Galuste:
Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul,sare si piper dupa gust.Se adauga untul moale,apoi faina amestecata cu gris.Compozitia obtinuta se pune in tava (20/20 cm) si se da la cuptor,pana...
Aluat:
Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece pana...
Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,untul si untura.
Am pus apoi galbenusurile,smântâna si vanilia,bicarbonatul stins cu zeama de lamâie.
Am facut o bila din aluat,am...
În primul rând, pregătim o saramură saturată. Dizolvăm sare neiodată în apă rece, până când nu mai acceptă sare și oul proaspăt plutește deasupra!
O metodă mai rapidă de a obține...
Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa...
Bucăţile de rasol se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia afumată (smoked paprika).
Se pun în vas de cuptor cu apă, vin şi usturoi şi se dau la cuptor.
Se mai...
Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat,pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale,asa ca,va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de...
Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca...
Aluat:
Intr-un bol punem drojdia sfarmata, cele 2 lingurita de zahar, 2 lingurite faina si adaugam putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Intr-un vas punem...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Reteta de la inghetata o aveti aici:http://www.bucataras.ro/retete/inghetata-de-caise-23426.html
Facem o cafea,tapetam o tava cu folie alimentara. Inmuiem...
Este o ciorba perfecta si completa , servita fierbinte cu o bucata zdravana de paine si ardei iute nu mai cere nici o completare....iar realizarea ei este extrem de...
1. Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data, fiert, spanacul se scurge de apa si se toaca marunt.
2. Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu 1 lingurita de faina. Adaugam spanacul...
Bezea:
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Adaugam treptat 3/4 din zahar in albusuri. De fiecare dat cand adaugati zahar bateti albusurile pana acesta se dizolva complet.
3. 1/4 din...
Pentru astazi am ales
Supa Imperiala cu galuste
Galuste: Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul,sare si piper dupa gust.Se adauga untul moale,apoi faina amestecata cu gris.Compozitia obtinuta se pune in tava (20/20 cm) si se da la cuptor,pana...
Empanadas
Aluat: Intr-un bol amesteca cu mana branza de vaci, sarea si faina. Daca aluatul e prea moale mai adauga faina (asta depinde de cat de umeda e branza ), iar daca e tare adauga apa rece pana...
Mini tarte cu cremă de căpşuni
Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,untul si untura. Am pus apoi galbenusurile,smântâna si vanilia,bicarbonatul stins cu zeama de lamâie. Am facut o bila din aluat,am...