Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de...
- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute
- taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari,
~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii
- adaugati...
Se rade cascavalul si cartoful prin razatoare cu gauri mari si se amesteca cu ceapa , ou, sare, piper si faina
se incinge o tigaie cu ulei si se pune cate o lingura din compozitia de cartofi cu cascaval
se prajeste la foc mai mic de mijlociu cate 2 minute pe ambele parti
se...
1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia
2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la viteza mica pana se incorporeaza, mai adaugati...
Foi:
Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand. Se adauga si restul fainii si oul cu smantana, se incepe...
Preparare crema 1:
Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede
Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga...
Preparare blat:
Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.
Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.
Adaugati o...
1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma
150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.
2. adaugati contimentele
dafin , piper, boia , busuioc...
1. Fierbi cartofii in coaja, iar sfecla o coci la cuptor.
2. Dupa ce s-au fiert si copt legumele, le cureti, le tai cubulete sau betisoare, dupa cum iti place .
3. Torni uleiul si adaugi zeama de lamaie si sare dupa gust. La sfarsit presari patrunjel taiat fin.
Sfaturi! Amesteca...
Mod de preparare blat:
Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt pe rand doua blaturi in forma de copt cu dimensiunea de 25,5/38 cm.
Se separa 4 galbenusuri de albusuri si se bat cu 4 linguri de zahar in spuma alba ca sa devina o compozitie cremoasa ....
Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de...
Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu...
* Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati
* Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema
* Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data ,incorporando...
Preparare aluat:
Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz
Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se...
Preparare aluat :
Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa...
preparare bezea:
1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D
2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte...
1 . se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.
2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat,...
Caramelizati merele cu zaharul amestecat cu scortisoara .
Derulati aluatul si lasati-l pe folia in care a fost preambalat, aluatul nu se schimba pe alta suprafata de lucru . Taiati o fasie din latimea aluatului pentru a o pune mai tarziu pe primul strat de fructe. Impartiti aluatul in 3 parti...
1. puneti supa de legume sau pui pe foc
2. incalziti uleiul intr-o cratita mare
3. curatiti ceapa si usturoiul, apoi le caliti la foc mijlociu timp de 5 minute pana sant moi
4. spalati si uscati busuiocul, lasati cateva frunzulite pentru decor, restul taiati ca sa rezulte o lingura
5....
Aluat :
Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este...
Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei.
Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea .
Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat , luam o rondela de rosie...
Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C
Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul puteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin, puneti vasul in...
1. se prajeste putin beconul taiat in bucatele nu prea mari pe o tigaie incinsa cu ulei de masline.
2. se scoate pe o hartie ca sa absoarba grasimea in surplus
In acel ulei se prajeste la foc mic un catel de usturoi taiat, avand grija sa nu prinda coaja rumana timp de 2~3 minute si se i-a...
Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare.
Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime...
Se pun la fiert cartofii in apa cu sare, dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie cuburi. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se fierb 3 oua tari si se curata de coaja. Cu doua galbenusuri fierte si unul nefiert, uleiul, 1 lingurita mustar , sare si 1~2 linguri zeama de lamaie se face...
1. Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine.
2. Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste ,se adauga zaharul si ceapa maruntita intr-o stare de terci...
Se marunteste in blender banana si se adauga cuburile de gheata, inghetata, 1/3 pahar lapte rece, cafeaua, 20 gr. zahar ( 2 linguri rase)
Intr-o cratita se fierb 10 gr de zahar cu laptele ramas si cu romul, sa dea un clocot, luam de pe foc si mixam pana obtinem o spuma din lapte, turnam...
Blatul:
Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C.
Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema. Adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in...
Pentru blat
Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece.
Pentru mouse-ul de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem...
Placinta Dobrogeana
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de...
Cartofi gratinati
- spalati bine si fierbeti cartofii in apa cu sare la foc mediu 10 minute - taiati cartofii si ceapa curatate de coaja in bucati mari, ~cam in 4~6 bucati si le amestecati usor cu 50 ml. ulei de masline, sare, piper si doua linguri de faina ca sa nu striviti cartofii - adaugati...
Clatite din cartofi cu cascaval
Se rade cascavalul si cartoful prin razatoare cu gauri mari si se amesteca cu ceapa , ou, sare, piper si faina se incinge o tigaie cu ulei si se pune cate o lingura din compozitia de cartofi cu cascaval se prajeste la foc mai mic de mijlociu cate 2 minute pe ambele parti se...
Chifle pentru hamburgher
1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia 2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la viteza mica pana se incorporeaza, mai adaugati...
Prajitura Dulsineea
Foi: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand. Se adauga si restul fainii si oul cu smantana, se incepe...
Tort Faberge de Pasti
Preparare crema 1: Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga...
Tort dedicat ' De la inima la inima "
Preparare blat: Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn. Adaugati o...
Bors de sfecla ( sfecolinic )
1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma 150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne. 2. adaugati contimentele dafin , piper, boia , busuioc...
Salata de cartofi cu sfecla
1. Fierbi cartofii in coaja, iar sfecla o coci la cuptor. 2. Dupa ce s-au fiert si copt legumele, le cureti, le tai cubulete sau betisoare, dupa cum iti place . 3. Torni uleiul si adaugi zeama de lamaie si sare dupa gust. La sfarsit presari patrunjel taiat fin. Sfaturi! Amesteca...
Tort camasa pentru iubirea mea :)
Mod de preparare blat: Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt pe rand doua blaturi in forma de copt cu dimensiunea de 25,5/38 cm. Se separa 4 galbenusuri de albusuri si se bat cu 4 linguri de zahar in spuma alba ca sa devina o compozitie cremoasa ....
Briose super pufoase cu mere
Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continou pana i-l incorporam pe tot. Adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de...
Rulada cu crema de pepene galben
Crema : pulpa de pepene se marunteste in blander si se aduce la temperatura de fierbere impreuna cu laptele si se ia de pe foc / separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa /dupa ce sa racit compozitia de pepene ca la soare , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu...
Chec rapid in doua culori
* Ungeti o tava pentru chec cu unt si o infainati * Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema * Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data ,incorporando...
Carmelita de Valentine's day
Preparare aluat: Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se...
Choux à la Crème
Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la fierbere. Se adauga faina si se amesteca sa nu formeze cocoloase. Se face focul mic si se amesteca pana devine o masa lucioasa si se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga cate un ou , trebuie sa...
Tort Kiev
preparare bezea: 1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D 2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte...
Pernite cu curmale pentru Valentine's day
1 . se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei. 2. amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat,...
Strudel cu capsune si mar caramelizat
Caramelizati merele cu zaharul amestecat cu scortisoara . Derulati aluatul si lasati-l pe folia in care a fost preambalat, aluatul nu se schimba pe alta suprafata de lucru . Taiati o fasie din latimea aluatului pentru a o pune mai tarziu pe primul strat de fructe. Impartiti aluatul in 3 parti...
Supa de rosii cu linte
1. puneti supa de legume sau pui pe foc 2. incalziti uleiul intr-o cratita mare 3. curatiti ceapa si usturoiul, apoi le caliti la foc mijlociu timp de 5 minute pana sant moi 4. spalati si uscati busuiocul, lasati cateva frunzulite pentru decor, restul taiati ca sa rezulte o lingura 5....
Manti
Aluat : Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate putin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este...
Dovlecel umplut cu rosii
Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei. Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea . Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat , luam o rondela de rosie...
Cobbler din piersici si mure
Puneti raftul la cuptor in mijlocul cuptorului incalziti cuptorul la 220gr. C Ungeti un vas de sticla sau ceramica cu unt, il ungeti bine, puneti fructele in el impreuna cu zaharul si cu amidonul puteti sa le amestecati daca vreti, eu nu le-am amestecat decat putin, puneti vasul in...
Spaghetti Carbonara
1. se prajeste putin beconul taiat in bucatele nu prea mari pe o tigaie incinsa cu ulei de masline. 2. se scoate pe o hartie ca sa absoarba grasimea in surplus In acel ulei se prajeste la foc mic un catel de usturoi taiat, avand grija sa nu prinda coaja rumana timp de 2~3 minute si se i-a...
Soleanka
Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi /se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa /se clatesc si se pun la fiert cu apa fiarta si fieb pina cand sant gata cu putina sare. Din carne cu os ( piept de vita)se prepara zeama / carnea se separa de os si grasime...
Salata de cartofi cu piept de pui in crusta de cocos
Se pun la fiert cartofii in apa cu sare, dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie cuburi. Se lasa sa se raceasca. In acest timp, se fierb 3 oua tari si se curata de coaja. Cu doua galbenusuri fierte si unul nefiert, uleiul, 1 lingurita mustar , sare si 1~2 linguri zeama de lamaie se face...
Neptun lux
1. Se fierb pastele in apa cu sofran , boia ,curcuma ,se scurge apa si se lasa sa se raceasca bine. 2. Se prepara sosul din ceapa , zahar sos soia si sos peste, 1 lingura apa si usturoi se incalzeste apa cu sosul de soia si de peste ,se adauga zaharul si ceapa maruntita intr-o stare de terci...
Mocca cu spuma de rom
Se marunteste in blender banana si se adauga cuburile de gheata, inghetata, 1/3 pahar lapte rece, cafeaua, 20 gr. zahar ( 2 linguri rase) Intr-o cratita se fierb 10 gr de zahar cu laptele ramas si cu romul, sa dea un clocot, luam de pe foc si mixam pana obtinem o spuma din lapte, turnam...
Tort lapte de pasare cu cacao
Blatul: Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C. Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema. Adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in...
Tort inimos
Pentru blat Mixam totul la robot si tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila cu diametrul de 22 cm. Pana e gata mouse-ul de ciocolata dam la rece. Pentru mouse-ul de ciocolata Topim ciocolata impreuna cu 100ml de frisca lichida.Frisca doar se incalzeste sa putem...