Catalinaflorea

1

Bucataras
incepator

Roma

Bucataras din 13.03.2015

RETETE63
PRIETENI133
Retete / Dulciuri

Tort cu mere

In Dulciuri la 7 Noi 2015

Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf...

Buttermilk pancakes

In Dulciuri la 28 Oct 2015

Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul. Intr-un bol se amesteca mierea cu untul cald,ouale,sarea laptele,iaurtul si esenta de vanilie.Se pune faina peste lapte si se amesteca putin,cat sa nu mai fie cocoloase de faina.Se pune si lingura de zeama de lamaie.Se lasa tigaia la...

Granola

In Dulciuri la 11 Iul 2015

Se amesteca toate ingredientele, se aseaza in tava si se da la cuptor pentru 10 minue la 200 grade. Se serveste cu lapte sau iaurt grecesc.

Cheesecake cu crema de mascarpone si nutella (in a jar)

In Dulciuri la 11 Iun 2015

Mascarponele se amesteca cu nutella si frisca. Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit si se pun intr-un borcan;apasati bine cu o lingura. Se pune peste jumatate din crema,briosa sau bicuitii cu ciocolata macinati (la biscuiti trebuie sa puneti unt) si cealalta jumatate de crema....

Muffins ciocolatoase cu crema de mascarpone si nutella

In Dulciuri la 11 Iun 2015

Se amesteca faina cu cacao,praful de copt si ciocolata maruntita. Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos; se adauga pe rand ouale.In amestecul de unt cu zahar se pune jumatate din faina si jumatate din lapte (in care adaugati zeama de lamaie),...

Caramel sarat

In Dulciuri la 10 Iun 2015

Zaharul se pune la "ars" intr-o cratita inalta. Se invarte din cand in cand fara sa se amestece cu lingura (aveti grija sa nu il ardeti); cand zaharul e caramelizat si lichid se pune untul si se amesteca cu lingura de lemn; cand se topeste untul se pune sarea apoi smantana lichida (cu...

Porridge englezesc cu fructe

In Dulciuri la 8 Iun 2015

Laptele se pune la fiert impreuna cu fulgii si praful de scortisoara. Se lasa pana da in clocot si fulgi absorb tot lichidul.Se taie fructele, se aseaza intr-un castron alternand cu porridge. Se da la frigider pana se raceste definitiv sau se poate consuma cald.Personal il prefer rece,...

Iaurt cu fructe

In Dulciuri la 5 Iun 2015

Fructele se taie cubulete. Intr-un pahar, farfuriuta se aseaza stratul de piersici, iaurt, pepene galben, iaurt, mango si ultimul strat de iaurt. Deasupra se orneaza cu mango, smochina taiata si un praf de fulgi de cocos.Se da la frigider pentru o ora si se savureaza.

Cheesecake cu mascarpone si capsuni

In Dulciuri la 3 Iun 2015

Biscuitii se pun la robot si se macina bine;peste ei se toarna untul topit si se amesteca bine cu o lingura. "Aluatul" rezultat se pune intr-o tava cu fundul detasabil si se preseaza cu o cana. Mascarpnele se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga frisca si se amesteca cu...

Unt de migdale

In Dulciuri la 22 Mai 2015

Migdalele se pun la robot si se mixeaza circa 5 minute continuu. Se opreste doar pentru a indeparta crema de pe pereti. Dupa 5 minute se adauga apa si se mai mixeaza alte 5 minute. La sfarsit cand e cremos si untos se pun alunele si se mixeaza putin; astfel untul va fi crocant. Se servete pe...

Prajitura cu iaurt,ananas si capsuni(fara zahar)

In Dulciuri la 21 Apr 2015

Ouale le-am batut cu furculita,am adaugat mierea,apoi uleiul,iaurtul si am amestecat bine. Am adaugat apoi laptele de soia si faina amestecata cu lingurita de praf de copt. Fructele  le-am taiat apoi le-am amestecat cu gris.Am fust fructele in tava si deasupra aluatul. Am pus tot la...

Pigna di pasqua

In Dulciuri la 18 Apr 2015

Amestecati 120 g faina, apa calduta, lingura de zahar si drojdia si lasati la crescut pentru o ora. Dupa o ora adaugati in compozitie ouale si zaharul si amestecati bine. Adaugati laptele, untul topit, esenta si la sfarsit faina. Trebuie sa arata ca un aluat pentru coconac, lipicios.In ora in...

Tort de mere insiropat

In Dulciuri la 15 Apr 2015

Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune apoi uleiul si apa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Peste galbenusuri se adauga cate...

Ciambella alla ricotta

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari. Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate o lingura de faina cu praf de copt in ploaie. Se aseaza intr-o tava in forma de floare/sufle de...

Pasca cu smantana

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Se amesteca bine smantana cu zahar, apoi se adauga galbenusurile, esenta si coaja de la fructe. Se pune in ploaie grisul si faina si se amesteca bine. Daca este prea lichida se mai pune faina. Se pregateste baza amestecand laptele cu zahar pana se topeste, apoi se pune uleiul coaja si...

Pasca cu branza 2

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Se amesteca branza cu zahar,apoi se adauga galbenusurile,coaja de la fructe,grisul si esenta de rom.Se pregateste baza amestecand laptele cu zahar pana se topeste,apoi se pune uleiul coaja,si faina amestecata cu praful de copt.Trebuie sa fie o smantana groasa (sa curga incet)Se pune baza in tava...

Pasca poloneza

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Freci margarina cu oul si cu zaharul , adaugi faina in care ai amestecat in prealabil cacaoa,praful de copt si laptele.Se obtine un aluat ca de consistenta celui de chec,poate un pic mai consistent.Freci untul cu galbenusurile si cu zaharul. adaugi branza, faina si mirodeniile.La final, adaugi...

Pasca cu branza

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Umplutura: Branza se mixeaza cu zaharul si coaja de le fructe. Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga peste branza si se pun pe rand toate galbenusurile. Se amesteca bine si se adauga stafidele apoi faina in ploaie. Crusta: Se bat ouale cu zaharul pana se topeste;se adauga uleiul...

Fake cookies

In Dulciuri la 8 Apr 2015

Banana se piseaza cu o furculita dupa se adauga taratele. Se formeaza biscuitii pe hartie de copt, se orneaza unul cu ciocolata - unul cu alunele pisate  si se dau 10 minute la cuptor(180). Se scot si se lasa la racit, iar apoi se vor dezlipi de  pe hartie si se servesc cu iaurt...

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si cocos

In Dulciuri la 7 Apr 2015

Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si cocos Se sfarama biscuiti nu foarte marunt. Pe foc se incalzeste laptele cu untul si 2 lg de orzo, optional si oul. In bolul cu biscuiti se adauga alunele si laptele racit si se amesteca bine cu lingura pana devine o pasta lipicioasa (sa nu fie...

Clatite (fara zahar)

In Dulciuri la 4 Apr 2015

Se amestecata faina cu apa minerale,ouale si un praf de sare. Apoi se prajesc in tigaia de clatite unsa cu ulei sau unt. Jumatate le faceti albe si jumatate le amestecati cu cacao.Le umpleti pe cele albe cu dulceata si pe cele negre cu nutella banane-capsuni. Sunt mai crocante decat...

Pandispan

In Prajituri la 28 Mar 2015

Se separa galbenusurile de albusuri; galbenusurile se bat cu mai mult de jumatate din zahar si cu coaja de portocala pana devin cremose si isi schimba culoarea, albusurile se bat cu un praf de sare si restul zaharului pana devin sticloase si nu cad din castron. In galbenusuri se adauga albusurile...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 26 Mar 2015

Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se...

Clatite cu faina integrala

In Dulciuri la 24 Mar 2015

Se amesteca faina integrala cu cea alba,se adauga apa,albusurile praful de sare si se amesteca bine.Se coc clatite intr-o tigaie unsa cu ulei (un servetel imbibat cu ulei) si se servesc cu nutella si banana,miere sau gem.

Prajitura duo cu biscuiti si capsuni

In Dulciuri la 21 Mar 2015

Puneti la fiert 750ml lapte impreuna cu zaharul si amestecati bine amidonul cu galbenusurile.Cand clocoteste laptele,luati cateva linguri si le adaugati peste galbenusuri amestecand continuu sa nu se faca omleta,apoi adaugati compozitia peste restul de lapte si lasati la ingrosat amestecand cu un...

Budinca de panettone cu banane si bezea

In Dulciuri la 20 Mar 2015

Panettonele se taie felii si se inmoaie in laptele batut cu galbenusuri si coaja de portocala Bananele se taie felii se pudreaza cu scortisoara si cu lingura de miere. Albusurile se bat spuma cu zaharul pentru bezea. Panettonele se aseaza in tava si deasupra se aseaza bananele Se da la...

Apple rings

In Dulciuri la 19 Mar 2015

Taiati cele 2 mere rondele si le curatati de mijloc. Amestecati faina cu praful de sare, de copt si scortisoara, adaugati laptele si oul, lingura de zahar si amestecati bine. Incingeti o tigaie cu ulei si cand e foarte fierbinte imbracati rondelele de mar cu aluat si le puneti la prajit....

Mic dejun sau gustare sanatoasa

In Dulciuri la 18 Mar 2015

Felia de papaya se pune in blender,jumatate din piure se amesteca cu iaurtul.Intr-un pahar se aseaza un strat de iaurt,un strat de papaya,muesli sau ovaz si banana taiata felii.

Tiramisu reţetă originală, cu cirese alcoolizate

In Dulciuri la 18 Mar 2015

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua tare fara zahar si se adauga lichiorul.Separam albusurile de galbenusuri,albusurile se zbat spuma tare cu un praf de sare si galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase si albe. Peste galbenusuri se adauga mascarponele si se amesteca bine...

Tort ciocolatos

In Torturi la 18 Mar 2015

In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    

Postari recente

publicat la 07.11.2015

Tort cu mere

publicat la 28.10.2015

Buttermilk pancakes

publicat la 11.07.2015

Granola

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]