publicat la 14.07.2019
publicat la 12.07.2019
publicat la 28.02.2016
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste
Cum se prepara Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste Pregatim foile: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul tos si zaharul vanilat. Cand spuma este tare, adaugam nuca macinata, praful de copt si 5 linguri de faina. Amestecam...
Desert Fantezie cu ciocolata
Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugat branza de vaci si frisca batuta tare, mascarpone, putina esenta si coaja de portocala amestecand de sus in jos pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort aranjam piscoturiile insiropate in sirop facut din esenta de portocale, apa...
Foietaj Godina cu telemea si cascaval
Intindem aluatul de foietaj cca 1 cm. Taiem patrate de 4-5 cm. Punem in mijloc telemea si cascaval. "Inchidem" sub forma de triunghi, marginiile le apasam cu furculita. Ungem cu ou batut si dam la cuptor 25-30 min la 180-200 gr.
Friptura de porc aromata Godina, cu cartofi aurii cu marar
Spalam bine si transam cotletul. Intr-o tava de yena punem untura si condimentele. Asezam carnea, carnaciorii si ciuperciile spalate si taiate felii. Asezonam, punem un pahar de apa, acoperim cu foliie de aluminiu si dam la cuptor pt 50 minute. Inlaturam folia si mai...
Barcute cu fructe
Spalati bine fructele, curatati-le si feliati-le potrivit. Pregatiti budinca conform instructiuniilor de pe plic. Lasati-o la racit, amestecand din cand in cand. Bateti frisca tare si amestecati-o cu budinca racita pana la omogenizare. Umpleti cu ajutorul unui posh...
Ostropel de pui
Spalam bine legumele, le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Amestecam. Adaugam 2 lingurite boia de ardei dulce. Spalam bine ciocanelele si le adaugam peste legume. Adaugam apa cat sa treaca cu 3-5 cm peste carne si lasam sa fiarba la fos moderat. Asezonam cu...
Tiramisu reteta la pahar
Tiramisu reţetă originală Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam mascarponele si frisca batuta tare. Omogenizam. Facem 200 ml cafea cu ness-ul. Insiropam piscoturile si le asezam in pahare. Punem un strat de piscoturi... unul de...
Friptura de porc aromata
Spalam bine carnea si o transam. Intr-o tava de yena punem putin ulei, condimentam si punem un strat de ceapa taiata julien. Asezam deasupra carnea, condimentam si punem vinul si putina apa. Acoperim cu folie si dam la cuptor pt 60 minute. Scoatem, indepartam folia si...
Mic dejun
Prajim painea. In mijlocul feliei taiem cu paharul un cerc. Punem painea in tigaie si spargem oul in interiorul cercului. Acoperim si lasam sa se prajeascca oul. Feliile de sunca si cele de cascaval le prajim in putin ulei. Aranjam farfuria si servim calde cu...
Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata
In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel. Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar. Imbracam forma in caramel. Pregatim crema astfel: Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele. Omogenizam pana cand se topeste...
Sandwich-uri la pachetel
Ungem feliile de paine cu margarina. Punem salamul si cascavalul. Unim si bagam la toaster. Pofta buna
Friptura de pui cu cartofi copti
Curatam si spalam bine ciocanelele. Cartofii ii punem la copt in coaja, dupa care ii aranjam in tava cu ciocanelele. Condimentam. Dam la cuptor pt 60 minute. Servim calde cu diverse sosuri. Decoram cu patrunjel verde.
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos
Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 25-30 minute in cuptorul preincalzit. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi...
Carnati de porc fierti in moare
Taiati carnatii in bucati potrivite. Puneti in tigaie/oala impreuna cu zeama de varza. Fierbeti de la primul clocot 15 min. Scurgeti moarea si mai rumeniti putin carnatii in ulei. Serviti cu mustar.
Chec pufos cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu nuca. Galbenusurile le frecam cu praful de copt. Omogenizam toate...spuma cu galbenusurile si nuca cu faina, amestecand de sus in jos. Tapetam...
Mic dejun traditional de sezon
Cartofii ii spalam bine si ii punem la copt necuratati de coaja. Ii testam cu furculita, cand sunt facuti intra furculita usor. Restul ingredientelor se aranjeaza frumos pe platou. Moarea o punem in carafa si fiecare serveste aleatoriu. Pofta buna!
Saratele cu cascaval
Punem laptele la incalzit sa fie domol. Dizolvam drojdia. Radem branza telemea pe razatoarea mica. Intr-un castron punem faina...drojdia dizolvata...telemeaua rasa...un praf chimen si framantam bine pana se ia de pe mana. Intindem o foaie de 2-3 cm...ungem cu ou...
Platou aperitiv
Aranjam dupa preferinta si imaginatie. Cascavalul taiat triunghiuri...salamul felii subtiri...muschiul dreptunghiular...iar in mijloc am facut niste "floricele" din salam. Pofta buna :)
Tartine cu somon afumat si Crema de branza Delaco
Feliem bagheta pe diagonala. Prajim putin feliile de bagheta. Ungem feliile obtinute cu crema de branza cu somon Delaco. Punem fasii de somon si feliute de lamaie. Fixam decorativ cu scobitoare
Racituri
Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4. Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm. Se dau la fiert pana cade carnea de pe os. Pe parcurs se adauga sare dupa gust. Cand sunt fierte se strecoara si in...
Friptura de pui aromata
Am curatat si spalat bine carnea. Am condimentat-o si aranjat-o in tava, lasandu-o la marinat peste noapte. A doua zi am pus apa cat sa acopere carnea, am pus 3-4 lingurite de untura de porc, am presarat oregano si busuioc uscat. Am acoperit-o cu folie de aluminiu si am dat-o...
ROSII AROMATE LA BORCAN
Spalam bine rosiile, le uscam, le asezam pe o tava uscata si le lasam la soare aproximativ 3-4 zile pana se usuca. Intr-un bol punem uleiul de masline, sare marina dupa gust, usturoi dupa gust si busuioc prospat tocat marunt. Intr-un borcan curat punem in strturi sos de busuioc cu...
GEM DE CAISE
Puneti caisele cu 2 kg de zahar si lasati-le pana a doua zi. Strecurati siropul si mixati in robot caisele. Cine doreste le poate taia doar bucatele pt a oferi alta textura gemului. Puneti la fiert 50-60 minute cu restul de zahar, amestecand mereu pentru a evita prinderea de...
GEM DE VISINE
Spalam bine visinile si le punem cu 2 kg zahar pana a doua zi. Strecuram sucu (din care facem sirop), punem visinile in robot si le mixam la viteza mare pana obtinem o pasta. Punem la fiert cu restul de zahar la foc mic aproximativ 50-60 minute. Amestecam des pentru a...
Friptura frageda de porc
Spalam bine coltetul si il crestam. Intr-o tava de yena punem ulei de masline, otet balsamic si condimente. Tavalim carnea bine si o lasam 1-2 ore la marinat. Punem 200 ml vin alb si 100 ml apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute. Scoatem...
Sos pentru pizza
Spalam bine rosiile, le scoatem cotorul si le punem in apa fiarta 2-3 minute pentru a putea indeparta usor pielita. Dupa ce le decojim, le punem in robot si le transformam in suc. Punem sucul de rosii la fiert pana scade la jumatate. Adaugam sare, piper si oregano. Mai...
Bomboane crocante de ciocolata
Topiti ciocolata in bain-marin Fulgii de porumb maruntiti-i putin si amestecati-i cu nuca taiata marunt. Turnati ciocolata topita peste. Pe o tavita puneti hartie de copt si formati "fulgi" de ciocolata cu crunch. Dati la rece aproximativ 60 minute.
Pastai la borcan pentru iarna
Postaia se curata, se spala bine si se pune la oparit in apa cu sare. Legumele se curata, se spala bine, se toaca marunt si se cales in ulei. Adaugam postaia oparita si amestecam. Asezonam cu sare si piper. Adaugam conservantul, omogenizam si oprim focul....
Ardei iuti marinati
Spalati ardeii bine si aranjati-i in borcan. Intr-o catricioara masurati apa cu borcanul plin cu ardei, adaugati sare, zahar si otet dupa gust. Lasati sa dea 2-3 clocote, dupa care turnati in borcan peste ardei. Sigilati si pastrati-i la loc racoros.
Vinete conservate pentru iarna
Coaceti vinetele si curatati-le bine fara a lasa urme de coaja arsa. Amestecati-le asa fierbinti cu ulei si sare dupa gust. Adaugati conservantul si omogenizati. Impartiti in borcane si dati-le la fiert in duns (pe aburi) pentru 50-60 minute. Lasati-le sa se raceasca...