevoie se curata si se lasa in apa rece. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se piseaza, mararul se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa si se caleste 2-3 minute. Se adauga ficateii, putina apa si se...
Pulpe de pui cu smantana si cus-cus
Pulpele de pui se spala si se usuca. Intr-o tigaie se pun 4 linguri ulei de masline la incins, se prajesc pulpele cate 3-4 min pe fiecare parte, apoi se adauga 300 ml supa, sare si piper si se lasa sa fiarba aprox 40min, intorcandu-le din cand in cand. Intr-o craticioara se pune uleiul ramas...
Papricas de porc cu cartofi noi
Carnea se spala, se sterge si se taie in bucati mici. Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins apoi se adauga carnea si se caleste amestecand din cand in cand. Se adauga o lingurita de cimbru si apa calduta cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba. Intre timp se curata si se...
Snitele de pui cu cartofi noi
Pieptul de pui se spala, se sterge si se feliaza. Se bate fiecare felie si se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat cu un praf de sare. Se pregatesc pe doua farfurii faina si pesmetul. Se pune uleiul la incins. Feliile de carne se trec pe rand prin faina, ou si pesmet si se prajesc...
Friptura de porc
Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins. Usturoiul se curata si se taie fasii cu care se impaneaza cotletele, apoi se prajesc in ulei cam 3-4 min. pe fiecare parte. Se adauga foile de dafin si apa, cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 50 minute, apoi se adauga vinul, sare...