Curățarea și „tranșarea” puiului:
Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o...
Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa.
Usturoiul il curatam de coaja si...
Blaturile galbene le-am facut astfel: am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la...
Punem burta intr-un vas cu apa rece si 2-3 lamai taiate felii si punem in frigider 1-2 ore,dupa care o limpezim bine.
Taiem burta bucati cat palma si o punem impreuna cu adidasul de porc,osul de...
Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.
Rosiile se...
Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt, de asemenea adaugam si nuca macinata. Albusurile le batem spuma...
Reteta de preparare a papanasilor
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana ce acesta se topeste.
Se adauga branza amestecand in continuare, apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt.
Se...
Savarine:
Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...
Caramel: Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml...
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam...
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând ,...
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.
Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru...
Se cresteaza fiecare bucata de carne pe lungime (2-3 taieturi), apoi se bate cu ciocanul de snitele, pana se obtin foi subtiri, uniforme. Se ung cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se ung...
Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose.
Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza...
Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))
Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.
Painea se...
Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt....
Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar
Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o...
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită...
Mai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie.
Între timp pregătim scrobul.
Batem bine ouăle cu telul (pentru...
Pentru astazi am ales
Ciorba de pui cu legume
Curățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o...
Coaste lipicioase la cuptor
Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja si...
Desert prajitura Felie de lamaie
Blaturile galbene le-am facut astfel: am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la...