se pun toate ingredientele in blender ( cu exceptia cojilor de portocale glasate)
si cand sunt omogene se toarna intr-o tava tapetata inclusiv pe margini cu zahar ars, atunci cand zaharul ars e rece si incepe sa crape.
Se coace 180ºC aproximativ 1 ora sau in masina de paine a carei...
pulpele se dezoseaza, se spala si se sterg cu servetel de bucataie.
pe partea din interior se aseaza in mijloc o feliuta subtire de bacon afumat si un triunghi de branza topita.
se ruleaza cu pielea spre exterior, se leaga cu sfoara .
se ung cu ulei , se sareaza putin si se dau la...
Se curata rosiile de pielita si samburi, se macina cu mixerul sau se rad pe razatoarea mica.
Se aseaza sosul de rosii natural pe un platou,
se pune peste rosii un praf de sare
feliile de cod se aseaza deasupra rosiilor macinate
se presara capere si foarte putin marar
se toana pe...
De obicei se foloseste o tigaie specifica , numita paellero, insa se poate pregati si intr-o tigaie normala, cu doua torti.
Secretul unei paella buna nu consta in felul tigaii ci in prepararea ei.
Asadar, inainte de toate, se decojesc rosiile, se curata de samburi si se taie cubulete....
Sepia se spala intreaga, apoi i se scoate firul de "plastic" din interior si se feliaza.
Se aseaza intr-o tigaie de teflon, incinsa, fara ulei.
Se lasa la foc mediu pana cand elimina apa si aceasta se coaguleaza intr-o crusta maronie pe fundul tigaii.
Se transfera apoi...
se prajesc feliile de paine pe plita sau in prajitor.
se taie rosia in doua pe orizontala si se freaca pulpa pe painea prajita
se picura ulei de masline peste painea cu rosii si se sareaza putin
se aseaza o bucata de anchoa in miloc
se decoreaza cu o fasie de ardei rosu murat....
pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie.
se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat.
salsa:
se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi ardeiul si rosiile taiate cubulete,...
se curata anginarea, se taie felii,se taie jamonul in fasii subtiri.
Intr-o tigaie incinsa se adauga uleiul de masline, anghinarea , jamonul si dintii de usturoi.
Se prajesc la foc mare pana cand anghinarea se inmoaie,se adauga sarea si dupa ce se trage de pe foc, se adauga soia.
Se incinge uleiul de masline,se caleste ceapa , se adauga amidonul, mararul, chilli, boiaua de ardei iute si imediat dupa boia se pun midiile care anterior au fost curatate si spalate in apa rece
Se acopera tigaia cu un capac si se mentine asa pana cand scoicile se deschid.( aprox 2 minute)...
Tarta de queso
se pun toate ingredientele in blender ( cu exceptia cojilor de portocale glasate) si cand sunt omogene se toarna intr-o tava tapetata inclusiv pe margini cu zahar ars, atunci cand zaharul ars e rece si incepe sa crape. Se coace 180ºC aproximativ 1 ora sau in masina de paine a carei...
Rollo de pollo a la pimienta
pulpele se dezoseaza, se spala si se sterg cu servetel de bucataie. pe partea din interior se aseaza in mijloc o feliuta subtire de bacon afumat si un triunghi de branza topita. se ruleaza cu pielea spre exterior, se leaga cu sfoara . se ung cu ulei , se sareaza putin si se dau la...
Bacalao crudo
Se curata rosiile de pielita si samburi, se macina cu mixerul sau se rad pe razatoarea mica. Se aseaza sosul de rosii natural pe un platou, se pune peste rosii un praf de sare feliile de cod se aseaza deasupra rosiilor macinate se presara capere si foarte putin marar se toana pe...
Paella de Marisco
Se prepara la fel ca si Paella de Bogavante
Paella de Bogavante
De obicei se foloseste o tigaie specifica , numita paellero, insa se poate pregati si intr-o tigaie normala, cu doua torti. Secretul unei paella buna nu consta in felul tigaii ci in prepararea ei. Asadar, inainte de toate, se decojesc rosiile, se curata de samburi si se taie cubulete....
Sepia a la plancha
Sepia se spala intreaga, apoi i se scoate firul de "plastic" din interior si se feliaza. Se aseaza intr-o tigaie de teflon, incinsa, fara ulei. Se lasa la foc mediu pana cand elimina apa si aceasta se coaguleaza intr-o crusta maronie pe fundul tigaii. Se transfera apoi...
Anchoa de Santoña y pimiento de piquillo
se prajesc feliile de paine pe plita sau in prajitor. se taie rosia in doua pe orizontala si se freaca pulpa pe painea prajita se picura ulei de masline peste painea cu rosii si se sareaza putin se aseaza o bucata de anchoa in miloc se decoreaza cu o fasie de ardei rosu murat....
Bacalao a la Riojana
pestele se scurge de apa cu servetele de bucatarie. se sareaza, pipereaza si se dau prin faina si oul batut, apoi se prajesc in ulei de masline , la foc moderat. salsa: se caleste ceapa cu uleiul de masline, se adauga usturoiul feliat si apoi ardeiul si rosiile taiate cubulete,...
Anghinare cu jamon iberico
se curata anginarea, se taie felii,se taie jamonul in fasii subtiri. Intr-o tigaie incinsa se adauga uleiul de masline, anghinarea , jamonul si dintii de usturoi. Se prajesc la foc mare pana cand anghinarea se inmoaie,se adauga sarea si dupa ce se trage de pe foc, se adauga soia.
Midii in sos picant
Se incinge uleiul de masline,se caleste ceapa , se adauga amidonul, mararul, chilli, boiaua de ardei iute si imediat dupa boia se pun midiile care anterior au fost curatate si spalate in apa rece Se acopera tigaia cu un capac si se mentine asa pana cand scoicile se deschid.( aprox 2 minute)...