susu

5

Bucataras
senzational

bucuresti

Bucataras din 31.08.2009

RETETE505
PRIETENI49
Retete / Mancaruri cu carne

Vita cu sos thai red si orez arlechino

In Vita la 25 Aug 2010

Se spala sub un jet de apa rece carnea,  se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete sau fasii subtiri. Se ‘ maseaza ‘ cu ingredientele pentru marinata dupa care se tine la frigider pana la pregatire (de preferat cel putin o ora). Ceapa se taie julien,...

Pui cu orez alb si sos de portocale

In Pui la 28 Iun 2010

 Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care...

Pulpe de curcan cu legume si ciuperci

In Curcan la 31 Mai 2010

Se spala pulpele si se sterg. Daca curcanul este mai slab se unge cu putin ulei de masline si se da cu condimente: cimbru, boia, cine doreste si putin curry, vegeta, sare si piper. Se cresteaza putin pulpele si se introduc feliute de catei de usturoi. Se freaca bine pulpele cu condimente. Se...

Pui cu sos alb si ciuperci

In Pui la 31 Mai 2010

Se spala pulpele sau pieptul si se sterge cu un prosop de bucatarie. Ardeiul se taie bucati mai mari si ciupercile felii subtiri. Pulpele se fierb in apa si se scot. Separat calesti ardeiul in putin ulei de masline dupa care adaugi ciupercile si mai calesti. Apa in care a fiert puiul se lasa pe...

Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

In Porc la 31 Mai 2010

  Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea, se condimenteaza putin si se aseaza peste ea boabele de mazare, gogosarul taiat fasii sau cubulete, morcovul julien, ciupercile felii si...

Rulou de pui cu garnitura de ciuperci

In Pui la 31 Mai 2010

  Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop uscat si se condimenteaza putin cu sare si piper. Se pune intr-o punguta curata si se bate putin. Se aseaza cate o felie de sunca subtire, cascaval si peste ele cateva feliute de ciuperci spalate. Se strang rulourile si se prind cu...

Piept umplut cu verdeata si garnitura de legume

In Pui la 17 Mai 2010

Se spala pieptul de pui si se sterge bine. Se bate putin si se acopera cu frunze de spanac oparite si scurse, putin cascaval si gogosar. Se condimenteaza pe toate partile si se leaga cu sfoara de bucatarie. Se soteaza putin in untul topit si la sfarsit se adauga si vinul. Se aseaza pieptul intr-o...

Pui Shanghai

In Pui la 16 Mai 2010

Se spala pieptul de pui si se sterge bine. Se taie fasii mai subtirele. Se freaca bine galbenusurile cu un praf de sare. Albusurile se bat spuma. Se amesteca berea cu albusurile si galbenusurile si faina treptat. Se sareaza dupa gust. Fasiile de piept se dau prin acest aluat, se scurg de...

Rulou de pui cu sos rose si orez cu legume

In Pui la 3 Mai 2010

Ruloul: Intinzi pieptul de pui, tai sunca presata si cascavalul cubulete iar ciupercile le tai felii. Amesteci cascavalul cu sunca si ciupercile si pui umplutura peste pieptul de pui. Presari sare si piper si rulezi pieptul de pui. Il prinzi cu scobitori si il prajesti in uleiul incins....

Ardei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 21 Apr 2010

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata si scursa se da prin masina sau se toaca marunt . Orezul se opareste sau se fierbe pe jumatate....

Ostropel de pui

In Pui la 6 Apr 2010

Eu am condimentat mai intai carnea care a fost spalata si stearsa si am lasat-o la frigider pana la pregatire. Am taiat-o apoi bucati potrivite, am tocat ceapa marunt si ardeiul julien. Am incins o tigaie, am pus ulei la incalzit si am calit carnea pe toate partile.Am stins cu vin si am lasat la...

Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry

In Vita la 31 Mar 2010

Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza bine, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea bine. Eu am lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o....

Cous cous in stil indian

In Pui la 25 Mar 2010

Se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se da prin masina de tocat sau se mixeaza sa iasa o pasta. Se incinge ulei intr-un wok si se caleste pieptul. Se scoate si in grasimea ramasa se...

Pui cu legume pe pat de orez

In Pui la 24 Mar 2010

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi se condimenteaza cu tawook, oregano, curcuma, curry, vegeta, putin sos de soia daca este din acela chinezesc foarte sarat sau mai mult daca este dulceag si orice condimente...

Rasol de vita cu hrean si cartofi nature

In Vita la 20 Mar 2010

Se pune rasolul la fiert in apa rece impreuna cu cateva legume, ce aveti prin frigider, pentru a-i da gust. Eu am pus 2 morcovi  intregi si o telina. Spre sfarsit adugam si cateva condimente si vegeta. Se fierb cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit un pic se decojesc, se taie in patru si se...

Pui cu legume, cartofi si salata de sfecla

In Pui la 25 Feb 2010

Puiul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se freaca bine cu condimente (vegeta, cimbru, curry, piper, busuioc, etc) si putin ulei de masline  pe interior si exterior si se lasa la frigider cateva ore. Legumele congelate se lasa la dezghetat  de preferat tot in...

Piept de curcan cu ciuperci si cartofi

In Curcan la 25 Feb 2010

Se spala pieptul si se sterge. Se curata cartofii si ceapa si se spala toate legumele. Pieptul l-am condimentat cu sare, piper, cimbru, vegeta, boia dulce, curry, putin sos de soia, menta, putin ulei de masline si l-am frecat bine. Se taie cartofii in patru si se amesteca impreuna cu...

Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor

In Porc la 24 Feb 2010

Se unge bucata de carne intreaga cu putin mustar si ulei de masline si se condimenteaza pe toate partile. Se cresteaza pentru a se introduce catei de usturoi si se lasa la frigider de pe-o zi pe alta. Se pune carnea a doua zi impreuna cu morcovii intregi, gutuia bucati mai mari si vinul cu apa....

Rulada de curcan cu legume

In Curcan la 24 Feb 2010

Morcovul si telina se dau prin razatoarea mica si ceapa prin razatoarea mare. Se calesc in putin ulei, se condimenteaza si se amesteca cu oul si faina. Pieptul spalat si sters se taie in lungime astfel incat sa obtii o bucata ca o foaie. Se bate putin intr-o punga pentru a nu sari carne si...

Tocanita de pui cu piure

In Pui la 24 Feb 2010

Se spala si sterge carnea. Se condimenteaza bine prin “masaj” si se lasa la rece cateva ore pana la pregatire. Se curata ceapa si se toaca marunt iar usturoiul felii. Rosiile se oparesc si se decojesc iar daca nu aveti rosii se dilueaza bulionul cu putina zeama de carne. Se pun...

Limba cu praz si masline

In Porc la 22 Feb 2010

Se pun limbile spalate la fiert impreuna cu condimente: cimbru, piper, boia, 1 cub vegeta si orice condiment este pe gustul vostru pentru a-si lua gust. Dupa ce au fiert se curata de pielite  cat sunt calde si apoi se taie fasii sau felii mai grosute. Se caleste ceapa tocata marunt,...

Gaina cu sos de portocale

In Pui la 22 Feb 2010

Se curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se caleste putin. Se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci taiate felii si se caleste in continuare. Se adauga ciupercile ramase si se caleste din...

Mancarica de pui cu gutui

In Mancaruri cu carne la 6 Feb 2010

Cartofii si ceapa curatate le tai rondele. Gutuia se taie felioare de 1 cm. Se aseaza intr-o tava care va merge la cuptor cartofii urmati de ceapa apoi pulpele si deasupra gutuia. Condimentezi dupa gust. Se adauga 1 cana de apa fiarta, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul...

Pui chinezesc cu orez salbatic

In Pui la 30 Ian 2010

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul, ardeiul si la sfarsit broccoli iar dupa fiecare leguma adaugata se caleste un pic atat cat sa ramana legumele “ al dente”. Se adauga ghimbir, curry, sos de soia si se mai caleste 1...

Tocanita de curcan cu ciuperci

In Curcan la 29 Dec 2009

Pieptul de curcan se spala si se sterge bine. Se condimenteaza putin si se taie fasii sau cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele. Pieptul se pune la calit in cateva linguri de ulei si apoi se adauga si ceapa impreuna cu usturoiul si se mai calesc impreuna. Se spala ciupercile...

Sarmalute in foi de varza

In Porc la 29 Dec 2009

Varza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Carnea tocata se amesteca cu cimbru, boia dulce, marar, orezul, o lingura pasta de tomate, sare, piper, ceapa calita, putina afumatura taiata cubulete mici si apa. Se bate bine compozitia...

Rasol impletit cu cartofi copti si sos de usturoi

In Mancaruri cu carne la 29 Dec 2009

Cartofii se spala cu buretele de sarma, se ung cu ulei de masline, se dau cu condimente si se pun in folie de aluminiu strangandu-se la gura ca pe un sac. Se pun la cuptorul incins pentru vreo ora si jumatate la foc foarte mic pentru a se patrunde bine.Intre timp se prepara sosul de usturoi....

Sarmalute in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 26 Dec 2009

Se oparesc frunzele de vitza de vie cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate  in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se caleste in putin ulei incins pana devine...

Afisate 61 - 88 din 88 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2021

Desert tort de morcovi

publicat la 22.04.2021

Creveti in sos rosu

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Sunteţi sportiv şi o să alergaţi puţin în dimineaţa asta. Sper să scoateţi un timp bun, pentru că domnul cu bâta vine puternic din spate.

 
 
 
Retete preferate
Cozonac cu nuca

Voturi:2

Pui cu mango

Voturi:5

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]