Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete

Conopida cu carne

In Porc la 24 Sep 2010

Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare cca 5-6 minute, apoi se scurge de apa. Bucata de carne se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se prajeste in ulei. Dupa ce s-au rumenit, se scot bucatile de carne din tigaie si se aseaza intr-un...

Pilaf de orez cu morcov

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2010

Se spala bine orezul si se lasa putin in apa calduta. Ceapa se curata si se taie cubulete. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pune supa la incalzit. Se pun la calit intr-o craticioara cu ulei ceapa si morcovii cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2010

Se spala bine cartofii si ouale si se pun la fiert impreuna intr-o cratita mare cu apa. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se curata si se taie rondele. Se unge cu unt un vas termorezistent si se aseaza pe rand cate un strat de cartofi si unul de oua, se...

Clatite cu frisca si struguri

In Dulciuri la 19 Sep 2010

Se bat ouale cu laptele, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina. Din aceasta compozitie se coc intr-o tigaie unsa cu unt aprox. 8 clatite mai grosute. Se spala bine boabele de struguri, se sterg cu un prosop de hartie si se taie in doua. Se bate frisca cu mixerul, apoi se...

Supa de pui cu legume

In Supe la 19 Sep 2010

Se spala carnea si se taie cubulete, apoi se pune la fiert la foc potrivit in aprox. 3 litri de apa. Cand incepe sa clocoteasca se aduna spuma. Intre timp se curata ceapa, se spala si se taie in patru; morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoare; cartofii si ardeii se curata,...

Tarta cu mere, stafide si cocos

In Prajituri la 19 Sep 2010

Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop...

Friptura de pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 19 Sep 2010

Se spala pulpele de pui, se freaca bine cu sare si se dau prin boia de ardei dulce. Se aseaza intr-un vas termorezistent.  Se curata cartofii, se spala, se taie rondele si se pun in vas printre pulpe. Se toarna peste uleiul de masline, se adauga 1/2 pahar cu apa si se condimenteaza...

Galuste cu struguri

In Dulciuri la 16 Sep 2010

Cartofii fierti se zdrobesc cu furculita, apoi se amesteca cu sarea, grisul, faina si oul pana devine un aluat lipicios.  Strugurii se spala si se sterg cu un prosop. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Cu mainile pudrate cu faina se formeaza galustele, se pun in mjlocul lor cate un...

Conopida la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2010

Se curata conopida si se spala bine cu apa calda si putin otet. Se desface buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare (conopida se adauga numai cand apa fierbe). Se prepara un sos din untul incalzit in care se adauga faina si apoi laptele si se amesteca continuu pana se leaga, apoi se da...

Sarmalute dezbracate

In Porc la 15 Sep 2010

Se curata si se toaca ceapa si verdeata. Orezul se inmoaie in putina apa calda. Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa se scurge orezul, se adauga peste ceapa si se mai caleste putin, apoi se ia de pe foc. Se adauga verdeata si carnea, sare si piper si se amesteca bine. Se bat ouale...

Tort cu spuma de ciocolata

In Torturi la 15 Sep 2010

Se framanta bine cu mixerul (cu paletele ptr aluat), faina cu sarea, zaharul, untul, oul si smantana. Se acopera si se lasa la frigider cam 30 de minute. Se incalzeste cuptorul, se unge o forma de tort de 26 cm, se intinde o foaie rotunda si se aseaza pe fundul formei. Se baga in cuptor si se...

Pipérade basquaise

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2010

Se taie sunca feliute si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, se scoate pe o farfurie si se mentine calda. Se curata ceapa, se taie julien si se pune la prajit cateva minute. Se curata usturoiul, se taie felii, se adauga peste ceapa si se prajeste...

Pui cacciatore

In Pui la 11 Sep 2010

Se curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa. Se spala puiul, se curata, eventual se indeparteaza pielea, apoi se prajeste in ulei cca. 10...

Supa de gulii

In Supe la 11 Sep 2010

Se curata ceapa, guliile, telina, se spala si se taie cubulete. Se pun 3 litri de apa la incalzit intr-o oala. In alta oala se caleste ceapa in ulei amestecand din cand in cand. Cand ceapa devine sticloasa se adauga telina si guliile si se mai calesc impreuna inca 10 minute amestecand mereu....

Alivenci moldovenesti

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2010

Intr-o cratita de 3 litri se pune la fiert laptele cu untul si sarea. La primul clocot se adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase si se fierbe 3-4 minute pana se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand e aproape rece se adauga branza, smantana, galbenusurile si faina...

Salata colorata

In Salate la 8 Sep 2010

Se spala legumele. Se curata ridichile si se tale rondele, iar rosiile felii. Ardeii se taie in felii subtiri, iar gulia se curata si se da pe razatoarea mare. Se taie  ceapa rondele, se spala mararul si se toaca. Se amesteca toate intr-un bol mare de salata. Pentru dressing se...

Supă cu razalăi

In Supe la 8 Sep 2010

Se cerne faina intr-un bol, se adauga ouale si un praf de sare si se framanta aluatul care trebuie sa fie destul de tare. Se razuie aluatul pe razatoarea mare deasupra unui prosop curat de bucatarie si se lasa la uscat 2-3 ore. Se curata ceapa si se toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala...

Tort de clatite pentru Gabitza

In Torturi la 6 Sep 2010

Se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat , oul si laptele intr-un bol. Se adauga apoi apa minerala, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Se coc aprox. 15 clatite. Se topeste ciocolata pe aburi, se adauga galbenusurile si se mai tine putin pe aburi pana se...

Mancarica de sfecla rosie

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2010

Se spala sfecla, se curata si se taie cubulete. Se pune intr-o cratita cu 150 ml supa si se fierbe acoperit 10 minute la foc mic. Se curata ceapa si se toaca, apoi se prajeste in ulei pana se inmoaie. Se prajeste faina in unt pana devine aurie amestecand continuu, apoi se adauga supa ramasa...

Vinete calite cu rosii

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2010

Se spala vinetele, se sterg, se indeparteza codita si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se  toaca. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca. Se impart vinetele in trei parti si se prajesc pe rand in 2 linguri de ulei, apoi se scot pe un servet de hartie. Se toaca rosiile si se...

Brownies delicioase

In Prajituri la 5 Sep 2010

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Se toaca miezul de nuca. Intr-o craticioara se topesc la foc mic untul impreuna cu ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine. Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza, apoi faina si la...

Muschiulet de porc cu ciuperci

In Porc la 4 Sep 2010

Se apala carnea cu apa rece, se sterge si se pipereaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea pe toate partile. Se acopera tigaia si se inabuseste carnea pana se inmoaie. Intre timp se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Se spala ciupercile, se taie felii si se stropesc...

Supa de dovlecei cu fasole si rosii

In Supe la 4 Sep 2010

Se curata morcovii, se spala impreuna cu dovleceii si se taie rondele. Se curata si se toaca usturoiul. Se spala verdeturile, se zvanta si se toaca frunzele. Se pasteaza putin patrunjel. Se calesc in ulei legumele, usturoiul si verdeturile cateva minute amestecand continuu, apoi se adauga supa...

Clatite cu legume

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2010

Se amesteca bine faina cu sarea, ouale si apa minerala. Se acopera si se lasa sa stea 30 de minute. Se amesteca din nou si se prajesc in ulei 8 clatite subtiri. Se curata ceapa, se spala si se taie cubulete, iar frunzele verzi se toaca rondele. Se spala legumele, se curata ardeii si morcovii,...

Salata mediteraneana cu paste

In Salate la 1 Sep 2010

Se curata usturoiul si se piseaza. Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca. Se prepara dressingul amestecand bine toate ingredientele. Se fierb pastele al dente in apa cu sare, eventual impreuna cu fasolea, apoi se scurg si se trec printr-un jet de apa rece. Se fierb ouale tari, se curata si...

Reteta de preparare a papanasilor prajiti

In Dulciuri la 1 Sep 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol branza cu zaharul, oul, zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina si se framanta aluatul. Se ia apoi cate o lingura de aluat si, cu mainile pudrate cu faina, se formeaza bilute, se turtesc si...

Salata bavareza

In Salate la 31 Aug 2010

Se amesteca bine iaurtul cu mierea si menta. Se curata marul, se taie in patru si se scoate cotorul, apoi se taie cubulete. Se pune intr-un bol si se stropeste cu zeama de lamaie si de la jumatate de portocala. Cealalta jumatate se taie felii si se foloseste la ornat. Se taie cascavalul...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 31 Aug 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca bine cu o furculita branza cu grisul, 50 g zahar, vanilia si oul. Se lasa deoparte cateva minute. Se pune apa la fiert intr-o cratita mare. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga pesmetul si se prajeste aprox. 5 minute, amestecand din cand in...

Tarta delicioasa cu pere

In Prajituri la 30 Aug 2010

Se framanta un aluat din faina, sare, ulei si 8 linguri de apa rece. Se tapeteaza tava de tarta cu aluat, lasand o margine de 3 cm. Se inteapa cu o furculita, dupa care se da la frigider timp de o ora. Se curata perele, se taie in doua si se scot cotoarele, apoi se feliaza. Se stoarce lamaia,...

Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta

In Peste la 29 Aug 2010

Se curata pestele si se spala, se cresteaza pe ambele parti cu un cutit ascutit, apoi se condimenteaza cu sare si piper.  Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca bine cu un praf de sare si uleiul de masline pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. Se da la frigider. Se pun...

Afisate 421 - 450 din 571 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]