publicat la 13.03.2017
publicat la 13.03.2017
publicat la 28.11.2016
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpe de pui cu legume,la cuptor
Incepem cu pulpele pe care le spalam si le condimanetam cu sare si boia dulce. Le prajim intr-o tigaie cu ulei. Intre timp tocam, nu foarte marunt, ceapa, usturoiul, ardeii si ciupercile. Cand copanele sunt rumenite usor la suprafata, le scoatem din tigaie. ...
Porc Sichuan
Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din cantitatea de sos de soia. Intr-o tigaie wok punem la incins jumatate din cantitate de ulei. Calim...
Copanele crocante
Pentru inceput fierbeti copanele timp de 10-15 minute. Cat sunt inca fierbinti, desprindeti pielea de pe fiacare copan in parte. Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei la incins (cat sa acopere copanele). Cat se incinge uleiul pregatiti oualele (batute bine),...
Varza călita cu mușchiuleț de porc
Tocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia. Intr-o tigaie caliti ceapa in cele 2 linguri de ulei. Adaugati si bulionul de rosii...
Chiftelute cu ardei copt
Ardeii capia se coc in cuptor si apoi se transforma intr-o pasta omogena cu ajutorul unui blender vertical. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, oualele, si condimentele. Omogenizati bine si apoi adaugati pasta de ardei si faina. Amestecati bine...
Șnițele din piept de pui marinat
Acest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu otetul balsamic bine, pana se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Sosul impreuna cu...
Budinca cu cartofi și carne de pui
Cartofi se curata si se pun la fiert. Pieptul de pui se portioneaza in felii subtiri si se prajeste in 50 ml ulei. Separat se bat cele 3 oua cu smantana, sare si piper (dupa gust). Ardeiul se taie patratele si patrunjelul se toata marunt. Cartofii...
Tocanita de pipote si inimi
Pipotele si inimile se spala foarte bine. Inimile se taie in jumtate si se spala bine de sangele ramas in interiorul ventriculelor. Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pune carnea si apoi, peste, legumele curatate si taiate dupa preferinta. ...
Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat
Incepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3 minute. intr-o tigaie puneti untul, mierea si zaharul. Cand acestea ajung la punctul de fierbere puneti...
Ficatei trasi la tigaie cu ceapa
Ficatei se spala si se curata de pielite si se acopera cu lapte pentru 15 minute. Dupa cele 15 minute, se scot cu un cleste din lapte si se pun in tigaia unsa cu ulei si incinsa. Tigaia acoperita cu un capac, se lasa la foc mic pana se evapora toata apa lasata de ficatei. Cand ficatei sunt...
Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii
Preparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel si ardeiul, il taiati cubulete mici. Intr-o cratita puneti uleiul la incins....
Snitele italiene cu carne de porc si parmezan
Fiecare bucata de carne se inveleste in folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Apoi, individual, se pudreaza cu sare si piper. Apoi, in cate o farfurie asezati ingredientele astfel. 1-faina 2-cele 3 oua batute amestecate cu jumatate din cantitatea de parmezan...
Carne de porc cu piure la cuptor
Eu am folosit piureul si carnea ramase de la cina din ziua anterioara. Reteta este foarte buna in cazul in care va raman carne si/sau piure nemancate si nu vreti sa le aruncati (dar nici nu le mai mananca nimeni). Folositi un vas ce poate fi bagat la cuptor. Ungeti vasul cu unt si asezati...
Friptura de porc cu bere neagra
Intr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit. Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele de carne atat cat sa se arameasca la suprafata si apoi le scoateti si le puneti intr-o tava pe care...