ANCA

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.12.2008

RETETE112
PRIETENI42
Retete

GNOCCHI cu macrou si masline

In Paste la 17 Iul 2009

Pestii se condimenteaza dupa gust si se frig pe gratar, apoi se dezoseaza si se desfac bucatele. Pastele se fierb conform timpului mentionat pe cutie. Sosul: Ceapa taiata fin se caleste usor in putin ulei de masline, apoi se pun rosiile, un pahar cu apa si pasta de rosii, ca sa devina mai...

Piept de pui in sos rosu

In Pui la 28 Mai 2009

Pieptul de pui l-am taiat julien si l-am pus la inabusit in tigaia de teflon cu putin ulei de masline, condimentele de pui, cimbru, sare, piper. Dupa 10 min, am adaugat si ciupercile taiate bucati mari, le-am lasat cateva minute. Usturoiul l-am facut mujdei, am dizolvat in el pasta de rosii,...

Bucatarasul copiilor - Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 26 Mai 2009

Nucile se curata de coaja verde si se pun in apa rece. Folositi manusi chirurgicale, desi sotul tot si-a patat mainile, cu 2 perechi una peste alta, caci el le-a 'operat':)) Nucile curatate se lasa in apa rece 24 ore ca sa iasa amareala si se schimba de cateva ori apa. Se pun la fiert apa,...

Sarmalute in foi de vita

In Pui la 22 Mai 2009

Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper. Foile de vita de vie le-am oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, am trecut la impaturit. Am asezat sarmalele in vasul de...

Ciorba de salata verde cu jumari de ou si costita

In Ciorbe la 22 Mai 2009

Legumele se taie marunt si se pun la fiert in supa de carne sau apa. Dupa 7-8 minute, se adauga salata verde spalata si taiata fideluta. Costita se pune intr-o tigaie teflonata, fara a adauga alta grasime, si se lasa la rumenit cateva minute, dupa care se scoate si se pune in ciorba. In...

Scrumbie cu amestec chinezesc

In Peste la 21 Mai 2009

Scrumbiile se cresteaza marunt, pentru ca oasele sa se patrunda bine si sa se inmoaie la cuptor. Intr-un vas yenna uns cu unt, se aseaza pestele, umplut cu felii de lamaie si ceapa taiata jullien, iar de-asupra se mai pun cateva falii de lamaie, fiind un peste gras, greu, in felul asta se...

Pastrav cu sos de iaurt

In Pastrav la 18 Mai 2009

Pastravii curatati ii condimentam si ii punem la prajit,intregi, intr-o tigaie in care am topit un cub de unt, pret de cateva minute pe ambele parti. Iaurtul, impreuna cu ceapa verde maruntita, usturoiul, rozmarinul, un praf de sare si piper, se mixeaza cu mixelul vertical, ar fi mers de...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 15 Mai 2009

Socata reteta bunicii Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia. Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac si...se asteapta :))...

Clatita speciala pentru Mufa:))

In Mancare copii la 14 Mai 2009

Aluatul pentru clatite este cel clasic, nu-l mai scriu, banuiesc ca toata lumea il stie:) Am pus putin unt in tigaia de teflon si astfel am copt clatita. Intr-un castronel, am zdrobit capsunile cu furculita, apoi am adaugat branza si dulceata si am amestecat totul si gata umplutura! Mufa...

Coaste de berbecuţ în sos de vin alb

In Oaie la 8 Apr 2009

Coastele de berbecut/miel se aseaza intr-o tava sau vas yenna, se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu cimbru, maghiran, sare, piper, toate dupa gust. Eu am mai pus si cativa ardei iuti mici, uscati. Se stropeste totul cu un pahar zdravan de vin alb demisec, daca este nevoie se mai...

File de pangasius cu creveţi şi sos de muştar

In Pangasius la 8 Apr 2009

Se prepara un sos din mustar, ulei de masline, usturoiul pisat pasta, zeama de lamaie, sare, piper si rozmarin. Pentru omogenizare, folositi un mixer vertical. Asezati pestele intr-un vas yenna, ungeti pestele cu sosul si lasati la frigider cca 2 ore pentru ca pestele sa prinda bine toate...

Cous-cous cu cărniţă şi legume - de la 9 luni

In Mancare copii la 8 Apr 2009

Se fierb legumele(morcov, dovlecel, cateva pastai fasole verde, o feliuta de ceapa, telina, pastarnac, ardei gras). 3 lingurite de cuscus se amesteca cu cateva picaturi de ulei de masline extravirgin folosind o furculita. Se scot legumele fierte, iar supa rezultata se da in clocot intr-un...

Pricomigdale

In Dulciuri la 8 Apr 2009

Nucile/migdalele trebuie coapte inainte de a le marunti! Le puteti coace la cuptor sau intr-o tigaie de teflon pe aragaz. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul/telul pana se intareste (ca la bezea). Se adauga faina, nucile si zaharul vanilat se amesteca...

Mîncare de castraveţi muraţi

In Mancaruri cu carne la 8 Apr 2009

Calim putin carnea de porc in ulei de masline, adaugam ceapa taiata solzi si putina apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mediu cam 10-15 min, apoi punem castravetii taiati rondele sau julien ceva mai gros, dupa preferinte, un paharel de vin alb demisec, rosiile maruntite,usturoiul...

Fusilli cu aripioare de pui

In Fusilli la 8 Apr 2009

Dupa ce se curata si se taie aripioarele in jumatati (mai putin varful aripii care se arunca), le inabusim intr-o tigaie teflonata, cu putin ulei de masline stins cu cateva linguri de apa, cam 10 minute. Apoi adaugam in tigaie ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat jullien, subtire, si...

Salată de primăvară cu ton

In Salate la 8 Apr 2009

Toate legumele le toc marunt (eu le dau pe razatoarea Borner), doar prazul/ceapa verde le tai rondele fine. Salata se rupe si ea foarte marunt cu mana pentru a nu oxida. Se amesteca toate minunatiile de mai sus, se adauga zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline extravirgin, si se papa cu...

Piure unguresc (cu ficăţei la tigaie) a la Anca

In Ficat la 8 Apr 2009

Doua cepe, taiate solzisori, le calesc putin in ulei de masline. Cand ceapa devine usor aurie, pun o lingura cu varf de pasta de rosii, si cam jumatate de lingurita de boia iute, tot atata cimbru, le amestec bine si le mai las pe foc pret de cateva minute. Piureul se prepara in mod obisnuit,...

Tortellini cu ciuperci în sos de smîntînă

In Tortellini la 7 Apr 2009

Am folosit o punga de tortellini cu ciuperci cumparata de la hipermarket, pentru care am facut sosul asa: am topit un cub de unt in tigaie, peste care am pus cam 200 g sunculita taraneasca, cu putin cimbru, sare si piper. Cand s-a rumenit, am adaugat un borcan de 400 g smantana, la foc mic,...

Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu

In Pui la 7 Apr 2009

Pentru friptura am folosit pieptul si pulpele cocosului (restul merge la o ciorbita cu bors si leustean), pe care le-am fiert intai la oala cu presiune cca 20 min, de cand a inceput oala sa “fluiere”. Daca punem la cuptor carnea cruda, nu ar fi la fel de frageda. Apoi carnea am...

MLM cu ayran :) a la Anca

In Oaie la 7 Apr 2009

Carnea taiata cubulete o calim putin in ulei(pana isi schimba culoarea, se albeste), impreuna cu usturoiul maruntit, cimbru, un praf de sare si piper prospat rasnit. Se scoate carnea, si in aceeasi tigaie se pune la calit ceapa, ardeiul gras, peste care se adauga o lingura de pasta chilli. Cand...

Cum păstrăm măslinele

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2009

Preparam un amestec din ulei de masline (noi folosim extravirgin), cativa catei de usturoi maruntiti, boabe de piper purpuriu (rosu, alb, verde si negru), putin ardei iute tocat marunt, sau pasta de chilli, 2-3 boabe de coriandru, o foaie de dafin, rozmarin si cimbru, pe care il punem peste...

Prăjitură cu cremă de rahat

In Dulciuri la 7 Apr 2009

Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se coc 4-5 foi (subtiri cam ca foile pentru taitei, caci mai cresc putin la cuptor) pe dosul tavii la 180 grade, cu tava unsa bine si tapetata cu faina, la prima foaie, timp de cca 10 minute, pana se aureste pe margini. Aveti grija la desprinderea...

Afisate 91 - 112 din 112 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2013

Quinoa cu fructe de mare

publicat la 23.02.2013

Baclava

publicat la 11.02.2013

Salata de somon cu iaurt

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]