Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.
Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia.
Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30...
Spala si curata bine puiul.
Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile.
Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2 minute adauga rosiile curatate de coaja si taiate, sare si piper si o ceasca de apa calda. ...
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...
Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie.
Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata.
Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper....
1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid.
2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider.
3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru...
Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si dovlecei cu ajutorul unei linguri. Toaca-l apoi marunt si pune-l deoparte. Taie ceapa verde si...
Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie.
Cu ajutorul unui tel bate ouale cu putina sare si piper. Baga Panini Maker -ul in priza, pune...
Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si...
Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba...
Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate.
Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta,...
Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti.
Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati proaspeti de miel; cate 2 ardei kapia rosii si 1 ardei gras galben, 2 morcovi, un sfert de telina...
Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar.
Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3...
Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba . Cand sunt gata, strecoara-le...
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac.
Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul.
Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si...
Transam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam la fiert.
Dupa ce se fierbe, scoatem carnea pe o farfurie.
In tigaia incinsa punem untul sa se...
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:
Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore.
Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat;
Se adauga 2 crengute de rozmarin...
Am pregatit fasiile de piept de pui: le-am spalat, uscat, le-am suprapus putin si le-am batut, cat sa formez o foaie pe care sa asez umplutura.
Am condimentat pieptul de pui cu verdeturi italienesti.
Am uns carnea de pui cu gem de piersici, iar deasupra am asezat fasii de emmentaler....
M-am ocupat intai de pulpitele de pui. Dupa ce le-am spalat si curatat bine de pielite le-am pus intr-un vas la cuptor, cu putina apa, sare, piper si usturoi. Le-am lasat cam 40 minute la cuptor.
Puteti adauga si putin vin alb, daca doriti.
Am tocat ceapa si usturoiul marunt.
Untul l-am...
Se taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune în interiorul cârnatului. Apoi se iau două felii de ceafă afumată și se îmbracă...
Un bucătar desăvârșit nu stă ore în șir în bucătărie. Chef Roberto ne arată cum în 20 de minute se pot pregăti două feluri principale: o rețetă cu pulpe de pui și arahide și una cu coaste de porc și fructe.
Se taie coasta pe lungime. Se...
Millefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille din carne de porc și legume.
Se taie mărunt pătrunjelul. Dacă vreți să îl tocați...
Chef Roberto pregătește o rețetă rapidă de pulpe de pui cu rucola și țelină – o nebunie de arome într-o combinație simplă, dar de efect.
Se taie carnea unde este încheiatura pe os. Este important să nu tăiem niciodată carnea de pui sau de iepure la...
Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de...
Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă.
Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și...
Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat.
Pulpa de pui a fost mai...
Costițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli.
Costița de porc se taie mai întâi pe lungime și apoi pe diagonală. ...
Chef Roberto ne prezintă nu una, ci două rețete aromate cu aripiore de pui. Secretul reușitei oricărui preparat constă în ingredientele de bună calitate și condimentele care le pun în valoare.
Prima dată se taie carnea de pe partea de sus a aripii la un capăt de...
Îndepărtaţi cotorul salatei şi frunzele exterioare, apoi spălaţi şi uscaţi frunzele cu grijă.
Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul arata culoarea roşie. Reduceţi focul la minim.
Frigeţi muşchiul de de vită până când...
Pieptul de pui se taie fasii.
Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase.
Fasiile de pui se trec prin amidon, apoi se introduc in amestec.
Vasul de 2l se pune pe sursa de...
Muschiulet de porc cu varza rosie
Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul. Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia. Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30...
Mancare de pui cu sos de rosii
Spala si curata bine puiul. Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile. Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2 minute adauga rosiile curatate de coaja si taiate, sare si piper si o ceasca de apa calda. ...
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor
Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul. Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia...
Sarmale de curcan in frunze de stevie
Pune uleiul intr-o craticioara si soteaza ceapa, apoi adauga morcovul ras si lasa putin la inmuiat. Pune apoi si ceapa verde si las-o pana se inmoaie. Ia de pe foc si lasa putin la racit, apoi rastoarna totul peste carnea tocata. Pune orezul spalat si condimenteaza cu sare si piper....
Sarmale ca la mama
1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru...
Legume umplute cu piept de pui
Spala bine legumele, pentru ca le lasam pe toate cu coaja! Taie pe jumatate, pe lungime, vanata, dovlecelul, zucchini si ardeiul gras. Scoate semintele de la ardei si miezul de la vanata si dovlecei cu ajutorul unei linguri. Toaca-l apoi marunt si pune-l deoparte. Taie ceapa verde si...
Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui
Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie. Cu ajutorul unui tel bate ouale cu putina sare si piper. Baga Panini Maker -ul in priza, pune...
Cartofi noi, taranesti cu bacon
Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o sita pentru cca 2 ore. Cartofii trebuie sa fie perfect scursi ca sa nu devina moi si...
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba...
Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura
Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate. Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta,...
Gulas de miel cu carnati
Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti. Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati proaspeti de miel; cate 2 ardei kapia rosii si 1 ardei gras galben, 2 morcovi, un sfert de telina...
Stufat fraged de miel
Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar. Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3...
Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde
Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba . Cand sunt gata, strecoara-le...
Ostropel de pui
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac. Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul. Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si...
Ciulama de pui
Transam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam la fiert. Dupa ce se fierbe, scoatem carnea pe o farfurie. In tigaia incinsa punem untul sa se...
Coaste de porc fripte pe gratar
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...
Ciolan cu varza a la Bierhaus67
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore. Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat; Se adauga 2 crengute de rozmarin...
Rulada de pui cu emmentaler
Am pregatit fasiile de piept de pui: le-am spalat, uscat, le-am suprapus putin si le-am batut, cat sa formez o foaie pe care sa asez umplutura. Am condimentat pieptul de pui cu verdeturi italienesti. Am uns carnea de pui cu gem de piersici, iar deasupra am asezat fasii de emmentaler....
Pui cu ciuperci si camembert
M-am ocupat intai de pulpitele de pui. Dupa ce le-am spalat si curatat bine de pielite le-am pus intr-un vas la cuptor, cu putina apa, sare, piper si usturoi. Le-am lasat cam 40 minute la cuptor. Puteti adauga si putin vin alb, daca doriti. Am tocat ceapa si usturoiul marunt. Untul l-am...
Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat
Se taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune în interiorul cârnatului. Apoi se iau două felii de ceafă afumată și se îmbracă...
Bucataras TV: Pulpe de pui cu ciuperci și roșii
Un bucătar desăvârșit nu stă ore în șir în bucătărie. Chef Roberto ne arată cum în 20 de minute se pot pregăti două feluri principale: o rețetă cu pulpe de pui și arahide și una cu coaste de porc și fructe. Se taie coasta pe lungime. Se...
Bucataras TV: reteta de Millefeuille din carne de porc umplută cu ruccola
Millefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille din carne de porc și legume. Se taie mărunt pătrunjelul. Dacă vreți să îl tocați...
Bucataras TV: reteta de Pulpă de pui vânătorească
Chef Roberto pregătește o rețetă rapidă de pulpe de pui cu rucola și țelină – o nebunie de arome într-o combinație simplă, dar de efect. Se taie carnea unde este încheiatura pe os. Este important să nu tăiem niciodată carnea de pui sau de iepure la...
Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați
Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de...
Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi
Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă. Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și...
Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz
Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat. Pulpa de pui a fost mai...
Bucataras TV: reteta de Costiță de porc cu migdale, pe pat de ardei gras și ceapă
Costițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli. Costița de porc se taie mai întâi pe lungime și apoi pe diagonală. ...
Bucataras TV: doua retete video cu aripioare de pui
Chef Roberto ne prezintă nu una, ci două rețete aromate cu aripiore de pui. Secretul reușitei oricărui preparat constă în ingredientele de bună calitate și condimentele care le pun în valoare. Prima dată se taie carnea de pe partea de sus a aripii la un capăt de...
Muşchi fraged de viţel cu ceapă verde şi saute de salată verde preparate in vas Zepter
Îndepărtaţi cotorul salatei şi frunzele exterioare, apoi spălaţi şi uscaţi frunzele cu grijă. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul arata culoarea roşie. Reduceţi focul la minim. Frigeţi muşchiul de de vită până când...
Pui Shanghai preparat in vas Zepter
Pieptul de pui se taie fasii. Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase. Fasiile de pui se trec prin amidon, apoi se introduc in amestec. Vasul de 2l se pune pe sursa de...