Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1813
PRIETENI298
Retete

Prajitura cu visine altoite si pepite de ciocolata

In Dulciuri la 18 Iun 2013

  Margarina lasata sa se inmoaie la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine o crema omogena.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste margarina.La final punem ''aschiile''...

Cosulete cu carne

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

Pregatim umplutura,ceapa taiata marunt,morcovul ras pe razatoarea mica si carnea tocata,toate le punem in tigaia cu ulei si le calin cca 15 min,pana isi schimba culoarea si se inmoaie.Transferam totul din tigaie intr-un castron,adaugam mararul tocat,punem sare si piper dupa gust si amestecam...

Prajitura Madness

In Prajituri la 14 Iun 2013

Blat: Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile batute spuma tare,amestecand usor de sus in jos ca sa intre aerul si sa poata sa creasca frumos.Tapetam...

Tort cu caise si mascarpone

In Dulciuri la 11 Iun 2013

Blatul: Mixam albusurile bine,adaugam zaharul ,apoi galbenusurile si la final faina si omogenizam.Caisele le curatam de coaja si facem un piure din ele.Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia inauntru si apoi piureul de caise.Dam forma la cuptorul preancalzit,este gata cand...

Placinta cu branza coapta in dry coker cu sirop de cirese amare

In Dulciuri la 8 Iun 2013

Pregatim umplutura. Branza amestecata cu 6 oua si zaharul pana se omogenizeaza,se adauga lamaia si stafidele. Impartim foile de placinta,cca 3-4 foi,le ungem cu ulei pe fiecare in parte,umplem cu branza si formam suluri pe care le asezam in tigaie.Dam la cuptor cca 40-45 min.Scoatem tigaia,...

''Fripturica'' de bureti vineciori

In Mancaruri de post la 8 Iun 2013

Se spala buretii de impuritati se taie in bucati mai mari,se aseaza intr-un vas de yena,se adauga un pic de sare,piper ulei si o cana cu apa si se dau la cuptor.Dupa cca 25 min se adauga si linguritele de legume si se mai lasa 30 min la foc domol.La final se adauga marar tocat.

Pulpe de pui'' imbracate'' in mustar frantuzesc si cus-cus cu cascaval

In Pui la 5 Iun 2013

Am curatat si spalat pulpele,le-am uscat cu un servetel.Intr-o farfurie am pus uleiul de masline,mustarul,delikatul si usturoiul maruntit,am omogenizat totul si am imbracat pulpele in acest amestec.Le-am lasat vreo 2 ore la frigider.Apoi le-am pus in cratita am turnat si restul de amestec din...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 5 Iun 2013

Capsunile se spala si se curata de codite si frunzulite, se lasa la scurs. Apoi se pun intr-o cratita mai mare si se adauga zaharul. Se lasa pana a doua zi cand se pun la fiert. Eu le-am pasat un pic,nu foarte mult. Cand incepe sa fiarba se spumeaza de cate ori este nevoie si se scade un pic mai...

Salata de fructe in coaja de pepene

In Dulciuri la 4 Iun 2013

Mai intai pregatim frisca,mixam smantana bine,adaugam zahar vanilat( fiecare cat vrea de dulce) si o lasam la frigider pana pregatim pepenele. Pepenele il taiem in doua,scoatem semintele,scurgem de zeama,umplem cu capsuni taiate si apoi ornam cu frisca,ciocolata si sirop de capsuni.

Varza noua calita cu carne afumata

In Mancaruri cu carne la 3 Iun 2013

Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam. Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea, lasam vreo 10-15 minute sa se caleasca, adaugam ceapa si avem grija sa amestecam sa nu se arda, apoi...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 2 Iun 2013

Batem albusurile cu un praf de sare, spuma tare. Separat galbenusurile le mixam cu 8 linguri de zahar pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt si zaharul vanilat si o amestecam in galbenusuri, la final adaugam albusurile batute spuma,...

Sirop de capsuni

In Dulciuri la 1 Iun 2013

Curatam capsunile si le spalam,le punem in blender si le strivim,adaugam 1 l apa si amestecam bine.Intr-un tifon punem cca o cana si incepem sa stoarcem zeama cat putem de mult.Din 3 kg capsuni zdrobite si 1 litru apa am scos 3 l zeama.Aceasta zeama cu 2 kg de zahar le-am pus la fiert si le-am...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 1 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta Mai intai alegem capsunile nu foarte coapte si pe cat posibil de aceiasi dimensiune, cele mai mici sunt bune pentru dulceata. Le curatam de codite si le spalam, masura este o farfurie adanca, plina varf cu capsuni. Intr-o cratita punem capsunile, adaugam zaharul...

Muschiulet de porc impanat cu sunca si usturoi cu cartofi noi

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2013

Muschiul de porc il crestam si il condimentam,il lasam 1 ora cu condimentele pe el.Cartofii taiati mai mari unsi cu ulei ,condimentati cu sare,piper si cimbru si ii lasam si pe ei 1 ora.Sunca o taiem feli mai subtirele,taiem si cateii de usturoi,impanam muschiul,il asezam in vas de yena si il...

Frunze de vita pentru sarmalute

In Conserve la 31 Mai 2013

Se culeg frunzele care  sunt crude si nu sunt foarte crestate .Se taie coditele.Apa cu sarea se pun la fiert,cand incepe sa fiarba se pun frunzele in apa si se lasa pana-si schimba culoarea.Se scot,se scurg si apoi se pun cate 20-30 una peste alta si se ruleaza. Se fac pachetele cu...

Tort ''Mada''

In Torturi la 28 Mai 2013

Blat: 400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se amesteca repede. Se imparte compozitia in doua. Intr-o parte se amesteca cele 3 linguri de faina si cu...

Desert 2 in 1

In Dulciuri la 22 Mai 2013

Curatam capsunile de codite, oprim cateva pt.decor,  le spalam si le scurgem de apa. Intr-un bol mixam capsunile cu zaharul farin. Separat pregatim frisca, mixam smantana cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca, apoi adaugam iaurtul si omogenizam. Intr-o forma de silicon punem un...

Scarita de porc afumata si fasole verde asortata..

In Porc la 22 Mai 2013

Mai intai taiem si prajim scarita. Taiem marunt ceapa verde, usturoiul si ceapa rosie si le calim pana se inmoaie, apoi adaugam rosiile si lasam cca 10 minute sa clocoteasca. Adaugam fasolea si amestecul de vara, punem apa cat sa acopere toate ingredientele si lasam sa fiarba la foc domol....

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 21 Mai 2013

Socata reteta bunicii Am spalat bine florile sa scapam de impuritati ( gandaceii aia mici si negri).Intr-o oala de inox am pus apa,zaharul,lamaile taiate si stoarse de zeama,otetul ,sarea de lamaie si florile.Am acoperit cratita cu folie alimentara .Am amestecat dimineata si seara ,dupa 4 zile...

Deliciu cu mascarpone si capsuni

In Prajituri la 18 Mai 2013

Blat: Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar, adaugam pliculetele de finesse si vanilie bourbon. Galbenusurile le mixam bine cu 5 linguri de zahar, pana devin cremoase, apoi incorporam margarina si mixam bine. Dupa ce am omogenizat adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca...

Omleta cu bacon,marar,frunze de ceapa verde si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2013

Frunzele de la ceapa le taiem marunt si impreuna cu baconul le calim cca 5-6 minute. Intr-un castron batem bine cele 3 oua cu sare si piper (dupa gust), adaugam baconul, ceapa si mararul tocat si omogenizam. In tigaia incinsa turnam compozitia, lasam sa se prajeasca pe o parte, intoarcem pe...

Placinta cu cas dulce si branza de oaie

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

Am ras casul si branza de oaie,am adaugat ouale si am omogenizat bine.Am pus hartie de copt in tava,am asezat foaia de aluat peste care am turnat compozitia de branzeturi.Foaia a doua m-am chinuit sa fac un grilaj din ea,a iesit ceva,ceva....am pus si grilajul deasupra am batut oul cu laptele si...

Mancarica de marar

In Mancaruri cu carne la 17 Mai 2013

Carnea o taiem bucatele mai mici,o calim in ulei,apoi adaugam ceapa taiata marunt si un praf de sare,lasam cca 10 min apoi adaugam pasta de tomate si o cana cu apa.Lasam la fiert,cu focul moderat,cca 30 min.Cand carnea e patrunsa,adaugam mararul taiat marunt si lingurita de delikat,mai lasam sa...

Desert cu fragi

In Dulciuri la 15 Mai 2013

Se bate smantana pentru frisca pana ce incepe sa se intareasca,adaugam zaharul vanilat si mai batem un pic pana e suficient de tare.Daca nu se bate bine puteti adauga 1 pliculet intaritor pentru frisca.Apoi asezam in cupe,fragutii cu frisca,dupa cum ne taie imaginatia si la final ''aruncam''...

Pizza cu bacon,ciuperci si salam

In Pizza la 14 Mai 2013

Faina o punem intr-un castron,in mijloc facem o gaura punem drojdia cu sare ,zahar si laptele caldut,amestecam un pic si lasam sa creasca 10 min.Dupa ce a crescut adaugam laptele acru si amestecam cu toata faina,pana formam o coca ,adaugam si uleiul si framantam bine.Lasam sa creasca cca 1 ora ....

Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)

In Prajituri la 14 Mai 2013

Mai intai am facut clatitele. Cele 2 oua le-am mixat cu zaharul pana au devenit spumoase, am adaugat untul topit ,iaurtul si faina .Am subtiat cu laptele. Am copt 9 clatite, doar 6 le-am folosit la compozitie. Cele 3 oua cu 200 g de zahar pe baie de abur pana se ingroasa. Gelatina se...

Orez cu legume si pulpa de pui

In Mancaruri cu carne la 13 Mai 2013

Am spalat pulpele de pui si le-am pus la fiert cu o lingurita delikat.Dupa ce le-am fiert le-am taiat bucatele mai mici si le-am prajit un pic. Legumele le-am maruntit,am taiat ceapa marunt si le-am pus sa se caleasca cca 10-15 min la foc moderat.Orezul cu 3 cani de zeama in care au fiet pulpele...

Fursecuri vesele cu nuca,stafide si pepite de ciocolata

In Dulciuri la 12 Mai 2013

Ouale cu zaharul le mixam pana devin cremoase,apoi adaugam uleiul ca la maioneza,stoarcem zeama de lamaie si omogenizam. La final adaugam faina si nuca macinata. Ungem formele cu ulei si cu o lingurita punem compozitia in forme,deasupra punem stafide si pepite de ciocolata. Cuptorul...

Friptura la gratar

In Mancaruri cu carne la 11 Mai 2013

Carnea o pregatim de seara cu mixtul de condimente.Carnatii ii punem in tepuse,pregatim si frigaruile de pui,bucatele de pulpa de pui si ceapa. Apoi taiem lemnele,pregatim jarul pentru gratar,cand este gata jarul,ungem gratarul cu slanina si punem carnea  pregatita in prealabil.Avem grija...

Sos pentru friptura la gratar

In Sosuri la 11 Mai 2013

Rosiile si ardeiul se coc pe gratar.Se curata de pielita si se taie marunt.Usturoiul uscat se curata si se zdrobeste,iar cel verde se taie marunt.Se amesteca toate ingredientele si se potrivesc de sare si piper. Se serveste cu friptura la gratar....

Afisate 1591 - 1620 din 1813 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ai vrut sa ai hainele calcate pentru astazi; solutia ta a fost sa le bagi între saltea si pat înainte de culcare. A functionat, asa-i?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

ieri la 15:27

Salată Șuba

ieri la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]