AlinaL

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 10.01.2010

RETETE17
PRIETENI17
Retete

Almette de casa

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Se freaca untul lasat in prealabil la temperatura camerei, peste care se adauga treptat  branza si smantana care au fost mixate anterior impreuna.Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se amesteca cu branza. Se potriveste de sare.Optional se mai poate pune si marar tocat. Eu am folosit...

Cremes

In Prajituri la 11 Sep 2011

Galbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina.  Separat,  amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema obtinuta din galbenusuri, zahar si faina, urmand ca la final sa adaugam si laptele ramas (900 ml).Punem...

Piure de castane

In Dulciuri la 19 Oct 2010

Castanele se cresteaza in X sau pe o parte si pe alta, dar fara a ajunge la miez! Se pun intr-o oala la fiert cca 45-50 minute, la foc potrivit. Se decojesc cand sunt calde, inclusiv coaja interioara, aceea mai subtire.  Se dau prin blender. Se mixeaza frisca in care se toarna treptat...

Gem de prune si pere

In Dulceata / Gem la 8 Sep 2010

Dupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste "reziduri".Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi  am curatat perele (tot de coji) si le-am pus in blender. Am pus compozitia la fiert impreuna cu 1 kg de zahar. Se...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 5 Sep 2010

Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.In mijloc se face o adancitura in care se pune coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se intinde in tava unsa in...

Tarta cu branza si fructe de padure

In Dulciuri la 13 Mar 2010

Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu praful de copt, untul rece ras sau taiat cubulete, zaharul , sarea si oul. Se amesteca bine cu o lingura, dupa care se framanta rapid, la inceput cu mixerul apoi cu mana, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la figider pentru 30 de minute....

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 5 Mar 2010

Se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza...

Paste cu ciuperci si sos alb

In Penne la 25 Feb 2010

Fierbi pastele in apa cu putina sare si cu uleiul de masline, respectand instructiunile de fierbere de pe ambalaj.Pastrezi la cald pastele scurse. Cureti ceapa si ciupercile , apoi le speli. Tai ceapa solzisori, iar ciupercile in felioare.Le inabusi timp de 10-15 minute, impreuna cu untul si...

Prajitura simpla cu foi de napolitana

In Dulciuri la 14 Feb 2010

Se mixeaza margarina cu jumatate din zahar (150 g) si cu galbenusurile. Jumatatea cealalta de zahar se arde la foc mic, iar cand zaharul s-a topit se adauga nucile taiate.Dupa ce nucile s-au pus in zaharul topit, se pune cate o lingura din compozitia mixata de unt+oua+zahar, in timp ce...

Prajitura cu portocale

In Dulciuri la 5 Feb 2010

Amesteci galbenusurile cu zaharul si le bati spuma cu mixerul , apoi pui faina, putin cate putin, piureul de portocale(sa fie mai subtire), sare, praful de copt stins cu un pic de zeama de lamaie, uleiul (turnat fir) si coaja razuita de la o portocala Amesteci bine si pui albusurile ...

Reteta de preparare a papanasilor copti

In Dulciuri la 29 Ian 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza, ouale, zaharul, zaharul vanilat si rahatul, iar praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie.Se amesteca toate ingredientele si se pune faina cat sa devina compozitia un aluat mai moale. Se formeaza bastonase lungi de 2-25 cm si...

Budinca de orez

In Mancare copii la 28 Ian 2010

Fierbi laptele cu zaharul vanilat.Speli orezul in 3-4 ape, il lasi sa se umfle un sfert de ora in apa calda, apoi il scurgi bine si-l adaugi in laptele care clocoteste.Pui si un praf de sare si  lasi sa fiarba pe foc mic.La final adaugi zaharul, mai dai in 2-3 clocote si dai orezul deoparte....

Chec cu visine

In Dulciuri la 27 Ian 2010

Se fierbe apa cu zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma.Se adauga siropul in albusuri (putin cate putin), iar galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine compozitia.Uleiul se pune cate o lingura, amestacand continuu.La final se adauiga faina.Se toarna...

Budinca de cartofi cu branza de vaca

In Mancare copii la 26 Ian 2010

Cartofii se spala si se fierb cu coaja. Dupa ce au fiert , se paseaza cu furculita  bine-bine si se amesteca impreuna cu branza de vaca, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana si faina. Atentie la branza, ea nu trebuie sa fie prea zemoasa. Se bat albusurile spuma si se adauga in...

Ciorba de cartofi cu carnat afumat

In Supe/Ciorbe la 22 Ian 2010

  Intr-o oala se pune 2 linguri de ulei, ceapa si putina apa. Se lasa la foc mic pana se inmoaie ceapa, apoi se completeaza cu apa necesara pentru ciorba.Eu am mai pus si 2 linguri de pasta de ardei. Se taie carnatul rondele subtiri si se rastoarna peste apa care fierbe.Dupa cateva...

Piept de pui cu ardei

In Pui la 18 Ian 2010

Pieptul de pui de taie in fasii mai lungi si subtiri. Se pun bucatile de carne intr-o tigaie in care am pus ulei, apa si putina sare. Se lasa pe foc pana scade apa si se rumenesc bucatile de carne. Separat, se caleste ceapa in ulei si in putina apa, spoi se adauga ardeii taiati bucati mai...

Crap la cuptor

In Crap / Caras la 10 Ian 2010

Am vrut ca de Revelion sa gatesc altfel pestele. L-am dorit la cuptor, dar fara legume si mai mult prajit/copt decat fiert. Am taiat pestele sub forma de potcoave; daca-l  puneam intreg la cuptor nu cred ca era bine patruns. L-am condimentat cu sare si piper, apoi am facut o pasta din...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 29.09.2011

Almette de casa

publicat la 11.09.2011

Cremes

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]