Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert.
O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit.
Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile.
Cealalta foaie de foietaj o...
Batem ouale cu laptele, sarea si piperul. Tocam ardeiul cubulete. Prazul il taiem rondele. Dam cascavalul pe razatoarea mica, iar ciupercile le scurgem si le trecem prin jet de apa. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care le punem intr-o sita si le trecem prin jet de apa...
Alegem rosii foarte bine coapte. Dam rosiile pe razatoare si indepartam coaja.
Punem rosiile intr-o tigaie si lasam pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos grosut.
Batem ouale cu sarea si piperul si le adaugam peste sosul de rosii fierbinte.
Amestecam...
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta.
Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor...
Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt.
Adaugam untul moale, sarea si piperul si omogenizam.
Se topesc 150 gr margarina intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. .Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza...
Calim ciupercile in ulei pana sunt destul de patrunse. Adaugam verdeturile tocate marunt si cascavalul dat pe razatoarea mare.
Batem usor ouale impreuna cu sarea si piperul si le punem peste ciuperci. Omogenizam. Asezam o parte din compozitie in tava, apoi asezam pe lungime, in mijloc, ouale...
Tocam marunt frunzele de ceapa si usturoi, mararul si patrunjelul.
Fierbem ficatul, il lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Daca doriti ficatul de pui il puteti innabusi in putin ulei. Ouale le fierbem, le curatam si le taiem bucati. Le punem in bol peste verdeturi.
Batem usor ouale...
Taiem pulpele si pieptul fasii.
Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se dizolva, o punem exact asa cum este in plic.
Punem carnea condimentata in punga pentru speciala pentru...
Preparare blaturi din paine:
Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact.
Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza...
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator).
Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele si smantana si branza faramitata.Obtinem un aluat subtire pe care il turnam peste rosii.
Adaugam...
Transferam somonul afumat pe o folie alimentara exact asa cum este in pachet doar ca il intoarcem pe partea cealalta.
Frecam 200 gr crema de branza cu sare de mare si piper alb dupa gust. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam jumatate din cantitate. Omogenizam si...
Punem intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios.
Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15...
Frecam untul moale impreuna cu crema de branza.
Adaugam telemeaua rasa, smantana si ardeiul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza.Daca este cazul mai adaugam putina sare.
Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o amestecam in compozitie ...
Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine .
Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana.
Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si...
Batem ouale si adaugam cascavalul dat pe razatoare. Punem si ardeii capia taiati cubulete mai marisoare apoi asezonam cu sare si piper .Turnam compozitia in tava unsa cu unt .
Dam la cuptor la foc mic . O lasam sa se raceasca in tava apoi o rasturnam cu grija sa nu se rupa ....
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.
Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust....
Camembert in foietaj cu merisoare si fistic
Taiem aluatul de foietaj in doua si pe una din parti asezam rotita de Camembert. O ungem deasupra cu gemul de merisoare si presaram cu merisoare confiate si fisticul maruntit. Impachetam rotita in foietaj avand grija sa strangem si sa lipim bine colturile. Cealalta foaie de foietaj o...
Aperitiv frittata cu paste si legume
Batem ouale cu laptele, sarea si piperul. Tocam ardeiul cubulete. Prazul il taiem rondele. Dam cascavalul pe razatoarea mica, iar ciupercile le scurgem si le trecem prin jet de apa. Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care le punem intr-o sita si le trecem prin jet de apa...
Omleta cu rosii
Alegem rosii foarte bine coapte. Dam rosiile pe razatoare si indepartam coaja. Punem rosiile intr-o tigaie si lasam pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos grosut. Batem ouale cu sarea si piperul si le adaugam peste sosul de rosii fierbinte. Amestecam...
Tarta cu dovlecei
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor...
Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata
Punem crema de branza intr-un bol. adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt. Adaugam untul moale, sarea si piperul si omogenizam. Se topesc 150 gr margarina intr-o craticioara dam deoparte si adaugam faina. .Se adauga imediat laptele si se amesteca bine pana se omogenizeaza...
Aperitiv drob de ciuperci
Calim ciupercile in ulei pana sunt destul de patrunse. Adaugam verdeturile tocate marunt si cascavalul dat pe razatoarea mare. Batem usor ouale impreuna cu sarea si piperul si le punem peste ciuperci. Omogenizam. Asezam o parte din compozitie in tava, apoi asezam pe lungime, in mijloc, ouale...
Aperitiv drob de pui mozaic
Tocam marunt frunzele de ceapa si usturoi, mararul si patrunjelul. Fierbem ficatul, il lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Daca doriti ficatul de pui il puteti innabusi in putin ulei. Ouale le fierbem, le curatam si le taiem bucati. Le punem in bol peste verdeturi. Batem usor ouale...
Rulada din pulpe dezosate
Taiem pulpele si pieptul fasii. Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se dizolva, o punem exact asa cum este in plic. Punem carnea condimentata in punga pentru speciala pentru...
Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv
Preparare blaturi din paine: Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia.Se adauga apa calduta,uleiul, sarea si zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si devine un aluat compact. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza...
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator). Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele si smantana si branza faramitata.Obtinem un aluat subtire pe care il turnam peste rosii. Adaugam...
Rulada de somon cu crema de branza si avocado
Transferam somonul afumat pe o folie alimentara exact asa cum este in pachet doar ca il intoarcem pe partea cealalta. Frecam 200 gr crema de branza cu sare de mare si piper alb dupa gust. Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam jumatate din cantitate. Omogenizam si...
Placinta cu praz
Punem intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15...
Cuburi aperitiv cu ardei
Frecam untul moale impreuna cu crema de branza. Adaugam telemeaua rasa, smantana si ardeiul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza.Daca este cazul mai adaugam putina sare. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o amestecam in compozitie ...
Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon
Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana. Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si...
Tort aperitiv din omleta
Batem ouale si adaugam cascavalul dat pe razatoare. Punem si ardeii capia taiati cubulete mai marisoare apoi asezonam cu sare si piper .Turnam compozitia in tava unsa cu unt . Dam la cuptor la foc mic . O lasam sa se raceasca in tava apoi o rasturnam cu grija sa nu se rupa ....
Tarta rustica cu ardei
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat. Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust....