Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI345
Retete

Zupa de chimen

In Supe la 18 Oct 2010

Se curata si se spala zarzavatul si legumele si se pun la fiert in aprox. doi litri de apa. Cand au fiert se scot cu spumiera. Se incinge uleiul, se adauga faina si chimenul, se amesteca mereu pana se rumeneste faina. Se stinge cu un pahar de apa rece si se lasa sa dea cateva clocote, apoi se...

Pui cu fasole verde si sos de smantana

In Pui la 16 Oct 2010

Pieptul de pui se prajeste in ulei pe toate partile timp de 10 minute, se lasa sa se raceasca, apoi se taie fasii. Se pune la fiert cimbrisorul in 2 l de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga fasolea. Se fierbe cateva minute pana se inmoaie, apoi se strecoara, se clateste cu apa rece si se...

Coffee milkshake

In Cafea la 16 Oct 2010

Se pun in blender toste ingredientele si se mixeaza cateva minute pana cand se formeaza o pasta omogena. Se torna in pahare si se orneaza cu un praf de cafea.  Este o bautura energizanta delicioasa care poate inlocui cafeaua de dimineata.

Rulada cu crema caramel si cocos

In Prajituri la 15 Oct 2010

Se faramiteaza biscutii. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste, dupa care se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine si se intinde pe foi fierbinte. Se fierbe apa cu zaharul si untul aprox. 5 minute pana se leaga siropul, apoi se adauga laptele praf...

Salata pentru iarna

In Muraturi la 14 Oct 2010

Se spala legumele si verdeata. Varza se taie felii subtiri, conopida se desface buchetele, gogonelele se taie felii,iar ardeii se taie in patru, se curata si se feliaza. Se pun toate intr-un vas mare. Se toaca verdeata si se adauga legumelor impreuna cu cateva frunze de dafin, seminte de...

Milkshake de banane

In Bauturi la 14 Oct 2010

Se curata bananele si se feliaza, apoi se pun in blender impreuna cu inghetata, zaharul si laptele si se amesteca bine pana cand formeaza o pasta omogena. Se toarna continutul blenderului in pahare si se orneaza cu un praf de cacao.

Pachetele de vinete cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Se spala vanata, se curata si se taie felii subtiri pe lungime. Se sareaza feliile si se lasa cam o ora, dupa care se scurg de zeama lasata. Se bat ouale cu sare si piper, se pune faina pe o farfurie si se incinge uleiul in tigaie. Pe fiecare felie de vanata se pune o felie de sunca si una de...

Conopida cu rosii la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2010

Se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete, apoi se prajesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga rosiile din conserva si busuiocul tocat, apoi se condimenteaza cu sare, zahar si piper macinat (cam o jumatate de lingurita din fiecare). Se fierbe sosul neacoperit la foc mic cca jumatate de ora....

Testoasa ciocolatoasa

In Dulciuri la 10 Oct 2010

Se face o budinca din praful de budinca, lapte si zahar conform cu instructiunile de pe ambalaj. Intr-un castron pe care l-am udat putin turnam budinca, apoi o dam la rece.  Dupa ce s-a racit, rasturnam budinca pe un platou. Taiem capetele de la piscoturi sa formam picioarele si...

Budinca de praz cu rosii si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2010

Se curata prazul si se taie rondele subtiri. Rosiile se oparesc, se cojesc, li se scoate cotorul, iar pulpa se taie felii. Se cojeste gulia si se taie in felii subtiri. Se curata morcovul si patrunjelul si se toaca marunt. Mozzarella se scurge si se taie cubulete. Intr-o tava tapata cu hartie...

Salata de boeuf

In Salate la 8 Oct 2010

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu zarzavatul in supa sau in apa cu sare. Cartofii se curata, se taie in patru si se fierb separat. Cand sunt fierte, se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete.  Mazarea se spala bine si se scurge apoi se adauga la salata impreuna cu castravetii...

Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti

In Prajituri la 8 Oct 2010

Se pregateste prima crema amestecand zaharul si cacaua, apoi se adauga untul si ouale, cate unul pe rand si se pun la fiert pe aburi cam 15-20 minute amestecand mereu cu telul, pana cand crema capata consistenta unei budinci. Se sfarama biscuitii si se adauga la crema cand e gata. Se intinde...

Supa de gaina cu galuste imperiale

In Supe la 8 Oct 2010

Gaina curatata, spalata si portionata se pune la fiert in 4 litri de apa impreuna cu zarzavatul curatat si legatura de verdeata, sare si cateva boabe de piper. Se fierbe cca o ora la foc potrivit.  Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul, sare si piper. Se amesteca faina cu grisul si se...

Rosti cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

Se spala cartofii si se fierb in coaja cca 15 minute, apoi se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci se curata si se dau pe razatoarea mare impreuna cu dovleceii curatati si ei in prealabil. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu maghiranul (daca aveti proaspat) si 2-3 linguri...

Paste cu sos de legume si nuci

In Paste la 8 Oct 2010

Se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii inguste. Se spala busuiocul, se zvanta, iar frunzele se toaca. Se oparesc rosiile, apoi se taie cubulete.Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa verde, ardeiul si...

Dulceata de pepene cu citrice

In Dulceata / Gem la 8 Oct 2010

Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g. Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se...

Ciorba de fasole verde

In Ciorbe la 4 Oct 2010

Se spala fasolea, se curata de codite si se taie dupa preferinte. Se opareste cateva minute in apa cu sare, apoi se strecoara. Ceapa se curata si se toaca, morcovii si pastarnacul se curata si se dau pe razatoarea mare. Ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi. Se calesc toate legumele in...

Lapte de pasare cu glazura de ciocolata

In Dulciuri la 4 Oct 2010

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece.  Se pune laptele la fiert. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se bat pana...

Ratotă cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2010

Cartofii si dovlecelul se curata, se spala si se taie cubulete. Se da in clocot cca un litru de apa cu sare si se fierb cartofii aprox. 2 minute, in ultimul minut se adauga si dovlecelul. Se scurg bine de apa. Se curata si se toaca ceapa si se pune la calit in ulei impreuna cu cimbrisorul. Se...

Tocanita de soia cu cus-cus

In Mancaruri de post la 2 Oct 2010

Se pun cuburile de soia la inmuiat in apa calduta. Ceapa si usturoiul se toaca, apoi se pun la calit in 2 linguri de ulei pana se inmoaie. Se adauga soia scursa de apa, pasta de ardei si o cana cu apa calda si se lasa sa fiarba cca. 20 de minute. Se condimenteaza cu sare si piper, se toarna sucul...

Ciorba de varza de Bihor

In Ciorbe la 2 Oct 2010

Varza se taie taitei lati si scurti, ceapa se toaca, morcovii se taie feliute. Se pun ciolanele la fiert in apa, nu prea multa. Carnea se dumica, cat un dumicat desigur, si se pune la ciorba cu ceapa, morcovii si varza odata, cand mai ca a fiert afumatura.  Carnea ciolanelor se ia de...

Pipote si inimi in sos de rosii cu vin

In Pui la 29 Sep 2010

Se spala bine pipotele si inimile. Se curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala si se taie cubulete. Se caleste in ulei ceapa cateva minute apoi se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin amestecand din cand in cand.  Se adauga pipotele si inimile scurse de apa si lingurita cu...

Albinita

In Prajituri la 28 Sep 2010

Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina in ploaie amestecand bine cu telul. Se imparte aluatul in patru, se intind foile si se coc pe...

Taci si-nghite

In Aperitive / Garnituri la 26 Sep 2010

Din malai, lapte si smatana se face o mamaliguta mai moale. Se unge o tava sau o cratita cu 50 g unt, se asterne un strat cu jumatate de mamaliguta, se presara doua treimi din branza si feliile de sunculita si se intinde un al doilea strat cu mamaliguta ramasa. Se infunda cu fundul polonicului...

Desert prajitura alba

In Prajituri la 26 Sep 2010

Foi : Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Se scot cu grija si se lasa la racit. Crema : Se...

Zacusca de fasole boabe

In Zacusca la 26 Sep 2010

Fasolea se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se schimba apa si se pune sa fiarba cca o ora la foc potrivit amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert se strecoara si se lasa la racit. Ceapa se curata, se spala si se taie in patru, apoi se da prin masina de tocat...

Pizza la tava

In Pizza la 26 Sep 2010

Se freaca intr-o canita drojdia cu un praf de zahar, se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se toarna peste faina si se framanta impreuna cu oul si uleiul, apoi se lasa sa dospeasca. Intre timp se curata ceapa si se taie cubulete, apoi se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se scurg...

Taitei cu varza

In Paste la 25 Sep 2010

Se pun la fiert taiteii in 5 l de apa cu sare. Se fierb 8-10 minute, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu untul si smantana. Varza se toaca marunt, cubulete sau fidea si se...

Supa crema de conopida

In Supe la 25 Sep 2010

Se pun la fiert in apa cu sare legumele curatate si taiate impreuna cu conopida desfacuta buchetele. Dupa ce au fiert, se scot si se paseza.  Ceapa curatata si tocata se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga faina, piureul de legume si se amesteca bine. Se adauga zeama in care...

Tort cu pere si crema de branza

In Torturi la 24 Sep 2010

Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora. Se...

Afisate 391 - 420 din 571 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]