publicat la 10.12.2014
publicat la 10.12.2014
publicat la 10.12.2014
Noptile tale de insomnie se vor termina curand. Sigur e posibil ca leacul sa fie mai rau decat boala, dar nu conteaza. Te va intepa o musca dintr-o specie ciudata, necunoscuta. Asta te va face sa te imbraci numai in roz bombon si bleu ciel. Vei observa poate ca oamenii rad dar nu-ti va pasa prea mult.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorbita de oaie cu legume
Legumele se curata , se spala si se toaca dupa preferinta. Coasta de oaie se taie in bucati mai mici si se pune cu legumele intr-o oala incapatoare. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba circa 1 ora. Se completeaza cu apa fierbinta daca este nevoie. Punem bulionul, asezonam cu sare ,piper dupa...
Covrigi cu telemea
Pune drojdia la inmuiat cu putina apa calda. Intr-un bol pune faina, sare, zahar, oul,untul, telemeaua rasa si drojdia inmuiata.Incepe sa framanti adugand apa putin cate putin , pana rezulta un aluat compact si usor de modelat. Lasa aluatul la cald timp de o ora. Dupa acest timp...
Placinta cu carne de pui
Se pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se framanta un aluat compact.Lasam la cald pentru minim 30 minute. ARdeiul gras se curata de seminte si se toaca cubulete.Morcovul se curata de coaja si se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam legumele cu carnea . Dupa ce a...
Clatite de dovlecel cu dulceata de morcov si nuca
CUratam dovlecelul de coaja si il radem cu razatoarea mica. Adaugam ouale si un praf de sare si omogenizam. Adaugam laptele putin cate putin , zaharul, si coaja de lamaie, La sfarsit adaugam faina, pana rezulta un aluat mai gros ca cel de la clatite normale. Se coace fiecare clatita in...
Dulceata de morcov cu nuca
Morocovul se curata de coaja si se taie in cubulete. Intr-un ceaun de tuci punem pe foc apa , zharul si batonul se scortisoara. Cand incepe sa fiarba punem morcovul. Lasam ceaunul la foc mic pana cand morcovul e fiert iar sosul e legat, In ultimele minute adaugam miezul de nuca. Se...
Placinte cu branza dulce
Laptele , drojdia, zaharul si o lingura de faina se pun intr-un bol si se omogenizeaza. Se lasa 10 minute la crescut. Intr-un vas punem faina, sarea, galbenusurile batute cu ulei, si lapptele in care s-a dizolvat drojdia.Framantam un aluat compact, potrivit de moale. Daca mai este nevoie...
Pui in sos de ciuperci si capere
Spalam copanelele de pui si le stergem cu un servetel uscat. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei si rumenim copanelel, numai cat sa le dam o culoare frumoasa.Le scoatem intr-o farfurie. IN uleiul ramas punem ceapa curatata, ardeiul curatat si taiate cubulete. Adaugam si sunca de pui....
Gogosari si conopida in sos
Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie fasii. Conopida se taiie buchetelee mici , se pune intr-o zita se spala si se lasa sa se stoarca. Punem restul ingredientelor (fara gogosari si conopida) intr-o oala incapatoare. Lasam sa fiarba 20 de minute. Dupa acest timp adaugam...
Chec de carne
Legumele se curata si se toaca cubulete mici. Se calesc circa 5 minute . Carnea o punem intr-un vas. Adaugam legumele,ouale, sare, piper daca mai este nevoie si omogenizam.Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec, punem carnatul afumat si deasupra restul de compozitie. Dam tava...
Rulada de pui
Punem carnea tocata intr-un bol. O condimentam bine cu sare, piper si usturoi pisat. Ardeiul capia se toaca cubulete mici, la fel sis cicupercile si le adauugam peste carne. Verdeata se toaca marunt, caperele la fel . Pieptul de pui se spala, se sterge cu un servevtel si se taie...
Vol au vent cu ciuperci
Mai intai pregatim sosul : Tocam ceapa marunt si o calim in o lingura cu unt(ulei) . Adaugam ciupercile taiate cubulete mici, presaram sare si piper, si lasam la foc mic circa 10 minute. La sfarsit adaugam patrunjel tocat si smantana. SE intinde o foaie de foietaj si se taie cercuri cu un...
Prajitura cu foi cu bulion
Pentru foi amestecam toate ingedientele si framantam pana obtinem o coca compacta. Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu o furculita si se coace fiecare foaie circa 8 minute. Dupa ce am copt toate foile se lasa la...
Clatite cu gris
Batem ouale cu sare si zaharul. Agaugam 500 ml lapte, faina si grisul. Lasam la rece aluatul minim 30 minute. Scoatem vasul de la rece si adaugam restul de lapte si uleiul (daca este necesar mai adaugam putina faina) Coacem fiecare clatita pe ambele parti si le umplem cu gem sau ciocolata!...
Placinte cu carne si legume
Drojdiia se pune la inmuiat in apa calduta. Intr-un bol se pune branza, sare, zahar, se adauga drojdia si faina cate putin .Incepem sa framantam , adaugand faina pana rezulta un aluat molicel dar nelipicios.Lasam la crescut minim 30 minute, Legumele le curatam si le taiem dupa preferinta....
Chec cu ciocolata si nuca
Punem ciocolata la topit impreuna cu untul. Aveti grija sa nu o ardeti. Luam de pe foc si adaugam zaharul pudra si cel vanilat si amestecam bine. Punem faina iar la sfarsit adaugam ouale batute cu un praf de sare. Adaugam nuci si alune taiate grosier. Punem compozitia intr-o tava unsa cu...
Budinca de dovlecel
Dovlecelul se curata de coaja si semintele din interior si se taie fasii subtiri, Amestecam ouale cu telemeaua, laptele. untul. sare, piper , ptraunjelul tocat maruntsi , faina si praful de copt. La sfarsit adaugam dovlecelul. Ungem o tava cu putin ulei , si turnam compozitia de mai sus...
Quiche/Tarta cu dovlecel
Punem aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptor pentru 8 minute. In acest timp pregatim umplutura : Dovlecelul se taie cubulete si se caleste 2 minute. Carnea se taie cubulete si se pune intr-un bol. Adaugam dovlecelul, ouale batute cu smantana si condimente...
Cartofi umpluti
Cartofii se fierb in coaja, se las la racit putin apoi se curata. Se scobesc cu o lingurita , Punem in scobitura, cabanos taiat feliute, telemea taiata cubulete, si usturoi taiat feliute. Dam la cuptor pentru 15 minute, Noi am servit cu branza fondue.
Frittata cu legume
Ciupercile se feliaza. Morocvul se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeiul se curata de seminte si se taie cubulete. Ceap se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pun toate legumele la calit in 2 linguri de ulei si se lasa pana se inmoaie. Punem legumele intr-un vas yena pe...
Biscuiti cu arahide
Topim untul si il amestecam cu zaharul si sarea. Adaugam oul si untul de arahide si omogenizam. Adaugam faina si praful de copt si framantam pana rezulta un aluat moale si usor sfaramicios. DIn acest aluat luam cate o bucatica, o modelam in forma rotunda, aplatizam usor si o dap prin...
Biscuiti cu stafide
Amestecam toate ingredientele cu untul topit pana obtinem o coca moale si usor sfaramicioasa. Adaugam stafidele. Luam cate o bucata de aluat, o modelam intre palme pana obtinem o forma rotunda si o aplatizam usor. Continuam astfel pana terminam aluatul. Coacem biscuitii...
Cheesecake - 2 ani de bucataras :)
Tocati biscuitii marunt. Daca aveti robot foarte bine, daca nu va chinuiti ca mine cu o punga si un sucitor J Amestecati-i apoi cu untul si puneti totul intr-o tava .Dati tava la cuptor pentru 10 minute. In acest timp pregatim crema. Mixati ricotta cu zaharul.Adaugati mascarpone...
Pide cu de toate
Drojdia o punem la inmuiat cu apa calduta. Cernem faina intr-un vas, adaugam drojdia, sarea, zaharul si oregano. Framantam un aluat potrivit de tare. Lasam la crescut o ora . Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 4. Intindem fiecare bucata mai mult pe lungime si ridicam marginea sa ii dam...
Porc cu mustar si bere
Se spala carnea si se feliaza in bucati groase de un deget. Mustarul il amestecam cu condimentele , si dam carnea prin acest amestec . Punem bucatile de carne intr-un vas yena , punem berea si dam vasul la cuptor pentru 40.45 minute. Noi am servit cu Cartofi prajiti si muraturi :)
Clatite cu mere si scortisoara
Curatam merele de coaja si seminte si le taiem cuburi. Le punem la caramelizat cu zaharul si scortisoara si le lasam la foc mic pentru circa 20 minute, Preparam clatitele dupa reteta proprie. Luam fiecare clatita, o umplem cu mere si o rulam. Eu am pus deasupra sosul care mi-a ramas...
Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii
Aluatul foietaj se desface si se pune intr-o tava in care am pus o hartie de copt. Se coace circa 10 minute . In acest timp preparam umplutura: Mozzarela se taie bucatele. Rosia se spala si se taie felii, Ceapa se curata de coaja , se spala si se taie felii. Intr-un bol amestecam...
Cozonac cu scortisoara si unt
Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut. Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La...
Supa de pui cu taitei lati
Legumele se curata de coaja , se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se punem un cub de knorr si se fierb 20 minute. Strecuram si punem din nou la fiert supa rezultata. Din legume pastram doar morcovul, pe care il tocam marunt si il calim in unt. Pieptul de pui se taie...
Cartofi in straturi cu carne si branza feta
Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul. Dupa ce carnea isi schimba culoarea iar vinul e evaporat aproape complet , punem bulionul, usturoi pisat,...
Paine de casa
Drojdia se puna la inmuiat cu jumatate de cana de lapte, si se lasa la crescut vreo 10 minute. Intr-un vas batem ouale cu sare si zaharul. Adaugam laptele, si drojdia si amestecam. Incorporam faina putin cate putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat molicel dar...